Sunnuntai 22.9.2019
"
Nähdessään spitaaliset miehet Jeesus sanoi heille: "Menkää näyttämään itsenne papeille." Mennessään he puhdistuivat. Luuk. 17:14

Reisjärven musiikkikahvilan kautta jouluun – joulutähti on syttynyt

Uutiset 19.12.2014 06:35 | Päivämies


Vajaan parin sadan kilometrin matka navakkatuulisessa säässä iljanteisella tiellä vaihtuu ulkotulien valoon. Erityisopettaja Irma Kinnusen iloinen tervetuliaistoivotus ulko-ovella taluttaa arkisen mielen suoraan juhlaan: jouluiseen musiikkikahvilaan Reisjärven kristillisellä opistolla 7. joulukuuta.
– Ensimmäinen musiikkikahvila järjestettiin vuonna 2006, nyt on kuudes kerta. Toiminnalla on saatu kustannetuksi muun muassa monta pianoa, urut, sähköpiano, pelejä ja kuorokirjoja, Kinnunen kertoo.

Tällä hetkellä tavoitteena on hankkia kahden vuoden tuloilla flyygeli.

Kynttilät lepattavat, ja kahvin aromi leijuu ilmassa. Pöydän herkut houkuttelevat ulkonäöllään, leppoisa puheensorina ympäröi kaikkialla. Nuorten kirkkaat katseet kertovat: on ollut mieluista valmistella juhlaa ja on ihana olla mukana.

Pöydillä on koristeena koivunoksia ja käpyjä, maljakoissa marjanvarpuja, katajia ja valkoisia ruusuja, vihreissä pulloissa pienet kuuset. Aitoa joulumetsän tuoksua!

Oppilasneuvoston puheenjohtaja eli presidentti Oskari Kittilä toivottaa vieraat tervetulleiksi. Ensimmäisen kerran musiikkikahvilassa on nyt kaksi kattausta, kello 14 ja kello 18. Noin 550 vierasta on tulossa. Oskari kiittää musiikki- ja keittiölautakuntia uurastuksesta.

Tiernapoikien laulut miekankalskeineen vaihtuvat Susanna Pöyhtärin johtaman kamarikuoron toivotukseen: ”Arkihuolesi kaikki heitä.” Maailman raskaaseen yöhön on syttynyt joulutähti.Mieskuoro, naiskuoro, kamarikuoron naiset, vahvistettu kvartetti, isokuoro. Poikkihuilu, kitara, panhuilu, sello. Yksin, kaksin, kolmisin, yhdessä: ”Ylistäkää Jumalaa, taivas ja maa!” Joulun sanomaa kerrotaan moni eri tavoin ja sävelin. Pyhän yön tunnelmaa kuvaillaan niin Betlehemin kuin Suomen maisemien kautta. Johan Myllynen ja Venla Sivula juontavat. Välillä arvotaan jouluisia palkintoja.
                             
Iltahartauden pitää opiston rehtori Mikko Kinnunen.

– Jouluyön enkelit lauloivat rauhasta kedon paimenille.

Saamme kuulla ja uskoa yhä samaa rauhan sanomaa. 

Nuorten kirkkaat katseet jäävät illasta erityisesti mieleen. Katseista peilautuu Jumalan sanan lupaus: ”Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.”

Teksti: Tuula Stång
Kuvat: Aulikki Piirainen 

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi