Sunnuntai 22.9.2019
"
Nähdessään spitaaliset miehet Jeesus sanoi heille: "Menkää näyttämään itsenne papeille." Mennessään he puhdistuivat. Luuk. 17:14

Puhujien tapaamisessa Nivalassa keskusteltiin saarnatehtävästä

Uutiset 13.12.2014 06:32 | Päivämies-verkkolehti


Nivalaan kokoontui marraskuun lopussa lähes sata rauhanyhdistysten puhujaa, jotka toimivat lähetystyössä kotimaassa. He palvelevat puhujina SRK:n järjestämissä seuroissa eri puolilla maata. Tapaamisessa keskusteltiin lähetysmatkojen käytännön järjestelyistä ja puhujan tehtävästä.
Pentti Saulio alusti aiheesta ”Jumalan sanan saarna”. Hän totesi, että Jumalan sanan saarnaaminen perustuu Jeesuksen antamaan lähetyskäskyyn. On tärkeää, että sananpalvelija perehtyy Raamatun teksteihin. Jumalan sanaa tulee selittää Jumalan sanalla. Puheissa tulisi viedä viestiä syntien anteeksiantamuksesta ja rohkaista uskomaan Jumalaan. 

Alustuksen pohjalta virisi vilkas keskustelu. Monet kertoivat omakohtaisia kokemuksiaan lähetysmatkoilta. 

Puheenvuoroissa todettiin, että puhujan tehtävänä on saarnata yksinkertaista uskon saarnaa. Pyhä Henki voi avata sanaa siten, että se vastaa kuulijoiden tarpeeseen. Usein alkurukouksessa tätä erityisesti pyydetäänkin. Keskustelussa nousi esille myös se, että saarna on myös vuorovaikutusta puhujan ja kuulijan välillä. Kuulijoilla voi olla kysymyksiä, ja Jumalan sanasta avautuu näihin kysymyksiin usein myös vastauksia. 

Raimo Katainen kertoi lähetysmatkakokemuksistaan. Hän totesi, että matkan alkaessa on hyvä käytäntö olla yhteydessä majoituspaikkaan tai seuraisäntään, jos mennään suoraan seuroihin. Näin muodostuu jo tässä vaiheessa mukava yhteys puhujan ja matkakohteen uskovaisten välille. Saadaan kokea, että asia on yhteinen. Katainen nosti esille keskustelut seuraväen kanssa tärkeänä osana lähetysmatkaa. Useissa puheenvuoroissa todettiin, että erityisesti lasten, nuorten ja vanhusten kohtaaminen lähetysmatkoilla on tärkeää. 

Päätöshartaudessa Jorma Poikkimäki puhui Jeesuksen vuorisaarnan pohjalta. Jeesus puhui suolana ja valona olemisesta. Puhujankin kohdalla tärkeintä on kuitenkin omakohtainen uskossa valvominen.

Osallistujat kokivat päivän antoisaksi. Tarkoitus on järjestää vastaavia tilaisuuksia jatkossakin.  

Teksti: Juha Alanko ja Juha Kaarivaara

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi