Maanantai 14.10.2019
"
Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. Ps. 119:105

Nuorten joulujuhlassa Rovaniemellä kuullaan Varpunen jouluaamuna naistrion voimin

Uutiset 15.12.2014 07:00 | Kati Kanto


Tapaan kolme nuorta, reipasta naista soittimiensa äärestä Rovaniemen rauhanyhdistyksen seurasalista. He kertovat harjoittelevansa rauhanyhdistyksellä pidettävää nuorten joulujuhlaa varten. Kaunis ja virheetön soitto ei paljasta, että kokoonpano on syntynyt ja harjoittelu aloitettu vasta muutama päivä sitten.
Aino-Maria Jääskeläinen soittaa esityksessä pianoa. Hän kertoo opiskelleensa pianonsoittoa reilut 12 vuotta Haapajärven musiikkiopistossa. Takana on myös kanttoriopintoja.

– Soittaminen merkitsee minulle irtaantumista arjesta. Odotan tulevaa esiintymistä hyvällä fiiliksellä, Aino-Maria sanoo.

Alisa Assalle on tullut puolestaan viulu tutuksi 14 vuoden soitto-opintojen aikana. Tähän syksyyn saakka, jolloin luokanopettajaopinnot toivat hänet Rovaniemelle, hän kertoo soittaneensa erilaisissa orkesterikokoonpanoissa Helsingin musiikkiopistossa. Syksyn ajan hän on soitellut vain kotona omaksi ilokseen. Esiintyminen ja yhdessä harjoittelu tuo mukavaa vaihtelua.

– Löysimme toisemme, hän sanoo ilahtuneena uudesta naistriosta.

Hilkka Sääskilahti soittaa selloa. Hän on käynyt soittotunneilla 11-vuotiaasta saakka Lapin musiikkiopistossa. Hilkka kertoo soittaneensa selloa Lapin musiikkiopiston kamariorkesterissa sekä opiskeluaikanaan yliopiston kamariorkesterissa.

– Soittaminen on vastapainoa työlle. On mukava, kun voin soittaa erilaisissa tapahtumissa, kuten vaikka kavereiden häissä. Näin pysyy harrastus yllä, Hilkka kertoo.

Naiset kertovat, että aikovat esittää nuorten joulujuhlassa laulun Varpunen jouluaamuna, koska se on heidän mielestään kaunis ja soveltuu hyvin yhdessä soittamiseen.

Ajattelen, että on hienoa, että Jumalan antamat lahjat tulevat näin käyttöön muiden iloksi. Haastattelun aikana myös nuorten kuoro alkaa valmistautua tulevan juhlan harjoituksiin.
 

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi