Keskiviikko 19.6.2019
"
Kuinka ääretön onkaan Jumalan rikkaus, kuinka syvä hänen viisautensa ja tietonsa! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja jäljittämättömät hänen tiensä! Room. 11:33

Palvelevat puhelimet auttavat joulunakin

Uutiset 20.12.2014 06:35 | Päivämies-verkkolehti


Jouluun liittyy usein suorituspaineita itselle ja läheisille. Kun odotukset ovat korkealla, juhla-aika voi aiheuttaa vaikeuksia ihmissuhteisiin. Toisaalta joulun perhekeskeisyyden vuoksi yksinäisyys voi tuntua silloin erityisen musertavalta. Seurakuntien ylläpitämä Palveleva puhelin ja Mielenterveysseuran kriisipuhelin auttavat joulunakin. 
Ihmisiä huolestuttavat muun muassa jouluun liittyvät järjestelyt, lahjahankinnat, yksinäisyys sekä sosiaalisiin tilanteisiin liittyvät paineet. Kriisipuhelimeen ei jouluna kuitenkaan soiteta muita pyhiä useammin. 

Myös seurakuntien ylläpitämä Palveleva puhelin toimii jouluna.

– Joulun mielikuvana usein on rauhallinen ja kaunis perheen juhla. Kuitenkin joulun viettoon liittyy monille myös ylisuurilta tuntuvia vaatimuksia. Juhla-ajat ja pidemmät lomat aiheuttavat joskus vaikeuksia ihmissuhteisiin, Palvelevan puhelimen asiantuntija Titi Gävert muistuttaa.

Vaikeaa tilannetta helpottaa usein se, että puhelimeen vastaajalla on aikaa kuunnella. 

Sekä Mielenterveysseura että kirkko ovat kuulolla myös internetissä. 

Lisätietoja:

Seurakuntien Palveleva puhelin
Mielenterveysseuran kriisipuhelin

Kuvituskuva: Mervi Hyvönen

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi