Torstai 21.11.2019
"
Minä odotan Herraa kuin vartijat aamua, hartaammin kuin vartijat aamua. Ps. 130:6

Radiotoimittaja Risto Nordell sai Kirkon kulttuuripalkinnon

Uutiset 20.1.2015 16:05 | Päivämies-verkkolehti
Kirkon kulttuuripalkinto 2014 myönnettiin Yle Radio 1:n musiikkitoimittaja Risto Nordellille. Arkkipiispa Kari Mäkinen jakoi palkinnon 20.1. Helsingissä.
Palkinnon saajan valinnut työryhmä katsoo Risto Nordellin toimineen työssään merkittävänä kristillisen kulttuurin vaikuttajana. Riston valinta -ohjelmassa hän on luontevalla tavalla esitellyt kirkkovuotta ja sen keskeisiä juhlia valitsemalla aiheeseen liittyvää musiikkia. Ohjelman musiikkitarjonta on ollut monipuolista ja sisältänyt muun muassa perinteisiä kirkkomusiikkiteoksia ja uutta kirkkomusiikkia.

Nordell on toiminut myös juontajana Sävel on vapaa -ohjelmassa, jossa hänen vastuullaan on ollut erityisesti hengellinen musiikki. Kaiken kaikkiaan Risto Nordell on osoittanut harvinaista laaja-alaisuutta ja asiantuntemusta kristillisen kulttuurin asiantuntijana ja välittäjänä.

Kirkon kulttuuripalkintoa on jaettu vuodesta 1992 lähtien. Se jaetaan vuosittain tunnustuksena kristillisen sanoman kannalta merkityksellisestä taiteellisesta toiminnasta tai kulttuuriteosta. Palkinto on arvoltaan 6 000 euroa. Aiempina vuosina sen on saanut muun muassa Kauneimmat joululaulut -tapahtuma.

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi