Sunnuntai 22.9.2019
"
Nähdessään spitaaliset miehet Jeesus sanoi heille: "Menkää näyttämään itsenne papeille." Mennessään he puhdistuivat. Luuk. 17:14

Ensi- ja turvakotien liitto: Perheiden auttaminen kiinnostaa vapaaehtoisia

Uutiset 11.12.2014 10:28 | Päivämies-verkkolehti
Ensi- ja turvakotien liiton mukaan vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneiden määrä kasvaa vauhdikkaasti. Vielä muutama vuosi sitten liiton jäsenyhdistyksissä oli esimerkiksi vapaaehtoisia ryhmäohjaajia vain muutama, nyt heitä on 150.
Tällä hetkellä liiton jäsenyhdistyksissä toimii noin 1 000 vapaaehtoista. Eniten vapaaehtoistoiminnasta ovat kiinnostuneita 35–39-vuotiaat naiset. Myös miehiä on mukana yli 100.

Vapaahtoiset voivat toimia esimerkiksi perhekahvilan ohjaajina, harrastekerhon vetäjinä sekä vertaisryhmän ohjaajina. Myös tukihenkilötoiminta koetaan kiinnostavana. Tukihenkilö voi toimia vaikkapa varamummona perheelle, jonka isovanhemmat ovat kaukana tai tukea lapsiperhettä arjessa silloin, kun perheen omat voimavarat eivät riitä. Mummi- ja pappatoiminnassa on mukana yli 100 vapaaehtoista.

– Haastavissakin elämäntilanteissa olevien kanssa vertaistoiminta on mahdollista ja vapaaehtoisten antama työpanos on merkittävä, sanoo vapaaehtoistoiminnan projektipäällikkö Heidi Rosbäck. 

Mukaan toimintaan tullaan monesta syystä.

– Oma elämä sujuu hyvin ja on mahdollisuus jakaa hyvinvointia myös muille vanhemmille, lapsille tai perheille, jotka tarvitsevat tukea. Tai mahdollisesti on itse kokenut esimerkiksi perheväkivaltaa, masennusta tai elänyt kaoottista arkea ja selviytymisen jälkeen on valmis auttamaan muita samanlaisessa tilanteessa olevia, Rosbäck kertoo. 


Tietoa Ensi- ja turvakotien liitosta

– Valtakunnallinen kansalais- ja lastensuojelujärjestö, joka auttaa vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä sekä tekee perheväkivaltaa ehkäisevää työtä
– 29 jäsenyhdistystä eri puolilla Suomea, jotka ylläpitävät 10 ensikotia, 6 päihdeongelmien hoitoon erikoistunutta ensikotia ja 12 turvakotia
– Järjestää jäsenyhdistystensä kanssa yli 200 tapahtumaa vuodessa

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi