Torstai 25.4.2019
"
Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille." Mark. 16:15

​Ensi kesän Kesäseuraradiota valmisteltiin kurssilla

Uutiset 1.2.2015 06:24 | päivitetty 4.6.2015 16:03 | Päivämies-verkkolehti


Tammikuussa Reisjärven opistolle kokoontui tulevan kesän Kesäseuraradiota toteuttavia henkilöitä radiotyön kurssille. Viikonlopun aikana muun muassa toteutettiin radio-ohjelman harjoituslähetys. Lassi Mäkelä valmistautui työhän äänitarkkailijapöydän takana. 
Radio-ohjelmien tekemisen lisäksi ohjelmaan sisältyi oppitunteja, alustuksia ja mukavia juttutuokioita. 

​Kesäseuraradio aloittaa toimintansa kesäkuun 24. päivä lähettämällä ohjelmaa Vaasan suviseuroista. Pauliina Pasanen (kuvassa alla) on Vaasan suviseurojen suviseuraradion vastaava toimittaja.


 
– Vastaan yhdessä tuottajien kanssa radion ohjelmien suunnittelusta, toteuttamisesta ja itse lähetyksestä suviseurojen aikana, Pasanen kertoo.
 
Radiotyön kurssilla Pasanen oli kurssinvetäjän ominaisuudessa.
 
– Koitin katsoa, että kaikki toimii ja kaikilla osallistujilla on hyvä olla. Että kurssilaiset tietävät, mitä tekevät ja missä tekevät.
 

SRK:n radioryhmä kokoontui puheenjohtajansa Sanna Isopahkalan (vas.) johdolla miettimään kesäseuraradion kuulumisia.


Kurssille osallistui noin sata Kesäseuraradion tekijää. Mukana on aina myös ensikertalaisia. Yksi tämän vuoden uusista toimittajista on Aino-Maija Määttä. Hän koki kurssin kannustavana pysähtymisenä, jolloin on aikaa ja mahdollisuutta tehdä ohjelmia.
 
– Täältä saa tsemppiä ja draivia päälle tehdä ohjelmaa. Toisten ideat ja kommentit auttavat ideoinnissa, kaverin pyynnöstä toimittajaksi lähtenyt Määttä kiittelee.


Radiotyö on mukavaa. Juha Hakulinen työstämässä ohjelmaansa. 

 
Kurssin alkupuolella opistolle rakennettiin radiostudio, jossa muun muassa kuunneltiin harjoituslähetys. Se työllisti niin toimittajia, editoijia, juontajia kuin äänitarkkailijoitakin, ihan kuten aidossakin lähetystilanteessa.
 
Kurssi sujui Pasasen mielestä mukavasti. Kurssilaiset vaikuttivat olevan tyytyväisiä koulutuksiinsa ja harjoituksiinsa.
 
– Toimittajat, editoijat, reportterit, äänitarkkailijat ja sihteerit harjoittelivat sitä työtä, mitä tulevat tekemään kuluvan talven ja kevään aikana sekä sitten suviseuroissa paikan päällä. Minun korviini kantautui pelkästään positiivisia kommentteja, Pasanen kertoo.


Toimitetun ohjelman tekoon sisältyy useita vaiheita. Tässä Ulla Hautamäki litteroi haastattelua. 


Pasanen suhtautuu luottavaisesti Kesäseuraradion toimintaan.
 
–  Vielä on paljon työtä tehtävänä, mutta pala kerrallaan kaikki valmistuu ajallaan. Rukoilen Taivaan Isältä voimia, että osaisin hoitaa tehtäväni parhain päin.
 
Tammikuisen kurssinkin anteja päästään kuulemaan kesällä. Kesäseuraradio välittää tuttuun tapaan kuunneltaviksi suviseurat sekä opistoseurat Reisjärveltä, Jämsästä ja Ranualta. Heinäkuussa kesäseuraradio lähettää päivittäin kello 12 ja kello 20 vanhan arkistosaarnan sekä seurakansan

Teksti: Anne Puhakka ja Päivämiehen verkkotoimitus
Kuvat: Pauliina Pasanen

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi