Sunnuntai 15.12.2019
"
"Totisesti: yksikään naisesta syntynyt ei ole ollut Johannes Kastajaa suurempi, mutta kaikkein vähäisin, joka on taivasten valtakunnassa, on suurempi kuin hän." Matt. 11:11

​Jyväskylän nuorten perjantai: "Nupessa on helppo olla just sellainen kuin on"

Uutiset 27.12.2014 06:48 | Vilja Paavola


Jokaista tervehditään kädestä ja jokainen saa nimitarran rintapieleensä. Joulukuisena perjantaina Jyväskylän rauhanyhdistys täyttyy pikku hiljaa 16–19-vuotiaista nuorista. On alkamassa nuorten perjantai eli nupe.
Nuorten perjantai on suhteellisen uusi toimintamuoto. Päätarkoituksena on järjestää rippikoulun käyneille nuorille uskoa vahvistavaa toimintaa sekä tarjota turvallinen ympäristö viettää perjantai-iltaa ja tutustua uusiin ihmisiin. Tärkeänä tausta-ajatuksena on myös, että nuori saa kokea rauhanyhdistyksen tilan omakseen. On helpompi tulla seuroihinkin, kun tietää missä voi ladata puhelimen ja missä on paras paikka skeitata. Nupessa erityisen tärkeää on lämmin ja hyväksyvä tunnelma, ja siinä toimintaa ohjaavilla aikuisilla on merkittävä rooli.

Tällä kertaa nupessa keskustellaan omastatunnosta ja evankeliumista. Istutaan ruokasalissa puolikaaren muotoon asetetuilla tuoleilla. Niin tehdään joka nupen aluksi. Yhteisen tuokion jälkeen kahvitellaan, ja sitten on aikaa pelata, lauleskella, jutella ja olla vaan. Yleensä nupe alkaa seitsemältä ja kestää noin kymmeneen saakka.Nupe järjestetään Jyväskylässä joka toinen perjantai. Paikalla on nuorten joukkoa varten reilusti aikuisia ja vanhempia nuoria, joka kerralla ainakin opettaja, ohjaajat ja isosia. Joka kerta keskustellaan jostakin nuorille ajankohtaisesta asiasta sekä puuhaillaan yhdessä vapaamuotoisesti. Opettaja ohjaa yhteisen tuokion, ohjaajat vastaavat käytännön järjestelyistä ja isoset ovat nuoria varten.

Toiminta nupessa on mutkatonta. Kun pojat haluavat laulaa, he nykäisevät isosta hihasta ja pyytävät säestämään. Piano siirretään sinne, missä halutaan laulaa. Seurasalin puolella soivat urut, ja taustalla napsuu pingis.– Täällä on rento meininki verrattuna nuorteniltoihin, joissa on myös vanhempia nuoria, kertoo Erika.
– Ja täällä kaikki on samaa porukkaa, ja voi jutella kaikkien kanssa, Joona jatkaa.
– Arjen keskeltä on kiva tulla. Kaikki hyväksyy sut just niin kuin olet, ei tarvi esittää yhtään mitään.

Tällä kertaa nuoria on paikalla noin 70, mikä on jonkin verran tavanomaista vähemmän. Kuitenkin mukana on tälläkin kertaa ensikertalaisia. Sana mukavasta toiminnasta kiirii.

– Lähettiin vaan huvikseen Jämsästä kattomaan, millasta täällä on, Sofia ja Kerttu kertovat.
– Kannatti tulla! 

Salla Sivula
Kansi: Silja-Maria Wihersaari

Ketunpojat ja kätköviesti

Kuka on päässyt Ketunpoikien jäljille, ja mitä hän heistä tahtoo? Entä kuka on salaperäinen Anna, joka laittaa viestejä Iidalle? Ketunpojat saavat arvoituksen toisensa jälkeen ratkaistavaksi, kunnes kätköseikkailu saa ratkaisunsa.

15 €

Ari-Pekka Palola

Myrskyjen keskellä

SRK:n historian kolmas osa kuvaa vaiherikasta ajanjaksoa 1962–1980.

48 €

Toim. Kaisa Ikonen

Herra siunatkoon sinua, SRK:n Suviseurat Muhoksella

Muhoksen Suviseurat 2019 yksissä kansissa: monipuolinen neliväriteos palaa suviseurajärjestelyihin sekä erilaisiin suviseuratunnelmiin.

24 €

Toim.: Jouni Hintikka ja Kirsti Nurkkala

Erityisen läheisinä

Kirja erilaisuudesta, elämän ainutlaatuisuudesta ja rikkaudesta: teoksessa puheenvuoron saavat erityislapset, heidän läheisensä sekä aiheen parissa työskentelevät ammattilaiset.

25 €

Armostas kaikesta kiitoksen kannan

Jaakko Linjaman säveltämää musiikkia – puhuttelevaa ja harvoin kuultua.
Äänite sisältää hengellistä laulumusiikkia ja kuoromusiikkia sekä soitinsävellyksiä uruille, viululle ja pianolle.

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi