Torstai 27.6.2019
"
Kun herään unesta, sinun läsnäolosi ravitsee minut. Ps. 17:15

Viljo Juntunen: Alueellisen työn kehittäminen palvelee evankeliumin työtä

Uutiset 1.1.2015 06:12 | Päivämies


– Kristillisyytemme piirissä tehtävä evankeliumintyö on laajentunut ja kasvanut vuosikymmenien ajan. Sen vuoksi on tarvittu toiminnan uudelleenarviointia ja kehittämistä, kertoo SRK:n puheenjohtaja Viljo Juntunen.
SRK:n johtokunta käsitteli kokouksessaan 20. joulukuuta raporttia, jossa esitetään kristillisyytemme alueellisen toiminnan uudistamista ja kehittämistä. Raportin on laatinut työryhmä, jonka SRK:n työvaliokunta syyskuussa 2013 nimesi arvioimaan alueellisen työn muutos- ja kehittämistarpeita. Työryhmän puheejohtajana on toiminut Pertti Kokkonen.

SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Viljo Juntunen kertoo, että alueellinen työ on kehittynyt pitkän ajan kuluessa.

– On syntynyt uusia toimintamuotoja, ja niiden toimintaa ja yhteistyötä on tarve kehittää, Juntunen sanoo.

Toimintaa arvioinut työryhmä toteaa raportissaan, että muutostarpeita aiheuttavat myös muun muassa useat erilaiset alueelliset organisaatiot ja sidosryhmät, päällekkäiset toiminnot ja tiedonkulut haasteet.

Yhteistoiminta paranee

Kokouksessaan johtokunta hyväksyi työryhmän esityksen, jossa Suomi on jaettu kolmeen yhteistoiminta-alueeseen: pohjoiseen, keskiseen ja eteläiseen Suomeen. Näille alueille perustetaan yhteistyötoimikunnat, jotka muun muassa laativat alueen yhteisen toimintakalenterin ja suunnittelevat alueellista toimintaa, esimerkiksi lähetysmatkojen järjestämistä sekä leirikeskusten ja opistojen investointihankkeita.

Uudistamisen tavoitteina on tukea rauhanyhdistysten toimintaa, parantaa rauhanyhdistysten yhteistyötä ja rauhanyhdistysten välistä tiedonkulkua sekä lähentää rauhanyhdistyksiä toisiinsa. Tavoitteina on myös purkaa päällekkäistä toimintaa ja auttaa SRK:n toimiston vastuuhenkilöiden työtä kentällä sekä helpottaa SRK:n johtokunnan jäsenten ja paikallisten rauhanyhdistysten välistä yhteydenpitoa ja tiedonkulkua. Uudistuksen myötä rauhanyhdistysten edustajat osallistuvat vuosittain järjestettävään oman alueensa yhteistyöseminaariin.

Käytännöt muuttuvat, oppi säilyy

Viljo Juntunen toteaa, että uudistushankkeen suunnitelma valmistui sopivasti SRK:n satavuotisjuhlavuoden 2014 lopulla.

– Tämä on rauhanyhdistysten ja SRK:n yhteinen hanke, jonka tehtävänä on kehittää toimintaa ja parantaa evankeliumin työn toteutumista kotimaassa. Uusi malli lähentää toimintaa myös hallinnon työhön, sillä johtokunnan jäsenet kutsutaan mukaan oman alueensa yhteistyötoimikunnan kokouksiin. Siitä on hyötyä päätöksiä tehtäessä.

Juntunen toteaa, että aluetyöryhmä on tehnyt hyvän ja perusteellisen työn, mistä se ansaitsee kiitoksen.

– Työryhmässä on ollut ammattitaitoisia henkilöitä ja se näkyy myös raportissa. Uuden organisaation käyttöönottaminen tulee tehdä huolella niin, että kaikilla on riittävä tieto ja valmius aloittaa uudella mallilla.

Juntunen korostaa, että vaikka toimintaa järjestellään uudelleen, kristillisyytemme opetus ja oppi säilyvät samana, Jumalan sanan turvallisella perustalla.

Tunnisteet:


alueellinen toiminta

Lisää aiheesta:

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi