Keskiviikko 26.6.2019
"
Jumala on rakkaus. Se, joka pysyy rakkaudessa, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. 1 Joh. 4:16

Seuroja, runoja ja yhdessäoloa Espanjan Fuengirolassa

Uutiset 19.4.2015 06:36 | Päivämies-verkkolehti


Espanjan Fuengirolassa järjestetään perjantai-iltaisin Pacos-tuvalla lauluseuroja. Usein seuroissa on mukana joku lomamatkalla oleva puhuja, jolloin saamme kuulla seurapuheenkin. 
Pääsiäistä edeltävänä perjantaina ennen seuroja pidettiin pyhäkoulutuokiokin. Seurojen alussa lauloimme pääsiäiseen liityviä lauluja ja virsiä. Niiden jälkeen Jorma Kiviranta kertoi, millaisia Raamatun tapahtumia liittyy kuhunkin kärsimysviikon päivään. Lopuksi oli iltahartaus. Aikaa jäi vielä kahvitteluun ja jutusteluunkin. Palmusunnuntaina oli Torremolinoksessa San Miguelin kirkossa jumalanpalvelus, jossa saarnasi Niilo Rauhala. Hänen kirjoittamiaan runoja saimme kuunnella hiljaisella viikolla Los Bolichesin kirkossa. Lauloimme myös monia Rauhalan sanoittamia virsiä. Kaunis ja herkkä tilaisuus!

Espanjan Aurinkorannikolla asuu eripituisia jaksoja useita kymmeniä vanhoillislestadiolaisia. On työssäolevia, opiskelijoita sekä eläkepäiviään viettäviä. Vanhempiensa mukana etelän lämpöön tulleita lapsia ja nuoria on puolensataa.Seuroihin osallistuu useimmiten reilut sata henkeä. Kahvitus- ja isäntävuorot hoituvat perheittäin, pariskunnittain, ystäväporukalla tai nuorten ryhmällä. Tilanteen mukaan järjestetään pyhäkouluja, nuorteniltoja ja alustuspuheenvuoroja. 

Monenlaista muutakin toimintaa on. Rannalla pelataan lentopalloa ja muita pelejä, patikoidaan ja lenkkeillään. Tärkeää on yhdessäolo, ja moni nauttii kiintoisista keskusteluista. 


                                                                   
Teksti: Esko Karhumaa
Kuvat: Maija-Liisa ja Esko Karhumaa
 

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi