Keskiviikko 26.6.2019
"
Jumala on rakkaus. Se, joka pysyy rakkaudessa, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. 1 Joh. 4:16

Kynttilöitä mehiläisvahasta koko työyhteisön voimin

Uutiset 17.12.2014 15:10 | Päivämies-verkkolehti


Pöydälle on katettu erikoisen näköisiä punaisia ja valkoisia levyjä, paksua lankaa, saksia ja metallisia työvälineitä. Ympärillä parveilee kiinnostuneen näköistä väkeä kuuntelemassa, kun Elise Luokkanen-Pylvänäinen kertoo, mistä on kysymys. 
SRK:n henkilökunta sai muutama päivä sitten viestin, että tänään kokoonnutaan jouluisen askartelun pariin.

– Nämä ovat mehiläisvahalevyjä, joista voi tehdä erimuotoisia kynttilöitä, Luokkanen-Pylvänäinen (kuvassa alla) selventää salaperäisten levyjen tarkoitusta. Pian alkaa valmistua kynttilöitä: levyjä leikataan sopivaan muotoon ja kääritään sydänlankojen ympärille rullalle. 

– Nätisti kääntyy tämä vaha!Moni kynttilä saa koristeekseen sydämiä ja palloja. Ilmeistä ja sanoista voi päätellä, että kynttiläaskartelu tarjosi mukavan piristyksen työpäivään.

– Tosi mukavaa oli! Kiitos, Elise!Ehkäpä joku läheinen saa joululahjaksi kauniin mehiläisvahakynttilän. Kuvat: Elisa Raappana

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi