Lauantai 20.4.2019
"
Minä tiedän, että lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä. Job 19:25

Tuomas Linna johtaa 12 rauhanyhdistyksen suviseurajärjestelyjä Vaasassa

Uutiset 1.3.2015 06:02 | Päivämies-verkkolehti


SRK:n suviseurat pidetään ensi kesänä 26.–29.6. Vaasassa. Järjestelyvastuu on Vaasan seudun Rauhanyhdistyksellä yhdentoista muun rauhanyhdistyksen kanssa. Tuomas Linna valittiin pari vuotta sitten 31-vuotiaana Vaasan suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtajaksi. Kuvassa on koko Linnan perhe.
Puheenjohtajavalinta oli täysi yllätys sekä Tuomakselle että Veeralle. Molemmat halusivat ottaa haasteen vastaan ja ymmärsivät, että valinta tarkoitti koko perhettä. Nuoruus tai vähäinen kokemus suviseuratyöstä ei ole Tuomasta hidastanut. 

 – Puheenjohtajan työ on vain yksi näiden suviseurojen ihmisen kokoisista rooleista. Yhteinen työmäärä on valtava ja yksi ihminen ei voi tehdä kuin pienen osan tästä työstä, sanoo vakaan ja harkitsevaisen oloinen Tuomas.

Tuomas työskentelee projektipäällikkönä Wärtsilässä. Työpaikalla tiedetään, että vaativan työn lisäksi Tuomaksella on vetovastuu suuresta suviseurahankkeesta. Esimies ymmärsi synergiaedun, ja totesi, että suviseuroista saatava kokemus tukee työtä ja työ tukee suviseuratehtäviä.

Tuomaksen Veera-vaimo on tällä hetkellä työstään vanhempainvapaalla.

 – Ajattelen, että roolini arjen pyörittäjänä on yhtä tärkeä kuin vaikkapa toimikunnan jäsenen. Olen saanut voimaa ja ymmärrystä oman roolini hoitamiseen. Myös Tuomas on monesti sanonut, että minun panokseni kotona on elintärkeä, jotta hän pystyy hoitamaan tehtäväänsä. 

Järjestäjät tulevat laajalta alueelta

Tuleva suviseura-alue sijaitsee 10 kilometrin päässä Vaasan keskustasta, Söderfjärdenin peltoaukeilla. Seuroja järjestäjämässä on yhteensä 12 rauhanyhdistystä: Etelä-Pohjanmaan lähetysalueeseen kuuluvat rauhanyhdistykset eli Vaasan seudun Rauhanyhdistyksen lisäksi Alajärven, Alavuden, Evijärven, Kauhajoen ja ympäristön, Kauhavan ja Lapuan, Lappajärven, Pietarsaaren, Seinäjoen, Vimpelin sekä Ähtärin ja sen ympäristön rauhanyhdistykset ja vielä myöhemmin mukaan tullut Kokkolan seudun Rauhanyhdistys.


Rauhanyhdistysten alue kattaa maantieteellisesti lähes kokonaan Etelä-Pohjanmaan maakunnan, suuren osan Pohjanmaan maakunnasta ja lisäksi Kokkolan, joka tulee Keski-Pohjanmaan maakunnasta.

Lähetysalueen rauhanyhdistysten yhteinen jäsenmäärä on noin 1600 henkilöä, mikä ei ole paljon suviseurojen kaltaisen suuren tapahtuman organisoimiseen. Kokkolan seudun Rauhanyhdistystä pyydettiin mukaan seurajärjestelyihin, koska joillakin vastuualueilla varsinaisen järjestämisalueen jäsenmäärä osoittautui riittämättömäksi.

Kaksikielinen maakunta

Pohjanmaan maakunnassa useimmat kunnat ovat kaksikielisiä. Vaasan kaupunki ei ole kuitenkaan niin ruotsinkielinen kuin yleensä ajatellaan. Asukkaista 22.6 % on ruotsinkielisiä ja suomenkielisiä 70.6 %.

Myös suviseura-alue, Söderfjärden, sijaitsee keskellä ruotsinkielistä asutusta. Seuroille maata vuokranneet maanomistajat ovat kaikki ruotsinkielisiä. Suviseurajärjestäjät pitävät tärkeänä, että ruotsin kieli näkyy ja kuuluu suviseuroissa.
 
Lue lisää suviseurajärjestelyistä ja Linnan perheen kokemuksista 25.2. ilmestyneestä Päivämiehestä.
 
Teksti: Pirkko Hurtig
Kuva: Jani Muikku
 
 

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi