Torstai 19.9.2019
"
Jeesus sanoo: "Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille." Matt. 7:12

Palvelevat puhelimet auttavat joulunakin

Uutiset 20.12.2014 06:35 | Päivämies-verkkolehti


Jouluun liittyy usein suorituspaineita itselle ja läheisille. Kun odotukset ovat korkealla, juhla-aika voi aiheuttaa vaikeuksia ihmissuhteisiin. Toisaalta joulun perhekeskeisyyden vuoksi yksinäisyys voi tuntua silloin erityisen musertavalta. Seurakuntien ylläpitämä Palveleva puhelin ja Mielenterveysseuran kriisipuhelin auttavat joulunakin. 
Ihmisiä huolestuttavat muun muassa jouluun liittyvät järjestelyt, lahjahankinnat, yksinäisyys sekä sosiaalisiin tilanteisiin liittyvät paineet. Kriisipuhelimeen ei jouluna kuitenkaan soiteta muita pyhiä useammin. 

Myös seurakuntien ylläpitämä Palveleva puhelin toimii jouluna.

– Joulun mielikuvana usein on rauhallinen ja kaunis perheen juhla. Kuitenkin joulun viettoon liittyy monille myös ylisuurilta tuntuvia vaatimuksia. Juhla-ajat ja pidemmät lomat aiheuttavat joskus vaikeuksia ihmissuhteisiin, Palvelevan puhelimen asiantuntija Titi Gävert muistuttaa.

Vaikeaa tilannetta helpottaa usein se, että puhelimeen vastaajalla on aikaa kuunnella. 

Sekä Mielenterveysseura että kirkko ovat kuulolla myös internetissä. 

Lisätietoja:

Seurakuntien Palveleva puhelin
Mielenterveysseuran kriisipuhelin

Kuvituskuva: Mervi Hyvönen

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi