Perjantai 23.8.2019
"
Katso puoleeni, anna armosi - se on niiden oikeus, joille nimesi on rakas. Ps. 119:132

SRK:lla historiallinen yhteistapaaminen sisarjärjestöjensä kanssa

Uutiset 19.3.2015 10:00 | Päivämies-verkkolehti


SRK:n ja sen sisarjärjestöjen, Yhdysvaltojen LLC:n ja Ruotsin SFC:n, edustajat kokoustavat ensi viikolla Oulussa. Tapaaminen on ensimmäinen yhteistyöpalaveri, jossa kaikki kolme järjestöä ovat mukana. Kokouksen keskiössä on yhteistyön kehittäminen erityisesti lähetystyön osalta.
Aiemmin on pidetty SRK:n ja LLC:n yhteistyöpalaveri keväällä 2013 Phoenixissa Arizonassa sekä vuosittain SRK:n ja SFC:n palavereja. 

– Tämä on nyt ensimmäinen kolmikantatapaaminen eli siinä mielessä ainutlaatuinen, SRK:n lähetystyön asiantuntija Juha Alanko kertoo.

Tuleva kokous pidetään 23.–24.3.

– Kokouksessa vaihdetaan kuulumisia ajankohtaisista asioista. Lähetystyö Afrikassa ja Etelä-Amerikassa on yksi työmuoto, johon on tarkoitus keskittyä kokouksessa. SRK, LLC ja SFC tekevät näillä alueilla lähetystyötä yhdessä. Kokouksessa keskustellaan siitä, miten yhteistyötä voidaan entisestään parantaa, Alanko sanoo.

SRK:n ja LLC:n välille on aiemmin laadittu yhteistyösopimus, ja sellainen on nyt työn alla myös SRK:n ja SFC:n välille.
 
Tapaamiseen osallistuvat LLC:ltä Jon BloomqvistJim Frantti, Randy Herrala ja Eric Jurmu ja SFC:ltä Matti Heikkinen, Veli-Matti Heikkinen, Vesa Juujärvi ja Timo Löppönen. SRK:lta kokouksessa ovat mukana Viljo Juntunen ja Matti Taskila sekä SRK:n työntekijöitä. 

LLC:n edustajat ovat Suomessa reilun viikon ajan ja palvelevat seurapuhujina muutamissa Oulun alueen ja Lapin rauhanyhdistyksissä. He vierailevat myös Ranuan opistolla.

Lisätietoa järjestöistä:

SRK:n verkkosivuille
LLC:n verkkosivuille
SFC:n verkkosivuille

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi