Maanantai 14.10.2019
"
Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. Ps. 119:105

Piispainkokouksen asialistalla virsikirjan lisävihkohanke

Uutiset 4.12.2014 07:01 | Päivämies-verkkolehti
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokous kokoontuu istuntoonsa tänään Helsingissä. Asialistalla on muun muassa virsikirjan lisävihkohanke.
Kirkkohallituksen täysistunto hyväksyi ehdotuksen virsikirjan lisävihkosta marraskuussa. Kirkkohallitus on esittänyt, että kirkolliskokous hyväksyisi ehdotukset suomenkielisen virsikirjan ja ruotsinkielisen virsikirjan lisävihkoiksi. Piispainkokous tulee antamaan lausunnon ehdotuksesta.

Tavoitteena on, että marraskuun 2015 kirkolliskokous päättäisi lisävihkojen hyväksymisestä. Tällöin lisävihkot olisi mahdollisuus saada seurakuntien käyttöön vuoden 2016 loppupuolella.

Suomen lisävihkotyö asettuu sarjaan monia kansainvälisiä virsiuudistuksia. Viimeisimmät uudistukset Norjassa (2013), Hollannissa (2013), Saksassa (2013) ja Islannissa (lisävihko 2014) ovat olleet antamassa suuntaa myös suomalaiselle virsien uudistamiselle.

Piispainkokouksen asialistalla on myös kirkon paikallistason rakenteita koskevan sääntelyn muuttaminen. Kirkolliskokous käsitteli kirkkohallituksen esitystä toukokuussa. Piispainkokous antaa esityksestä lausunnon kirkolliskokoukselle.

Virsikirjan lisävihkotyöryhmän blogi ja suomenkielisen lisävihkoehdotuksen laululuettelo löytyy täältä.

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi