Perjantai 15.11.2019
"
Jumala on kaupunkinsa keskellä, kaupunki ei järky. Hän auttaa sitä, kun aamu valkenee. Ps. 46:6

​Virsimatka Jeesuksen elämään – kinkereissä Porin rauhanyhdistyksellä

Uutiset 18.1.2015 06:44 | Pekka Vuonokari


Eläkkeellä oleva kanttori Heli Lehtonen ja Meri-Porin seurakunnan seurakuntapastori Albert Halonen toteuttivat 13.1. Porin rauhanyhdistyksellä kinkerit laulullisissa merkeissä. Tilaisuudessa tutustuttiin Jesajan kirjan tekstiin ja Lutherin selitystekstiin. Tekstien kanssa vuorottelivat virret, joita laulettiin kokonaan tai osittain yhteensä viisitoista.
​Kinkeriläksynä oli Jesajan kirjan luku 53 ja Lutherin selitys toiseen uskonkappaleeseen.

– Luther kirjoittaa toisen uskonkappaleen selityksessä: minä uskon, että Jeesus Kristus, oli totinen Jumala, ja totinen ihminen, joka syntyi neitsyt Mariasta. Tämä tarkoittaa, että Jeesus oli sataprosenttisesti Jumala ja sataprosenttisesti ihminen, ei 50 prosenttia Jumala ja 50 ihminen. Siksi hän saattoi lunastaa ja sovittaa syntiin langenneen ihmisen. Tämän uskoi ja kertoi profeetta Jesaja jo satoja vuosia ennen Jeesuksen syntymää, Halonen kertoi. 


Hento Honkasalo (vas.), Lahja Pärssinen, Sirkka Peltomaa ja Pirjo Siikilä laulamassa.

Porin kinkereitä voisi kuvata virsimatkaksi Jeesuksen elämänvaiheisiin; lauletuissa virsissä kerrottiin Jeesuksen elämästä aina syntymästä pääsiäisen riemulliseen ylösnousemiseen saakka.

– Kun ajattelemme Herramme Jeesuksen kärsimystä, kysymme usein, miksi. Profeetta Jesajan kirjan luku 53 on Jumalan ihana vastaus tuohon kysymykseen: Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hän kiteytti.


Atte Anttila (vas.), Sirkka Anttila, Marjatta Musakka, Unto Musakka, Ensio Kolehmainen ja Erkki Hautaniemi virsimatkalla.

Halonen kertoi, mitä Luther on opettanut maailman syntien paikasta.

– Luther opetti: "Maailman synneillä on kaksi paikkaa, joko ne ovat sinun harteillasi tai Kristuksen harteilla. Miten murheellinen ja pelottava näky on se, että ne ovat sinun hanteillasi. Kuinka ihanat ovatkaan Johannes Kastajan sanat, kun hän sanoo minulle ja sinulle: Katso Jumalan Karitsa, joka pois ottaa maailman synnin." Saat uskoa synnit ja matkan viat anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, hän puhui.
 
Vuoden pappina toiminut Halonen kertoi, että nämä olivat hänen ensimmäiset kinkerinsä. Porin rauhanyhdistyksellä kinkereitä on pidetty kymmenkunta vuotta. Kinkeriläisiä oli tällä kertaa 33. Yli puolet heistä ilmoitti osallistuneensa aikanaan seurakuntiensa kinkereille.

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi