Torstai 19.9.2019
"
Jeesus sanoo: "Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille." Matt. 7:12

Turvallisuuskysymykset keskiössä leiriohjaajien koulutuksessa Hankasalmella

Uutiset 9.12.2014 06:51 | Päivämies-verkkolehti


Hankasalmen leirikeskuksessa pidettiin 28.–29.11. leiriohjaajien koulutusleiri. Koulutuksessa mukana ollut ja ensi syksyn aviopuolisoleirille leiriohjaajaksi lupautunut Jouni Jokitalo pohti, että henkilökunnalla tulisi olla herkkyyttä kohdata myös leiriläinen, joka voi tuntea yksinäisyyttä leirille tullessaan.
Parin päivän koulutuksessa perehdyttiin leirien turvallisuuskysymyksiin sekä tutustuttiin leiriohjaajille laadittuun laajaan tietopakettiin. Puheenvuoroissa korostui ulkoisen turvallisuuden lisäksi myös turvallisen ilmapiirin merkitys. Koulutuksessa oli mukana useita kymmeniä henkilöitä, jotka olivat lupautuneet leiriohjaajiksi tuleville SRK:n leireille. 

​Lauantaina kuulimme Ilpo Saukkosen pitämän alustuksen aiheesta ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”. Alustuksen jälkeen käytiin keskustelua ja jaettiin muun muassa kokemuksia Jumalan johdatuksesta. Keskustelussa tuotiin esille ajatus, kuinka tärkeää on rakastaa niitä läheisiä, jotka ovat luopuneet uskosta. Saukkonen totesi keskustelun päätteeksi, että evankeliumin julistaminen on keskeistä kristillisyytemme leirityössä. 

Lappajärvinen Jouni Jokitalo kertoi, että lähimmäisenrakkaus on tärkeää myös leirityössä. Avoimuus ja kohtaaminen vahvistavat turvallista ilmapiiriä ja ovat tärkeitä niin lapselle, nuorelle kuin aikuisellekin.

Teksti ja kuva: Pekka Kallunki

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi