Sunnuntai 22.9.2019
"
Nähdessään spitaaliset miehet Jeesus sanoi heille: "Menkää näyttämään itsenne papeille." Mennessään he puhdistuivat. Luuk. 17:14

Kynttilöitä mehiläisvahasta koko työyhteisön voimin

Uutiset 17.12.2014 15:10 | Päivämies-verkkolehti


Pöydälle on katettu erikoisen näköisiä punaisia ja valkoisia levyjä, paksua lankaa, saksia ja metallisia työvälineitä. Ympärillä parveilee kiinnostuneen näköistä väkeä kuuntelemassa, kun Elise Luokkanen-Pylvänäinen kertoo, mistä on kysymys. 
SRK:n henkilökunta sai muutama päivä sitten viestin, että tänään kokoonnutaan jouluisen askartelun pariin.

– Nämä ovat mehiläisvahalevyjä, joista voi tehdä erimuotoisia kynttilöitä, Luokkanen-Pylvänäinen (kuvassa alla) selventää salaperäisten levyjen tarkoitusta. Pian alkaa valmistua kynttilöitä: levyjä leikataan sopivaan muotoon ja kääritään sydänlankojen ympärille rullalle. 

– Nätisti kääntyy tämä vaha!Moni kynttilä saa koristeekseen sydämiä ja palloja. Ilmeistä ja sanoista voi päätellä, että kynttiläaskartelu tarjosi mukavan piristyksen työpäivään.

– Tosi mukavaa oli! Kiitos, Elise!Ehkäpä joku läheinen saa joululahjaksi kauniin mehiläisvahakynttilän. Kuvat: Elisa Raappana

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi