Sunnuntai 20.10.2019
"
"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." Matt. 22:37-39

Kirkon kasvatuksen päivillä esillä kirkon ja kuntien yhteistyö

Uutiset 12.1.2015 10:00 | päivitetty 4.6.2015 16:03 | Päivämies-verkkolehti


Kirkon kasvatuksen päivät järjestetään 13.–15. tammikuuta Jyväskylässä. Aiempina vuosina tapahtuma on tunnettu Kirkon lapsi- ja nuorisotyön neuvottelupäivien nimellä. ​Päivillä käsitellään kirkon lapsi- ja nuorisotyön ajankohtaisia aiheita, esimerkiksi kirkon ja kuntien kasvatustyön yhteistyön mahdollisuuksia.
Tilaisuuteen kokoontuu yli 800 kirkon kasvatuksen ammattilaista. Päivien aihe "Olipa kerran" viittaa tarinankerrontaan. 

Päivillä käsitellään kirkon lapsi- ja nuorisotyön ajankohtaisia aiheita, esimerkiksi kirkon ja kuntien kasvatustyön yhteistyön mahdollisuuksia.

Kuntien ja seurakuntien kasvatusyhteistyöstä keskustelevat muun muassa kansanedustaja Ilkka Kantola ja piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen. Keskustelussa pohditaan, voivatko kunta ja seurakunta tehdä yhteistyötä ja miten uskonnonvapaus toteutuu päiväkodissa ja koulussa. 

Päivien ohjelmaan sisältyy myös kertomuksia kasvatustyön arjesta ja juhlasta ja pohdintaa leikin merkityksestä. Nuoret ovat mukana keskustelussa, jossa ollaan viestintäkulttuurin ilmiöiden äärellä ja kysytään, miten työntekijä tukee hyvää lapsuutta ja nuoruutta someviidakossa. 

Esittelyssä on myös uusia 10–14-vuotiaiden ikäryhmälle sovitettuja työtapoja. Tässä ohjelmaosiossa mukana ovat muun muassa piispa Seppo Häkkinen ja lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.

Kirkon kasvatuksen päivien kuulumisia voi seurata Facebookissa ja Twitterissä tunnisteella #kkp2015.

Kuva: Kuvankaappaus Kirkon kasvatuksen päivien esittelystä

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi