Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

Seurakuntien uudet luottamushenkilöt aloittavat nelivuotiskautensa – rakennemuutos keskiössä

Uutiset 17.1.2015 19:04 | Päivämies-verkkolehti
Syksyn seurakuntavaaleissa valittiin yli 8500 luottamushenkilöä yhteensä 412 seurakuntaan. Seurakuntien kirkkovaltuustot aloittavat uusilla kokoonpanoillaan tammikuussa. 
Luottamushenkilöistä koostuvat kirkkovaltuustot käyttävät seurakunnissa ylintä päätösvaltaa. 

Lähivuosina eräs keskeinen seurakuntia koskettava asia on toukokuun kirkolliskokouksen päätöskäsittelyyn tuleva seurakuntarakennemuutos. Esitys on, että kaikki seurakunnat siirtyvät seurakuntayhtymärakenteeseen siirtymäajassa, viimeistään vuoden 2019 alussa.

Myös kiristyvä taloustilanne vaikuttaa seurakuntien päättävien elinten työhön. On pohdittava, millaista toimintaa ja millaisia työnkuvia seurakunnassa painotetaan jatkossa. Seurakuntavaalien vaalikoneen ehdokasvastausten mukaan tärkein asia, johon luottamushenkilö voi seurakunnassa vaikuttaa, onkin seurakunnan toiminnan suunnittelu.

Kirkkovaltuustot päättävät myös muun muassa kirkollisveroprosentista, virkojen perustamisesta ja rakennushankkeista. Luottamushenkilöt valitsevat vaaleilla myös kirkolliskokouksen 64 maallikkojäsentä. Kirkolliskokous uudistuu seuraavan kerran toukokuun 2016 alusta.

Täältä löydät tilastoja valituista luottamushenkilöistä
 

Tunnisteet:


seurakuntavaalit

Lisää aiheesta:

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi