Sunnuntai 23.9.2018
"
Jeesus vastasi fariseuksille ja lainopettajille: "Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne." Mark. 7:9

Uskonpuhdistuksen virsiä äänitettiin hirsipirtin pehmeässä soinnissa Oulunsalossa

Uutiset 5.3.2015 06:36 | Päivämies-verkkolehti


Sympaalin Asemalla Oulunsalossa kuultiin 26.2. komeaa miesten laulua. Laulettavana oli uskonpuhdistuksen ajan virsiä, ja työn alla oli uusi äänite SRK:n virsiäänitesarjaan. Vanha hirsirakennus, joka aiemmin on palvellut rautatieasemana, antoi pehmeän taustan harmonin säestämälle laululle. 
Laulamassa oli 12 miestä, ikähaitari ulottui 25:stä 65 vuoteen. Kanttori Tuomo Kangas on vetänyt Oulunsalon seurakunnassa pientä miesten lauluryhmää, joka oli lupautunut laulamaan äänitteellä. Muutamia laulajia kutsuttiin mukaan täydennykseksi muualta Oulun seudulta. Urkuharmoni äänitykseen saatiin Oulusta Juha Sorannalta, joka myös toimi äänityksessä urkurina ja laulunjohtajana.Äänityksille oli varattu aikaa kaksi iltaa.

– Päätimme venyttää ensimmäistä iltaa niin pitkäksi, että kaikki laulut saatiin kerralla äänitettyä. Välillä juotiin kahvia ja kuunneltiin, mitä oltiin saatu nauhalle, SRK:n musiikkituottaja Juha Hakulinen kertoo.

Hakulisen mukaan osaavista mieslaulajista irtoaa ääntä tarvittaessa vaikka kuinka paljon.

– Herkkyyttäkin haettiin sopiviin kohtiin. Tunnelma oli innostunut, mutta rennonletkeä. Huumori säilyi loppuun saakka. Illan aikana tallennettu musiikki tulee äänitteelle, joka liittyy SRK:n virsiäänitesarjaan. Äänitesarjan teemana ovat kirkkohistorialliset ajanjaksot: keskiaika, uskonpuhdistuksen aika ja puhdasoppisuuden aika.

– Keskeisenä ajatuksena on, että kunkin aikakauden äänitteellä olisi virsiä, joiden sävel ja sanat ovat syntyneet nimenomaan tänä aikana, Hakulinen kertoo. 


Tuomo Kangas äänittämässä.

Nyt työn alla oleva äänite tulee olemaan sarjan toinen osa, ja se sisältää uskonpuhdistuksen ajan virsiä. Äänite ilmestyy tänä keväänä. Suurin osa tulevan äänitteen virsistä on hyvin perinteisiä ja tuttuja, mutta joitakin oudompiakin virsiä on mukana.

– Uskonpuhdistuksen aikaiset laulutekstit ovat jykevää ja selväsanaista uskon saarnaa. Uskon keskeisimmät perusasiat ovat niissä hyvin selvästi esillä, Hakulinen kertoo.

Kuvat: Juha Hakulinen

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi