Sunnuntai 15.12.2019
"
"Totisesti: yksikään naisesta syntynyt ei ole ollut Johannes Kastajaa suurempi, mutta kaikkein vähäisin, joka on taivasten valtakunnassa, on suurempi kuin hän." Matt. 11:11

Reisjärven musiikkikahvilan kautta jouluun – joulutähti on syttynyt

Uutiset 19.12.2014 06:35 | Päivämies


Vajaan parin sadan kilometrin matka navakkatuulisessa säässä iljanteisella tiellä vaihtuu ulkotulien valoon. Erityisopettaja Irma Kinnusen iloinen tervetuliaistoivotus ulko-ovella taluttaa arkisen mielen suoraan juhlaan: jouluiseen musiikkikahvilaan Reisjärven kristillisellä opistolla 7. joulukuuta.
– Ensimmäinen musiikkikahvila järjestettiin vuonna 2006, nyt on kuudes kerta. Toiminnalla on saatu kustannetuksi muun muassa monta pianoa, urut, sähköpiano, pelejä ja kuorokirjoja, Kinnunen kertoo.

Tällä hetkellä tavoitteena on hankkia kahden vuoden tuloilla flyygeli.

Kynttilät lepattavat, ja kahvin aromi leijuu ilmassa. Pöydän herkut houkuttelevat ulkonäöllään, leppoisa puheensorina ympäröi kaikkialla. Nuorten kirkkaat katseet kertovat: on ollut mieluista valmistella juhlaa ja on ihana olla mukana.

Pöydillä on koristeena koivunoksia ja käpyjä, maljakoissa marjanvarpuja, katajia ja valkoisia ruusuja, vihreissä pulloissa pienet kuuset. Aitoa joulumetsän tuoksua!

Oppilasneuvoston puheenjohtaja eli presidentti Oskari Kittilä toivottaa vieraat tervetulleiksi. Ensimmäisen kerran musiikkikahvilassa on nyt kaksi kattausta, kello 14 ja kello 18. Noin 550 vierasta on tulossa. Oskari kiittää musiikki- ja keittiölautakuntia uurastuksesta.

Tiernapoikien laulut miekankalskeineen vaihtuvat Susanna Pöyhtärin johtaman kamarikuoron toivotukseen: ”Arkihuolesi kaikki heitä.” Maailman raskaaseen yöhön on syttynyt joulutähti.Mieskuoro, naiskuoro, kamarikuoron naiset, vahvistettu kvartetti, isokuoro. Poikkihuilu, kitara, panhuilu, sello. Yksin, kaksin, kolmisin, yhdessä: ”Ylistäkää Jumalaa, taivas ja maa!” Joulun sanomaa kerrotaan moni eri tavoin ja sävelin. Pyhän yön tunnelmaa kuvaillaan niin Betlehemin kuin Suomen maisemien kautta. Johan Myllynen ja Venla Sivula juontavat. Välillä arvotaan jouluisia palkintoja.
                             
Iltahartauden pitää opiston rehtori Mikko Kinnunen.

– Jouluyön enkelit lauloivat rauhasta kedon paimenille.

Saamme kuulla ja uskoa yhä samaa rauhan sanomaa. 

Nuorten kirkkaat katseet jäävät illasta erityisesti mieleen. Katseista peilautuu Jumalan sanan lupaus: ”Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.”

Teksti: Tuula Stång
Kuvat: Aulikki Piirainen 

Armostas kaikesta kiitoksen kannan

Jaakko Linjaman säveltämää musiikkia – puhuttelevaa ja harvoin kuultua.
Äänite sisältää hengellistä laulumusiikkia ja kuoromusiikkia sekä soitinsävellyksiä uruille, viululle ja pianolle.

25 €

Toim. Kaisa Ikonen

Herra siunatkoon sinua, SRK:n Suviseurat Muhoksella

Muhoksen Suviseurat 2019 yksissä kansissa: monipuolinen neliväriteos palaa suviseurajärjestelyihin sekä erilaisiin suviseuratunnelmiin.

24 €

Ari-Pekka Palola

Myrskyjen keskellä

SRK:n historian kolmas osa kuvaa vaiherikasta ajanjaksoa 1962–1980.

48 €

Toim.: Jouni Hintikka ja Kirsti Nurkkala

Erityisen läheisinä

Kirja erilaisuudesta, elämän ainutlaatuisuudesta ja rikkaudesta: teoksessa puheenvuoron saavat erityislapset, heidän läheisensä sekä aiheen parissa työskentelevät ammattilaiset.

25 €

Salla Sivula
Kansi: Silja-Maria Wihersaari

Ketunpojat ja kätköviesti

Kuka on päässyt Ketunpoikien jäljille, ja mitä hän heistä tahtoo? Entä kuka on salaperäinen Anna, joka laittaa viestejä Iidalle? Ketunpojat saavat arvoituksen toisensa jälkeen ratkaistavaksi, kunnes kätköseikkailu saa ratkaisunsa.

15 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi