Tiistai 22.10.2019
"
"Kuule, Israel! Herra on meidän Jumalamme, Herra yksin. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja koko voimastasi." 5 Moos. 6:4-5

Ylöjärvellä kodinillassa: Kiireetön läsnäolo tuo iloa

Uutiset 27.3.2015 06:50 | Päivämies


Hakusanalla ”ilo” löytyy Raamatusta monta jaetta ja ilon aihetta, esimerkiksi Psalmin sanat ”Sinä osoitat minulle elämän tien, sinun lähelläsi on ehtymätön ilo, sinun oikealla puolellasi ikuinen onni” (Ps. 16:11). Tämän teeman ympärille pysähdyimme Ylöjärven rauhanyhdistyksellä, kun kuuntelimme kuopiolaisen Ilkka Hakulisen alustusta ilosta.
Kun Joosef joutui Egyptissä vankilaan, hänen ilonsa oli olla lähellä Jumalaa.

– Meille saattaa tulla elämässä vaikeita aikoja. Voimme rohkaista esimerkiksi työttömäksi jäänyttä ystävää sillä, että kun joku ovi elämässä sulkeutuu, voi useampia ikkunoita avautua, Hakulinen muistutti.

– Jumala antoikin Joosefille koettelemusten jälkeen menestystä ja siunausta.

Iloa pienistä asioista

– Kuinka ilo säilyy kodissa? Hakulinen kysyi ja rohkaisi isiä ja äitejä kysymään lapsiltaan, mitä he muistavat lapsuudestaan.– Siinä voi yllättyä positiivisesti. Usein lasten parhaimmat muistot liittyvät aivan arkisiin asioihin. Niihin ei liity mitään kalliita hankintoja, vaan muistot liittyvät normaaliin yhdessä elämiseen. 

Voimme kokea iloa jokapäiväisestä leivästä. ”Sinä teet runsaaksi riemun, annat suuren ilon” (Jes. 9:2). Monissa puheenvuoroissa kerrottiin, että vaikka lapsuuden kodissa oli taloudellisesti tiukkaa, pienet asiat toivat iloa. Parhaat muistot liittyvät vanhempien osoittamiin pieniin huomionosoituksiin, kiireettömään läsnäoloon.

Anteeksisaamisen ilo

Kodinillassa oli turvallinen ja lämmin tunnelma, ja puheenvuoroissa tuli esille paljon ilonaiheita. Suurinta iloa saa kokea siitä armosta, että saa uskoa syntinsä anteeksi. Silloin ”Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa” (Fil. 4:7).

Teksti: Annica Lindroos
Kuvat: Dag Wall
 

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi