Tiistai 15.10.2019
"
Minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi kuin pilven, sinun syntisi kuin pilviverhon. Palaa minun luokseni, minä olen lunastanut sinut vapaaksi. Jes. 44:22

Kirkko haluaa hallitusohjelmaan lapsiperheiden köyhyyden ja ääri-ilmiöiden torjuntaa

Uutiset 20.1.2015 16:47 | Päivämies-verkkolehti
Kirkon tavoitteena on, että eduskuntavaalien jälkeen muodostettava hallitus huomioisi ohjelmassaan muun muassa lapsiperheiden arjen sekä ääri-ilmiöiden torjunnan. Kirkkohallitus hyväksyi kirkon esitykset tulevan hallituksen ohjelmaan täysistunnossaan 20.1. 
Kysymyksessä on toinen kerta, kun kirkko laatii tavoitteet hallitusohjelmalle.

Kirkon hallitusohjelmaesityksessä on kolme kokonaisuutta: arjen hyvinvointi, globaalit kysymykset sekä turvallisuus ja perusoikeudet. 

– Kirkon esitykset perustuvat seurakuntien toiminnasta nousseisiin kokemuksiin. Kirkolla on laaja kosketuspinta suomalaisten arkeen muun muassa diakonia-, nuoriso- ja lapsityön kautta. Ihmisten arkeen ja arvoihin liittyvät kysymykset sopivat hyvin kirkon yhteiskunnallisiin puheenvuoroihin, sanoo kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo.

– Esimerkiksi lapsiperheiden köyhyyden esiin nostaminen on seurakuntatyöstä nouseva teema, hän toteaa.

Lapsiperheille tukea ja toimeentuloa

Kirkko haluaa, että hallitus laatii toimenpideohjelman lapsiperheiden köyhyyden vähentämiseksi. Taloudellinen eriarvoisuus näkyy lasten ja nuorten arjessa. Kasvavat tuloerot johtavat pahimmillaan lasten syrjäytymiseen. Kirkko esittää lisäksi moniammatillista mallia pienten lasten perheiden auttamiseksi kriisitilanteissa.

Kirkko kiinnittää huomiota vapaaehtoistoiminnan ja talkootyön epäselvään säätelyyn. Vapaaehtoistyötä pitää tukea muun muassa purkamalla käytäntöjä, jotka ovat vapaaehtoistyötä tekeville taloudellisesti epäedullisia. Kirkko perää myös maaseudun elinvoimaisuuden turvaamista.

Uskonnonvapaus turvattava myös erityistilanteissa

Kirkko kiinnittää hallitusohjelmaesityksissään huomiota kahden erityisryhmän uskonnonvapauden toteutumiseen: vankien sekä turvapaikanhakijoiden. Kirkko on huolissaan uskonnollisen vainon huomioimisesta turvapaikkapäätöksissä ja edellyttää, että hallitus selvittää asiaa koskevan sääntelyn ja ohjeistuksen ajantasaisuuden. Kirkko esittää myös pakolaiskiintiön nostamista. Turvapaikka- ja kotoutumisprosessissa on huolehdittava uskonnonvapauden toteutumisesta. Samoin vankilasielunhoidon resurssit on turvattava.

Tavoitteissa otetaan kantaa myös väkivaltaisten ääri-ilmiöiden voimistumiseen. Suomessa on rakennettava tietoisuutta monikulttuurisesta ja -uskontoisesta Suomesta sekä kehitettävä nuorten osallisuutta ja maahanmuuttajanuorten kotoutumista. Kirkko toivoo hallitukselta tukea viranomaisten, kansalaisjärjestöjen ja uskonnollisten yhteisöjen yhteistyölle ääri-ilmiöiden torjumiseksi.

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi