Tiistai 15.10.2019
"
Minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi kuin pilven, sinun syntisi kuin pilviverhon. Palaa minun luokseni, minä olen lunastanut sinut vapaaksi. Jes. 44:22

Nivalan Korpirannalla perinteisissä uudenvuodenseuroissa

Uutiset 8.1.2015 06:33 | Päivämies-verkkolehti


Nivalan Korpirannan rauhanyhdistyksellä vietettiin vuodenvaihteessa perinteisiä uudenvuodenseuroja. Seuravieraat muistelivat, että joskus aattoillan seuroissa oli kuulijoita talon täydeltä. Tällä kertaa seuroihin kokoontui joitakin kymmeniä seuravieraita.
Seuravieraat Paula ja Vesa Kaarlela sekä Eeva Konttila pohtivat, että ajan kuva on muuttunut, mutta seurojen sanoma on pysynyt samana. Paula Kaarlela muisteli, että aiemmin seurojen jälkeen mentiin usein vielä johonkin lähiseudun kirkkoon aattoillan hartauteen. Eeva Konttilan mielestä on ollut juhlallista päättää isot seurat seisaaltaan laulaen Väinö Havaksen virteen ”Maan ja Taivaan luojan, kiitos olkohon”.

Aattoillan seuroissa puhuivat Pekka Typpö ja Lauri Hankkila. Uudenvuodenpäivän seuroissa palvelivat Timo Mehtälä ja Seppo Joentakanen. Seurapuheissa kuulijoita kehotettiin elämään valkeudessa, jonka Jumala loi aikojen alussa. Valkeuden lapsena säilyy, kun haluaa uskossa turvata Jumalaan ja Jeesuksen sovintotyöhön ja elää hyvällä omallatunnolla kuuliaisena Jumalan sanalle.

Puheissa vakuutettiin, että saamme turvallisin mielin lähteä uuteen vuoteen, arkeen, ja jatkaa matkaa taivastiellä, koska Jumala antaa tulevaisuuden ja toivon. Seurojen päätteeksi laulettiin iltavirsi 560, jonka toinen säkeistö jäi soimaan mieliimme: "Sinua, Jumalani, nyt kiitän iloissani, kun tunnen voimasi. On kaikki hallussasi, soi taivas kiitostasi ja koko luomakuntasi."

Teksti: Raija Konttila ja Veikko Kukkola

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi