Sunnuntai 15.12.2019
"
"Totisesti: yksikään naisesta syntynyt ei ole ollut Johannes Kastajaa suurempi, mutta kaikkein vähäisin, joka on taivasten valtakunnassa, on suurempi kuin hän." Matt. 11:11

Alajärvellä sisarillassa: Usko merkitsee turvaa

Uutiset 24.4.2015 06:57 | Suvi Hosionaho


Alajärven Rauhanyhdistyksen huhtikuisessa sisarillassa jaettiin kokemuksia siitä, mitä uskominen merkitsee. Heli Finnilä osallistui iltaan kuusiviikkoisen tyttövauvansa kanssa. 
Illassa kuultiin Eino Kangastien lukemana toinen Johanneksen kirje Uudesta testamentista ja suviseuraäänitteeltä kuunneltiin Lauri Kinnusen puheenvuoro "Mitä uskominen minulle merkitsee". 

Puheenvuorosta jäi mieleen monia ajatuksia uskosta: ”Usko on kultaa, joka kirkastetaan koettelemuksissa” ja ”Usko on minun kruununi ja iloni”. Kuulimme, että usko on henkilökohtainen asia, mutta siihen liittyy myös yhteys seurakuntaan. Uskovien keskinäinen rakkaus on tärkeää. Uskon päämääränä on ikuinen elämä taivaassa.Usko merkitsee turvaa

Puheenvuoron jälkeen keskusteltiin ryhmissä aiheeseen liittyvien kysymysten pohjalta. Keskustelussa tuli esille, että usko merkitsee muun muassa turvaa, selkeää määränpäätä ja yhteisöllisyyttä.

Todettiin, että usko ei ole suorittamista vaan Jumalan armoon turvautumista. Naiset kertoivat saavansa voimaa uskomiseen evankeliumista, seuroista, uskovaisilta ystäviltä ja hengellisistä lauluista ja virsistä. Illan kuluessa laulettiinkin useita Siionin lauluja.

Keskustelua herätti kysymys siitä, kuinka kertoa omasta uskosta eri tavalla uskoville ja ajatteleville. Esille nousi ajatus, että kun tunnustaa uskonsa, se koetaan yleensä positiivisena. 


Arpajaisilla kerätään rahaa retkiin ja jouluruokailuun. Sanna Penninkangas (vas.) ja Maarit Hosionaho suorittivat arvonnan.


Virkistäytymisen hetki

Sisarilta on monelle, varsinkin kotona lapsia hoitavalle, tärkeä hetki arjen keskellä. Sinne voi tulla paitsi pohdiskelemaan uskon asioita myös jakamaan omia iloja ja suruja. Kuulumisten vaihtaminen on iso osa iltaa. 

Mirjami Linnanmäki totesi, että kokoontumisilla on iso merkitys jaksamiselle. Heli Finnilä lähtee sisariltaan aina, kun vain on mahdollista.

– Kyllä nämä illat on odotettuja. Pääsee virkistäytymään. Tämä on sellaista omaa aikaa aikuisten kesken, vastapainoa lasten kanssa olemiselle.

Naiset pohdiskelivat, että alustuksista ja yhteisistä keskusteluista saa eväitä omaan arkeen ja uskonkilvoitukseen.


Huhtikuun sisarillan toteuttivat Levijoen ja Pynttärin kylien naiset. Järjestelyvastuussa olleet Elisa Isosaari (vas.), Anna-Maija Ylikoski ja Pauliina Rentola ehtivät jutella kahvikupillisen äärellä.


Alajärvellä aktiivinen sisarpiiri

Alajärven sisarpiiri toimii aktiivisesti ympäri vuoden. Sisarpiirin toimintaan osallistuu kaiken ikäisiä ja eri elämäntilanteissa olevia naisia. Sisarilta järjestetään kerran kuussa kesä- ja heinäkuuta lukuun ottamatta. 

Naiset kokoontuvat rauhanyhdistyksellä ja kodeissa erilaisten teemojen äärelle. Pari kertaa vuodessa iltoihin sisältyy myös alustus, jonka pohjalta keskustellaan. Huhtikuussa on järjestetty perinteisesti päivän virkistysretki, josta tänä vuonna luovuttiin lähestyvien suviseuratalkoiden vuoksi.  
 

Armostas kaikesta kiitoksen kannan

Jaakko Linjaman säveltämää musiikkia – puhuttelevaa ja harvoin kuultua.
Äänite sisältää hengellistä laulumusiikkia ja kuoromusiikkia sekä soitinsävellyksiä uruille, viululle ja pianolle.

25 €

Ari-Pekka Palola

Myrskyjen keskellä

SRK:n historian kolmas osa kuvaa vaiherikasta ajanjaksoa 1962–1980.

48 €

Salla Sivula
Kansi: Silja-Maria Wihersaari

Ketunpojat ja kätköviesti

Kuka on päässyt Ketunpoikien jäljille, ja mitä hän heistä tahtoo? Entä kuka on salaperäinen Anna, joka laittaa viestejä Iidalle? Ketunpojat saavat arvoituksen toisensa jälkeen ratkaistavaksi, kunnes kätköseikkailu saa ratkaisunsa.

15 €

Toim.: Jouni Hintikka ja Kirsti Nurkkala

Erityisen läheisinä

Kirja erilaisuudesta, elämän ainutlaatuisuudesta ja rikkaudesta: teoksessa puheenvuoron saavat erityislapset, heidän läheisensä sekä aiheen parissa työskentelevät ammattilaiset.

25 €

Toim. Kaisa Ikonen

Herra siunatkoon sinua, SRK:n Suviseurat Muhoksella

Muhoksen Suviseurat 2019 yksissä kansissa: monipuolinen neliväriteos palaa suviseurajärjestelyihin sekä erilaisiin suviseuratunnelmiin.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi