Keskiviikko 16.1.2019
"
Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät. Tit. 3:5

Nivalan Korpirannalla perinteisissä uudenvuodenseuroissa

Uutiset 8.1.2015 06:33 | Päivämies-verkkolehti


Nivalan Korpirannan rauhanyhdistyksellä vietettiin vuodenvaihteessa perinteisiä uudenvuodenseuroja. Seuravieraat muistelivat, että joskus aattoillan seuroissa oli kuulijoita talon täydeltä. Tällä kertaa seuroihin kokoontui joitakin kymmeniä seuravieraita.
Seuravieraat Paula ja Vesa Kaarlela sekä Eeva Konttila pohtivat, että ajan kuva on muuttunut, mutta seurojen sanoma on pysynyt samana. Paula Kaarlela muisteli, että aiemmin seurojen jälkeen mentiin usein vielä johonkin lähiseudun kirkkoon aattoillan hartauteen. Eeva Konttilan mielestä on ollut juhlallista päättää isot seurat seisaaltaan laulaen Väinö Havaksen virteen ”Maan ja Taivaan luojan, kiitos olkohon”.

Aattoillan seuroissa puhuivat Pekka Typpö ja Lauri Hankkila. Uudenvuodenpäivän seuroissa palvelivat Timo Mehtälä ja Seppo Joentakanen. Seurapuheissa kuulijoita kehotettiin elämään valkeudessa, jonka Jumala loi aikojen alussa. Valkeuden lapsena säilyy, kun haluaa uskossa turvata Jumalaan ja Jeesuksen sovintotyöhön ja elää hyvällä omallatunnolla kuuliaisena Jumalan sanalle.

Puheissa vakuutettiin, että saamme turvallisin mielin lähteä uuteen vuoteen, arkeen, ja jatkaa matkaa taivastiellä, koska Jumala antaa tulevaisuuden ja toivon. Seurojen päätteeksi laulettiin iltavirsi 560, jonka toinen säkeistö jäi soimaan mieliimme: "Sinua, Jumalani, nyt kiitän iloissani, kun tunnen voimasi. On kaikki hallussasi, soi taivas kiitostasi ja koko luomakuntasi."

Teksti: Raija Konttila ja Veikko Kukkola

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi