Maanantai 18.11.2019
"
Me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus vallitsee. 2 Piet. 3:13

Seuroja, runoja ja yhdessäoloa Espanjan Fuengirolassa

Uutiset 19.4.2015 06:36 | Päivämies-verkkolehti


Espanjan Fuengirolassa järjestetään perjantai-iltaisin Pacos-tuvalla lauluseuroja. Usein seuroissa on mukana joku lomamatkalla oleva puhuja, jolloin saamme kuulla seurapuheenkin. 
Pääsiäistä edeltävänä perjantaina ennen seuroja pidettiin pyhäkoulutuokiokin. Seurojen alussa lauloimme pääsiäiseen liityviä lauluja ja virsiä. Niiden jälkeen Jorma Kiviranta kertoi, millaisia Raamatun tapahtumia liittyy kuhunkin kärsimysviikon päivään. Lopuksi oli iltahartaus. Aikaa jäi vielä kahvitteluun ja jutusteluunkin. Palmusunnuntaina oli Torremolinoksessa San Miguelin kirkossa jumalanpalvelus, jossa saarnasi Niilo Rauhala. Hänen kirjoittamiaan runoja saimme kuunnella hiljaisella viikolla Los Bolichesin kirkossa. Lauloimme myös monia Rauhalan sanoittamia virsiä. Kaunis ja herkkä tilaisuus!

Espanjan Aurinkorannikolla asuu eripituisia jaksoja useita kymmeniä vanhoillislestadiolaisia. On työssäolevia, opiskelijoita sekä eläkepäiviään viettäviä. Vanhempiensa mukana etelän lämpöön tulleita lapsia ja nuoria on puolensataa.Seuroihin osallistuu useimmiten reilut sata henkeä. Kahvitus- ja isäntävuorot hoituvat perheittäin, pariskunnittain, ystäväporukalla tai nuorten ryhmällä. Tilanteen mukaan järjestetään pyhäkouluja, nuorteniltoja ja alustuspuheenvuoroja. 

Monenlaista muutakin toimintaa on. Rannalla pelataan lentopalloa ja muita pelejä, patikoidaan ja lenkkeillään. Tärkeää on yhdessäolo, ja moni nauttii kiintoisista keskusteluista. 


                                                                   
Teksti: Esko Karhumaa
Kuvat: Maija-Liisa ja Esko Karhumaa
 

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi