Perjantai 21.9.2018
"
Herra, neuvo minulle tiesi, että noudattaisin sinun totuuttasi. Ps. 86:11

Tuomas Linna johtaa 12 rauhanyhdistyksen suviseurajärjestelyjä Vaasassa

Uutiset 1.3.2015 06:02 | Päivämies-verkkolehti


SRK:n suviseurat pidetään ensi kesänä 26.–29.6. Vaasassa. Järjestelyvastuu on Vaasan seudun Rauhanyhdistyksellä yhdentoista muun rauhanyhdistyksen kanssa. Tuomas Linna valittiin pari vuotta sitten 31-vuotiaana Vaasan suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtajaksi. Kuvassa on koko Linnan perhe.
Puheenjohtajavalinta oli täysi yllätys sekä Tuomakselle että Veeralle. Molemmat halusivat ottaa haasteen vastaan ja ymmärsivät, että valinta tarkoitti koko perhettä. Nuoruus tai vähäinen kokemus suviseuratyöstä ei ole Tuomasta hidastanut. 

 – Puheenjohtajan työ on vain yksi näiden suviseurojen ihmisen kokoisista rooleista. Yhteinen työmäärä on valtava ja yksi ihminen ei voi tehdä kuin pienen osan tästä työstä, sanoo vakaan ja harkitsevaisen oloinen Tuomas.

Tuomas työskentelee projektipäällikkönä Wärtsilässä. Työpaikalla tiedetään, että vaativan työn lisäksi Tuomaksella on vetovastuu suuresta suviseurahankkeesta. Esimies ymmärsi synergiaedun, ja totesi, että suviseuroista saatava kokemus tukee työtä ja työ tukee suviseuratehtäviä.

Tuomaksen Veera-vaimo on tällä hetkellä työstään vanhempainvapaalla.

 – Ajattelen, että roolini arjen pyörittäjänä on yhtä tärkeä kuin vaikkapa toimikunnan jäsenen. Olen saanut voimaa ja ymmärrystä oman roolini hoitamiseen. Myös Tuomas on monesti sanonut, että minun panokseni kotona on elintärkeä, jotta hän pystyy hoitamaan tehtäväänsä. 

Järjestäjät tulevat laajalta alueelta

Tuleva suviseura-alue sijaitsee 10 kilometrin päässä Vaasan keskustasta, Söderfjärdenin peltoaukeilla. Seuroja järjestäjämässä on yhteensä 12 rauhanyhdistystä: Etelä-Pohjanmaan lähetysalueeseen kuuluvat rauhanyhdistykset eli Vaasan seudun Rauhanyhdistyksen lisäksi Alajärven, Alavuden, Evijärven, Kauhajoen ja ympäristön, Kauhavan ja Lapuan, Lappajärven, Pietarsaaren, Seinäjoen, Vimpelin sekä Ähtärin ja sen ympäristön rauhanyhdistykset ja vielä myöhemmin mukaan tullut Kokkolan seudun Rauhanyhdistys.


Rauhanyhdistysten alue kattaa maantieteellisesti lähes kokonaan Etelä-Pohjanmaan maakunnan, suuren osan Pohjanmaan maakunnasta ja lisäksi Kokkolan, joka tulee Keski-Pohjanmaan maakunnasta.

Lähetysalueen rauhanyhdistysten yhteinen jäsenmäärä on noin 1600 henkilöä, mikä ei ole paljon suviseurojen kaltaisen suuren tapahtuman organisoimiseen. Kokkolan seudun Rauhanyhdistystä pyydettiin mukaan seurajärjestelyihin, koska joillakin vastuualueilla varsinaisen järjestämisalueen jäsenmäärä osoittautui riittämättömäksi.

Kaksikielinen maakunta

Pohjanmaan maakunnassa useimmat kunnat ovat kaksikielisiä. Vaasan kaupunki ei ole kuitenkaan niin ruotsinkielinen kuin yleensä ajatellaan. Asukkaista 22.6 % on ruotsinkielisiä ja suomenkielisiä 70.6 %.

Myös suviseura-alue, Söderfjärden, sijaitsee keskellä ruotsinkielistä asutusta. Seuroille maata vuokranneet maanomistajat ovat kaikki ruotsinkielisiä. Suviseurajärjestäjät pitävät tärkeänä, että ruotsin kieli näkyy ja kuuluu suviseuroissa.
 
Lue lisää suviseurajärjestelyistä ja Linnan perheen kokemuksista 25.2. ilmestyneestä Päivämiehestä.
 
Teksti: Pirkko Hurtig
Kuva: Jani Muikku
 
 

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi