Tiistai 25.9.2018
"
Herra sanoo: "Peseytykää, puhdistautukaa, tehkää loppu pahoista töistänne, ne ovat aina silmissäni. Lakatkaa tekemästä pahaa." Jes. 1:16

Rauhanyhdistyksen vuosikokouksessa voi vaikuttaa toimintaan ja henkilövalintoihin

Uutiset 30.1.2015 06:21 | Päivämies-verkkolehti
Oletko rauhanyhdistyksen jäsen? Tiedätkö, mikä merkittävä tilaisuus yhdistyksessäsi järjestetään helmikuussa?
Helmikuussa kaikissa rauhanyhdistyksissä kokoonnutaan vuosikokouksiin, joissa luodaan katsaus menneeseen vuoteen ja suunnitellaan tulevaa toimintaa.
 
Vuosikokous perustuu rauhanyhdistysten sääntöihin ja yhdistystoiminnan lakisääteisiin velvoitteisiin. Puhe- ja äänivaltaa saavat kokouksessa käyttää kaikki yhdistyksen jäsenet.
 
Vaikuttamisen paikka
 
SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Viljo Juntunen rohkaisee rauhanyhdistysten jäseniä osallistumaan vuosikokouksiin.
 
– Vuosikokouksiin osallistuu yleensä aika vähän väkeä. Ilmeisesti ajatellaan, että se ei ole tärkeää ja luotetaan, että kaikki toimii hyvin. Se on kuitenkin yhdistyksen merkittävä kokous, jossa voi vaikuttaa toimintaan. Kokouksessa on mahdollisuus keskustella toiminnasta ja tuoda esille ajatuksia ja näkökulmia. Näin voidaan kehittää toimintaa.
 
Myös Vantaan rauhanyhdistyksen puheenjohtaja Jorma Hentilä pitää vuosikokousta tärkeänä tilaisuutena.
 
– Monet saattavat ajatella, että vuosikokous on vain "välttämätön muodollisuus". Kokouksessa käsitellään kuitenkin oman kotisiionin toimintaa; luodaan katsaus menneeseen, mutta ennen kaikkea suunnitellaan tulevaisuutta. Vantaalla vuosikokoukset ovat olleet varsin lepposia ja mukavia hetkiä miettiä ja suunnitella tulevaa.
 
Hentilä toivoisi nuorta väkeä mukaan vuosikokouksiin.
 
– Erityisesti nuorten aikuisten osallistuminen olisi hieno juttu. He kantavat tulevaisuudessa vastuuta yhdistyksen asioista.
 
Mitä vuosikokouksessa käsitellään?
 
Vuosikokouksessa käsitellään edellisvuoden vuosikertomus ja tilinpäätös sekä kuluvan vuoden talousarvio ja toimintasuunnitelma. Siellä voidaan käsitellä myös muita yhdistyksessä ajankohtaisia asioita.

Henkilövalintojakin tehdään: valitaan rauhanyhdistyksen johtokuntaan jäsenet erovuoroisten tilalle ja edustajat SRK:n kokouksiin, vuosikokoukseen ja puhujien ja seurakuntavanhinten kokoukseen.

Edustajat SRK:n kokouksiin
 
Nämä SRK:n kokoukset järjestetään kesällä suviseurojen yhteydessä.
 
– Rauhanyhdistysten edustajat, jotka on valittu SRK:n vuosikokoukseen, eivät edusta itseään vaan rauhanyhdistystään, koska SRK:ssa ei ole henkilöjäseniä vaan jäsenyhdistyksiä, Juntunen muistuttaa.
 
Myös SRK:n vuosikokouksessa tehdään henkilövalintoja: siellä valitaan uudet jäsenet SRK:n johtokuntaan erovuoroisten tilalle.
 
Juntusen mukaan SRK:n johtokuntaan on pyritty saamaan edustajia mahdollisimman tasapuolisesti eri puolilta Suomea. Juntunen kertoo, että käytäntönä on ollut, että kun johtokunnan jäsen on erovuorossa, hänen alueellaan keskustellaan etukäteen hänen paikkansa täyttämisestä. Keskustelua on voitu käydä rauhanyhdistysten lisäksi esimerkiksi lähetystoimikunnissa.
 
– SRK:n johtokunnan jäsenten valinta on rauhanyhdistysten edustajien tehtävä, Juntunen toteaa.

Lisää aiheesta:

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi