Torstai 27.6.2019
"
Kun herään unesta, sinun läsnäolosi ravitsee minut. Ps. 17:15

Puhujien tapaamisessa Nivalassa keskusteltiin saarnatehtävästä

Uutiset 13.12.2014 06:32 | Päivämies-verkkolehti


Nivalaan kokoontui marraskuun lopussa lähes sata rauhanyhdistysten puhujaa, jotka toimivat lähetystyössä kotimaassa. He palvelevat puhujina SRK:n järjestämissä seuroissa eri puolilla maata. Tapaamisessa keskusteltiin lähetysmatkojen käytännön järjestelyistä ja puhujan tehtävästä.
Pentti Saulio alusti aiheesta ”Jumalan sanan saarna”. Hän totesi, että Jumalan sanan saarnaaminen perustuu Jeesuksen antamaan lähetyskäskyyn. On tärkeää, että sananpalvelija perehtyy Raamatun teksteihin. Jumalan sanaa tulee selittää Jumalan sanalla. Puheissa tulisi viedä viestiä syntien anteeksiantamuksesta ja rohkaista uskomaan Jumalaan. 

Alustuksen pohjalta virisi vilkas keskustelu. Monet kertoivat omakohtaisia kokemuksiaan lähetysmatkoilta. 

Puheenvuoroissa todettiin, että puhujan tehtävänä on saarnata yksinkertaista uskon saarnaa. Pyhä Henki voi avata sanaa siten, että se vastaa kuulijoiden tarpeeseen. Usein alkurukouksessa tätä erityisesti pyydetäänkin. Keskustelussa nousi esille myös se, että saarna on myös vuorovaikutusta puhujan ja kuulijan välillä. Kuulijoilla voi olla kysymyksiä, ja Jumalan sanasta avautuu näihin kysymyksiin usein myös vastauksia. 

Raimo Katainen kertoi lähetysmatkakokemuksistaan. Hän totesi, että matkan alkaessa on hyvä käytäntö olla yhteydessä majoituspaikkaan tai seuraisäntään, jos mennään suoraan seuroihin. Näin muodostuu jo tässä vaiheessa mukava yhteys puhujan ja matkakohteen uskovaisten välille. Saadaan kokea, että asia on yhteinen. Katainen nosti esille keskustelut seuraväen kanssa tärkeänä osana lähetysmatkaa. Useissa puheenvuoroissa todettiin, että erityisesti lasten, nuorten ja vanhusten kohtaaminen lähetysmatkoilla on tärkeää. 

Päätöshartaudessa Jorma Poikkimäki puhui Jeesuksen vuorisaarnan pohjalta. Jeesus puhui suolana ja valona olemisesta. Puhujankin kohdalla tärkeintä on kuitenkin omakohtainen uskossa valvominen.

Osallistujat kokivat päivän antoisaksi. Tarkoitus on järjestää vastaavia tilaisuuksia jatkossakin.  

Teksti: Juha Alanko ja Juha Kaarivaara

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi