Keskiviikko 19.6.2019
"
Kuinka ääretön onkaan Jumalan rikkaus, kuinka syvä hänen viisautensa ja tietonsa! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja jäljittämättömät hänen tiensä! Room. 11:33

Turvallisuuskysymykset keskiössä leiriohjaajien koulutuksessa Hankasalmella

Uutiset 9.12.2014 06:51 | Päivämies-verkkolehti


Hankasalmen leirikeskuksessa pidettiin 28.–29.11. leiriohjaajien koulutusleiri. Koulutuksessa mukana ollut ja ensi syksyn aviopuolisoleirille leiriohjaajaksi lupautunut Jouni Jokitalo pohti, että henkilökunnalla tulisi olla herkkyyttä kohdata myös leiriläinen, joka voi tuntea yksinäisyyttä leirille tullessaan.
Parin päivän koulutuksessa perehdyttiin leirien turvallisuuskysymyksiin sekä tutustuttiin leiriohjaajille laadittuun laajaan tietopakettiin. Puheenvuoroissa korostui ulkoisen turvallisuuden lisäksi myös turvallisen ilmapiirin merkitys. Koulutuksessa oli mukana useita kymmeniä henkilöitä, jotka olivat lupautuneet leiriohjaajiksi tuleville SRK:n leireille. 

​Lauantaina kuulimme Ilpo Saukkosen pitämän alustuksen aiheesta ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”. Alustuksen jälkeen käytiin keskustelua ja jaettiin muun muassa kokemuksia Jumalan johdatuksesta. Keskustelussa tuotiin esille ajatus, kuinka tärkeää on rakastaa niitä läheisiä, jotka ovat luopuneet uskosta. Saukkonen totesi keskustelun päätteeksi, että evankeliumin julistaminen on keskeistä kristillisyytemme leirityössä. 

Lappajärvinen Jouni Jokitalo kertoi, että lähimmäisenrakkaus on tärkeää myös leirityössä. Avoimuus ja kohtaaminen vahvistavat turvallista ilmapiiriä ja ovat tärkeitä niin lapselle, nuorelle kuin aikuisellekin.

Teksti ja kuva: Pekka Kallunki

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi