Sunnuntai 22.9.2019
"
Nähdessään spitaaliset miehet Jeesus sanoi heille: "Menkää näyttämään itsenne papeille." Mennessään he puhdistuivat. Luuk. 17:14

Viljo Juntunen: Alueellisen työn kehittäminen palvelee evankeliumin työtä

Uutiset 1.1.2015 06:12 | Päivämies


– Kristillisyytemme piirissä tehtävä evankeliumintyö on laajentunut ja kasvanut vuosikymmenien ajan. Sen vuoksi on tarvittu toiminnan uudelleenarviointia ja kehittämistä, kertoo SRK:n puheenjohtaja Viljo Juntunen.
SRK:n johtokunta käsitteli kokouksessaan 20. joulukuuta raporttia, jossa esitetään kristillisyytemme alueellisen toiminnan uudistamista ja kehittämistä. Raportin on laatinut työryhmä, jonka SRK:n työvaliokunta syyskuussa 2013 nimesi arvioimaan alueellisen työn muutos- ja kehittämistarpeita. Työryhmän puheejohtajana on toiminut Pertti Kokkonen.

SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Viljo Juntunen kertoo, että alueellinen työ on kehittynyt pitkän ajan kuluessa.

– On syntynyt uusia toimintamuotoja, ja niiden toimintaa ja yhteistyötä on tarve kehittää, Juntunen sanoo.

Toimintaa arvioinut työryhmä toteaa raportissaan, että muutostarpeita aiheuttavat myös muun muassa useat erilaiset alueelliset organisaatiot ja sidosryhmät, päällekkäiset toiminnot ja tiedonkulut haasteet.

Yhteistoiminta paranee

Kokouksessaan johtokunta hyväksyi työryhmän esityksen, jossa Suomi on jaettu kolmeen yhteistoiminta-alueeseen: pohjoiseen, keskiseen ja eteläiseen Suomeen. Näille alueille perustetaan yhteistyötoimikunnat, jotka muun muassa laativat alueen yhteisen toimintakalenterin ja suunnittelevat alueellista toimintaa, esimerkiksi lähetysmatkojen järjestämistä sekä leirikeskusten ja opistojen investointihankkeita.

Uudistamisen tavoitteina on tukea rauhanyhdistysten toimintaa, parantaa rauhanyhdistysten yhteistyötä ja rauhanyhdistysten välistä tiedonkulkua sekä lähentää rauhanyhdistyksiä toisiinsa. Tavoitteina on myös purkaa päällekkäistä toimintaa ja auttaa SRK:n toimiston vastuuhenkilöiden työtä kentällä sekä helpottaa SRK:n johtokunnan jäsenten ja paikallisten rauhanyhdistysten välistä yhteydenpitoa ja tiedonkulkua. Uudistuksen myötä rauhanyhdistysten edustajat osallistuvat vuosittain järjestettävään oman alueensa yhteistyöseminaariin.

Käytännöt muuttuvat, oppi säilyy

Viljo Juntunen toteaa, että uudistushankkeen suunnitelma valmistui sopivasti SRK:n satavuotisjuhlavuoden 2014 lopulla.

– Tämä on rauhanyhdistysten ja SRK:n yhteinen hanke, jonka tehtävänä on kehittää toimintaa ja parantaa evankeliumin työn toteutumista kotimaassa. Uusi malli lähentää toimintaa myös hallinnon työhön, sillä johtokunnan jäsenet kutsutaan mukaan oman alueensa yhteistyötoimikunnan kokouksiin. Siitä on hyötyä päätöksiä tehtäessä.

Juntunen toteaa, että aluetyöryhmä on tehnyt hyvän ja perusteellisen työn, mistä se ansaitsee kiitoksen.

– Työryhmässä on ollut ammattitaitoisia henkilöitä ja se näkyy myös raportissa. Uuden organisaation käyttöönottaminen tulee tehdä huolella niin, että kaikilla on riittävä tieto ja valmius aloittaa uudella mallilla.

Juntunen korostaa, että vaikka toimintaa järjestellään uudelleen, kristillisyytemme opetus ja oppi säilyvät samana, Jumalan sanan turvallisella perustalla.

Tunnisteet:


alueellinen toiminta

Lisää aiheesta:

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi