Torstai 15.11.2018
"
Minä tiedän, että lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä. Job 19:25

​Ensi kesän Kesäseuraradiota valmisteltiin kurssilla

Uutiset 1.2.2015 06:24 | päivitetty 4.6.2015 16:03 | Päivämies-verkkolehti


Tammikuussa Reisjärven opistolle kokoontui tulevan kesän Kesäseuraradiota toteuttavia henkilöitä radiotyön kurssille. Viikonlopun aikana muun muassa toteutettiin radio-ohjelman harjoituslähetys. Lassi Mäkelä valmistautui työhän äänitarkkailijapöydän takana. 
Radio-ohjelmien tekemisen lisäksi ohjelmaan sisältyi oppitunteja, alustuksia ja mukavia juttutuokioita. 

​Kesäseuraradio aloittaa toimintansa kesäkuun 24. päivä lähettämällä ohjelmaa Vaasan suviseuroista. Pauliina Pasanen (kuvassa alla) on Vaasan suviseurojen suviseuraradion vastaava toimittaja.


 
– Vastaan yhdessä tuottajien kanssa radion ohjelmien suunnittelusta, toteuttamisesta ja itse lähetyksestä suviseurojen aikana, Pasanen kertoo.
 
Radiotyön kurssilla Pasanen oli kurssinvetäjän ominaisuudessa.
 
– Koitin katsoa, että kaikki toimii ja kaikilla osallistujilla on hyvä olla. Että kurssilaiset tietävät, mitä tekevät ja missä tekevät.
 

SRK:n radioryhmä kokoontui puheenjohtajansa Sanna Isopahkalan (vas.) johdolla miettimään kesäseuraradion kuulumisia.


Kurssille osallistui noin sata Kesäseuraradion tekijää. Mukana on aina myös ensikertalaisia. Yksi tämän vuoden uusista toimittajista on Aino-Maija Määttä. Hän koki kurssin kannustavana pysähtymisenä, jolloin on aikaa ja mahdollisuutta tehdä ohjelmia.
 
– Täältä saa tsemppiä ja draivia päälle tehdä ohjelmaa. Toisten ideat ja kommentit auttavat ideoinnissa, kaverin pyynnöstä toimittajaksi lähtenyt Määttä kiittelee.


Radiotyö on mukavaa. Juha Hakulinen työstämässä ohjelmaansa. 

 
Kurssin alkupuolella opistolle rakennettiin radiostudio, jossa muun muassa kuunneltiin harjoituslähetys. Se työllisti niin toimittajia, editoijia, juontajia kuin äänitarkkailijoitakin, ihan kuten aidossakin lähetystilanteessa.
 
Kurssi sujui Pasasen mielestä mukavasti. Kurssilaiset vaikuttivat olevan tyytyväisiä koulutuksiinsa ja harjoituksiinsa.
 
– Toimittajat, editoijat, reportterit, äänitarkkailijat ja sihteerit harjoittelivat sitä työtä, mitä tulevat tekemään kuluvan talven ja kevään aikana sekä sitten suviseuroissa paikan päällä. Minun korviini kantautui pelkästään positiivisia kommentteja, Pasanen kertoo.


Toimitetun ohjelman tekoon sisältyy useita vaiheita. Tässä Ulla Hautamäki litteroi haastattelua. 


Pasanen suhtautuu luottavaisesti Kesäseuraradion toimintaan.
 
–  Vielä on paljon työtä tehtävänä, mutta pala kerrallaan kaikki valmistuu ajallaan. Rukoilen Taivaan Isältä voimia, että osaisin hoitaa tehtäväni parhain päin.
 
Tammikuisen kurssinkin anteja päästään kuulemaan kesällä. Kesäseuraradio välittää tuttuun tapaan kuunneltaviksi suviseurat sekä opistoseurat Reisjärveltä, Jämsästä ja Ranualta. Heinäkuussa kesäseuraradio lähettää päivittäin kello 12 ja kello 20 vanhan arkistosaarnan sekä seurakansan

Teksti: Anne Puhakka ja Päivämiehen verkkotoimitus
Kuvat: Pauliina Pasanen

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi