Torstai 27.6.2019
"
Kun herään unesta, sinun läsnäolosi ravitsee minut. Ps. 17:15

Reisjärven musiikkikahvilan kautta jouluun – joulutähti on syttynyt

Uutiset 19.12.2014 06:35 | Päivämies


Vajaan parin sadan kilometrin matka navakkatuulisessa säässä iljanteisella tiellä vaihtuu ulkotulien valoon. Erityisopettaja Irma Kinnusen iloinen tervetuliaistoivotus ulko-ovella taluttaa arkisen mielen suoraan juhlaan: jouluiseen musiikkikahvilaan Reisjärven kristillisellä opistolla 7. joulukuuta.
– Ensimmäinen musiikkikahvila järjestettiin vuonna 2006, nyt on kuudes kerta. Toiminnalla on saatu kustannetuksi muun muassa monta pianoa, urut, sähköpiano, pelejä ja kuorokirjoja, Kinnunen kertoo.

Tällä hetkellä tavoitteena on hankkia kahden vuoden tuloilla flyygeli.

Kynttilät lepattavat, ja kahvin aromi leijuu ilmassa. Pöydän herkut houkuttelevat ulkonäöllään, leppoisa puheensorina ympäröi kaikkialla. Nuorten kirkkaat katseet kertovat: on ollut mieluista valmistella juhlaa ja on ihana olla mukana.

Pöydillä on koristeena koivunoksia ja käpyjä, maljakoissa marjanvarpuja, katajia ja valkoisia ruusuja, vihreissä pulloissa pienet kuuset. Aitoa joulumetsän tuoksua!

Oppilasneuvoston puheenjohtaja eli presidentti Oskari Kittilä toivottaa vieraat tervetulleiksi. Ensimmäisen kerran musiikkikahvilassa on nyt kaksi kattausta, kello 14 ja kello 18. Noin 550 vierasta on tulossa. Oskari kiittää musiikki- ja keittiölautakuntia uurastuksesta.

Tiernapoikien laulut miekankalskeineen vaihtuvat Susanna Pöyhtärin johtaman kamarikuoron toivotukseen: ”Arkihuolesi kaikki heitä.” Maailman raskaaseen yöhön on syttynyt joulutähti.Mieskuoro, naiskuoro, kamarikuoron naiset, vahvistettu kvartetti, isokuoro. Poikkihuilu, kitara, panhuilu, sello. Yksin, kaksin, kolmisin, yhdessä: ”Ylistäkää Jumalaa, taivas ja maa!” Joulun sanomaa kerrotaan moni eri tavoin ja sävelin. Pyhän yön tunnelmaa kuvaillaan niin Betlehemin kuin Suomen maisemien kautta. Johan Myllynen ja Venla Sivula juontavat. Välillä arvotaan jouluisia palkintoja.
                             
Iltahartauden pitää opiston rehtori Mikko Kinnunen.

– Jouluyön enkelit lauloivat rauhasta kedon paimenille.

Saamme kuulla ja uskoa yhä samaa rauhan sanomaa. 

Nuorten kirkkaat katseet jäävät illasta erityisesti mieleen. Katseista peilautuu Jumalan sanan lupaus: ”Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.”

Teksti: Tuula Stång
Kuvat: Aulikki Piirainen 

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi