Lauantai 20.4.2019
"
Minä tiedän, että lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä. Job 19:25

SRK:lla historiallinen yhteistapaaminen sisarjärjestöjensä kanssa

Uutiset 19.3.2015 10:00 | Päivämies-verkkolehti


SRK:n ja sen sisarjärjestöjen, Yhdysvaltojen LLC:n ja Ruotsin SFC:n, edustajat kokoustavat ensi viikolla Oulussa. Tapaaminen on ensimmäinen yhteistyöpalaveri, jossa kaikki kolme järjestöä ovat mukana. Kokouksen keskiössä on yhteistyön kehittäminen erityisesti lähetystyön osalta.
Aiemmin on pidetty SRK:n ja LLC:n yhteistyöpalaveri keväällä 2013 Phoenixissa Arizonassa sekä vuosittain SRK:n ja SFC:n palavereja. 

– Tämä on nyt ensimmäinen kolmikantatapaaminen eli siinä mielessä ainutlaatuinen, SRK:n lähetystyön asiantuntija Juha Alanko kertoo.

Tuleva kokous pidetään 23.–24.3.

– Kokouksessa vaihdetaan kuulumisia ajankohtaisista asioista. Lähetystyö Afrikassa ja Etelä-Amerikassa on yksi työmuoto, johon on tarkoitus keskittyä kokouksessa. SRK, LLC ja SFC tekevät näillä alueilla lähetystyötä yhdessä. Kokouksessa keskustellaan siitä, miten yhteistyötä voidaan entisestään parantaa, Alanko sanoo.

SRK:n ja LLC:n välille on aiemmin laadittu yhteistyösopimus, ja sellainen on nyt työn alla myös SRK:n ja SFC:n välille.
 
Tapaamiseen osallistuvat LLC:ltä Jon BloomqvistJim Frantti, Randy Herrala ja Eric Jurmu ja SFC:ltä Matti Heikkinen, Veli-Matti Heikkinen, Vesa Juujärvi ja Timo Löppönen. SRK:lta kokouksessa ovat mukana Viljo Juntunen ja Matti Taskila sekä SRK:n työntekijöitä. 

LLC:n edustajat ovat Suomessa reilun viikon ajan ja palvelevat seurapuhujina muutamissa Oulun alueen ja Lapin rauhanyhdistyksissä. He vierailevat myös Ranuan opistolla.

Lisätietoa järjestöistä:

SRK:n verkkosivuille
LLC:n verkkosivuille
SFC:n verkkosivuille

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi