Keskiviikko 26.6.2019
"
Jumala on rakkaus. Se, joka pysyy rakkaudessa, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. 1 Joh. 4:16

Ensi- ja turvakotien liitto: Perheiden auttaminen kiinnostaa vapaaehtoisia

Uutiset 11.12.2014 10:28 | Päivämies-verkkolehti
Ensi- ja turvakotien liiton mukaan vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneiden määrä kasvaa vauhdikkaasti. Vielä muutama vuosi sitten liiton jäsenyhdistyksissä oli esimerkiksi vapaaehtoisia ryhmäohjaajia vain muutama, nyt heitä on 150.
Tällä hetkellä liiton jäsenyhdistyksissä toimii noin 1 000 vapaaehtoista. Eniten vapaaehtoistoiminnasta ovat kiinnostuneita 35–39-vuotiaat naiset. Myös miehiä on mukana yli 100.

Vapaahtoiset voivat toimia esimerkiksi perhekahvilan ohjaajina, harrastekerhon vetäjinä sekä vertaisryhmän ohjaajina. Myös tukihenkilötoiminta koetaan kiinnostavana. Tukihenkilö voi toimia vaikkapa varamummona perheelle, jonka isovanhemmat ovat kaukana tai tukea lapsiperhettä arjessa silloin, kun perheen omat voimavarat eivät riitä. Mummi- ja pappatoiminnassa on mukana yli 100 vapaaehtoista.

– Haastavissakin elämäntilanteissa olevien kanssa vertaistoiminta on mahdollista ja vapaaehtoisten antama työpanos on merkittävä, sanoo vapaaehtoistoiminnan projektipäällikkö Heidi Rosbäck. 

Mukaan toimintaan tullaan monesta syystä.

– Oma elämä sujuu hyvin ja on mahdollisuus jakaa hyvinvointia myös muille vanhemmille, lapsille tai perheille, jotka tarvitsevat tukea. Tai mahdollisesti on itse kokenut esimerkiksi perheväkivaltaa, masennusta tai elänyt kaoottista arkea ja selviytymisen jälkeen on valmis auttamaan muita samanlaisessa tilanteessa olevia, Rosbäck kertoo. 


Tietoa Ensi- ja turvakotien liitosta

– Valtakunnallinen kansalais- ja lastensuojelujärjestö, joka auttaa vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä sekä tekee perheväkivaltaa ehkäisevää työtä
– 29 jäsenyhdistystä eri puolilla Suomea, jotka ylläpitävät 10 ensikotia, 6 päihdeongelmien hoitoon erikoistunutta ensikotia ja 12 turvakotia
– Järjestää jäsenyhdistystensä kanssa yli 200 tapahtumaa vuodessa

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi