Torstai 25.4.2019
"
Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille." Mark. 16:15

Nivalan Korpirannalla perinteisissä uudenvuodenseuroissa

Uutiset 8.1.2015 06:33 | Päivämies-verkkolehti


Nivalan Korpirannan rauhanyhdistyksellä vietettiin vuodenvaihteessa perinteisiä uudenvuodenseuroja. Seuravieraat muistelivat, että joskus aattoillan seuroissa oli kuulijoita talon täydeltä. Tällä kertaa seuroihin kokoontui joitakin kymmeniä seuravieraita.
Seuravieraat Paula ja Vesa Kaarlela sekä Eeva Konttila pohtivat, että ajan kuva on muuttunut, mutta seurojen sanoma on pysynyt samana. Paula Kaarlela muisteli, että aiemmin seurojen jälkeen mentiin usein vielä johonkin lähiseudun kirkkoon aattoillan hartauteen. Eeva Konttilan mielestä on ollut juhlallista päättää isot seurat seisaaltaan laulaen Väinö Havaksen virteen ”Maan ja Taivaan luojan, kiitos olkohon”.

Aattoillan seuroissa puhuivat Pekka Typpö ja Lauri Hankkila. Uudenvuodenpäivän seuroissa palvelivat Timo Mehtälä ja Seppo Joentakanen. Seurapuheissa kuulijoita kehotettiin elämään valkeudessa, jonka Jumala loi aikojen alussa. Valkeuden lapsena säilyy, kun haluaa uskossa turvata Jumalaan ja Jeesuksen sovintotyöhön ja elää hyvällä omallatunnolla kuuliaisena Jumalan sanalle.

Puheissa vakuutettiin, että saamme turvallisin mielin lähteä uuteen vuoteen, arkeen, ja jatkaa matkaa taivastiellä, koska Jumala antaa tulevaisuuden ja toivon. Seurojen päätteeksi laulettiin iltavirsi 560, jonka toinen säkeistö jäi soimaan mieliimme: "Sinua, Jumalani, nyt kiitän iloissani, kun tunnen voimasi. On kaikki hallussasi, soi taivas kiitostasi ja koko luomakuntasi."

Teksti: Raija Konttila ja Veikko Kukkola

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi