Lauantai 22.9.2018
"
Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. Jes. 26:19

Nivalan Korpirannalla perinteisissä uudenvuodenseuroissa

Uutiset 8.1.2015 06:33 | Päivämies-verkkolehti


Nivalan Korpirannan rauhanyhdistyksellä vietettiin vuodenvaihteessa perinteisiä uudenvuodenseuroja. Seuravieraat muistelivat, että joskus aattoillan seuroissa oli kuulijoita talon täydeltä. Tällä kertaa seuroihin kokoontui joitakin kymmeniä seuravieraita.
Seuravieraat Paula ja Vesa Kaarlela sekä Eeva Konttila pohtivat, että ajan kuva on muuttunut, mutta seurojen sanoma on pysynyt samana. Paula Kaarlela muisteli, että aiemmin seurojen jälkeen mentiin usein vielä johonkin lähiseudun kirkkoon aattoillan hartauteen. Eeva Konttilan mielestä on ollut juhlallista päättää isot seurat seisaaltaan laulaen Väinö Havaksen virteen ”Maan ja Taivaan luojan, kiitos olkohon”.

Aattoillan seuroissa puhuivat Pekka Typpö ja Lauri Hankkila. Uudenvuodenpäivän seuroissa palvelivat Timo Mehtälä ja Seppo Joentakanen. Seurapuheissa kuulijoita kehotettiin elämään valkeudessa, jonka Jumala loi aikojen alussa. Valkeuden lapsena säilyy, kun haluaa uskossa turvata Jumalaan ja Jeesuksen sovintotyöhön ja elää hyvällä omallatunnolla kuuliaisena Jumalan sanalle.

Puheissa vakuutettiin, että saamme turvallisin mielin lähteä uuteen vuoteen, arkeen, ja jatkaa matkaa taivastiellä, koska Jumala antaa tulevaisuuden ja toivon. Seurojen päätteeksi laulettiin iltavirsi 560, jonka toinen säkeistö jäi soimaan mieliimme: "Sinua, Jumalani, nyt kiitän iloissani, kun tunnen voimasi. On kaikki hallussasi, soi taivas kiitostasi ja koko luomakuntasi."

Teksti: Raija Konttila ja Veikko Kukkola

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi