Keskiviikko 26.6.2019
"
Jumala on rakkaus. Se, joka pysyy rakkaudessa, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. 1 Joh. 4:16

Alajärvellä sisarillassa: Usko merkitsee turvaa

Uutiset 24.4.2015 06:57 | Suvi Hosionaho


Alajärven Rauhanyhdistyksen huhtikuisessa sisarillassa jaettiin kokemuksia siitä, mitä uskominen merkitsee. Heli Finnilä osallistui iltaan kuusiviikkoisen tyttövauvansa kanssa. 
Illassa kuultiin Eino Kangastien lukemana toinen Johanneksen kirje Uudesta testamentista ja suviseuraäänitteeltä kuunneltiin Lauri Kinnusen puheenvuoro "Mitä uskominen minulle merkitsee". 

Puheenvuorosta jäi mieleen monia ajatuksia uskosta: ”Usko on kultaa, joka kirkastetaan koettelemuksissa” ja ”Usko on minun kruununi ja iloni”. Kuulimme, että usko on henkilökohtainen asia, mutta siihen liittyy myös yhteys seurakuntaan. Uskovien keskinäinen rakkaus on tärkeää. Uskon päämääränä on ikuinen elämä taivaassa.Usko merkitsee turvaa

Puheenvuoron jälkeen keskusteltiin ryhmissä aiheeseen liittyvien kysymysten pohjalta. Keskustelussa tuli esille, että usko merkitsee muun muassa turvaa, selkeää määränpäätä ja yhteisöllisyyttä.

Todettiin, että usko ei ole suorittamista vaan Jumalan armoon turvautumista. Naiset kertoivat saavansa voimaa uskomiseen evankeliumista, seuroista, uskovaisilta ystäviltä ja hengellisistä lauluista ja virsistä. Illan kuluessa laulettiinkin useita Siionin lauluja.

Keskustelua herätti kysymys siitä, kuinka kertoa omasta uskosta eri tavalla uskoville ja ajatteleville. Esille nousi ajatus, että kun tunnustaa uskonsa, se koetaan yleensä positiivisena. 


Arpajaisilla kerätään rahaa retkiin ja jouluruokailuun. Sanna Penninkangas (vas.) ja Maarit Hosionaho suorittivat arvonnan.


Virkistäytymisen hetki

Sisarilta on monelle, varsinkin kotona lapsia hoitavalle, tärkeä hetki arjen keskellä. Sinne voi tulla paitsi pohdiskelemaan uskon asioita myös jakamaan omia iloja ja suruja. Kuulumisten vaihtaminen on iso osa iltaa. 

Mirjami Linnanmäki totesi, että kokoontumisilla on iso merkitys jaksamiselle. Heli Finnilä lähtee sisariltaan aina, kun vain on mahdollista.

– Kyllä nämä illat on odotettuja. Pääsee virkistäytymään. Tämä on sellaista omaa aikaa aikuisten kesken, vastapainoa lasten kanssa olemiselle.

Naiset pohdiskelivat, että alustuksista ja yhteisistä keskusteluista saa eväitä omaan arkeen ja uskonkilvoitukseen.


Huhtikuun sisarillan toteuttivat Levijoen ja Pynttärin kylien naiset. Järjestelyvastuussa olleet Elisa Isosaari (vas.), Anna-Maija Ylikoski ja Pauliina Rentola ehtivät jutella kahvikupillisen äärellä.


Alajärvellä aktiivinen sisarpiiri

Alajärven sisarpiiri toimii aktiivisesti ympäri vuoden. Sisarpiirin toimintaan osallistuu kaiken ikäisiä ja eri elämäntilanteissa olevia naisia. Sisarilta järjestetään kerran kuussa kesä- ja heinäkuuta lukuun ottamatta. 

Naiset kokoontuvat rauhanyhdistyksellä ja kodeissa erilaisten teemojen äärelle. Pari kertaa vuodessa iltoihin sisältyy myös alustus, jonka pohjalta keskustellaan. Huhtikuussa on järjestetty perinteisesti päivän virkistysretki, josta tänä vuonna luovuttiin lähestyvien suviseuratalkoiden vuoksi.  
 

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi