Sunnuntai 22.9.2019
"
Nähdessään spitaaliset miehet Jeesus sanoi heille: "Menkää näyttämään itsenne papeille." Mennessään he puhdistuivat. Luuk. 17:14

Alajärvellä sisarillassa: Usko merkitsee turvaa

Uutiset 24.4.2015 06:57 | Suvi Hosionaho


Alajärven Rauhanyhdistyksen huhtikuisessa sisarillassa jaettiin kokemuksia siitä, mitä uskominen merkitsee. Heli Finnilä osallistui iltaan kuusiviikkoisen tyttövauvansa kanssa. 
Illassa kuultiin Eino Kangastien lukemana toinen Johanneksen kirje Uudesta testamentista ja suviseuraäänitteeltä kuunneltiin Lauri Kinnusen puheenvuoro "Mitä uskominen minulle merkitsee". 

Puheenvuorosta jäi mieleen monia ajatuksia uskosta: ”Usko on kultaa, joka kirkastetaan koettelemuksissa” ja ”Usko on minun kruununi ja iloni”. Kuulimme, että usko on henkilökohtainen asia, mutta siihen liittyy myös yhteys seurakuntaan. Uskovien keskinäinen rakkaus on tärkeää. Uskon päämääränä on ikuinen elämä taivaassa.Usko merkitsee turvaa

Puheenvuoron jälkeen keskusteltiin ryhmissä aiheeseen liittyvien kysymysten pohjalta. Keskustelussa tuli esille, että usko merkitsee muun muassa turvaa, selkeää määränpäätä ja yhteisöllisyyttä.

Todettiin, että usko ei ole suorittamista vaan Jumalan armoon turvautumista. Naiset kertoivat saavansa voimaa uskomiseen evankeliumista, seuroista, uskovaisilta ystäviltä ja hengellisistä lauluista ja virsistä. Illan kuluessa laulettiinkin useita Siionin lauluja.

Keskustelua herätti kysymys siitä, kuinka kertoa omasta uskosta eri tavalla uskoville ja ajatteleville. Esille nousi ajatus, että kun tunnustaa uskonsa, se koetaan yleensä positiivisena. 


Arpajaisilla kerätään rahaa retkiin ja jouluruokailuun. Sanna Penninkangas (vas.) ja Maarit Hosionaho suorittivat arvonnan.


Virkistäytymisen hetki

Sisarilta on monelle, varsinkin kotona lapsia hoitavalle, tärkeä hetki arjen keskellä. Sinne voi tulla paitsi pohdiskelemaan uskon asioita myös jakamaan omia iloja ja suruja. Kuulumisten vaihtaminen on iso osa iltaa. 

Mirjami Linnanmäki totesi, että kokoontumisilla on iso merkitys jaksamiselle. Heli Finnilä lähtee sisariltaan aina, kun vain on mahdollista.

– Kyllä nämä illat on odotettuja. Pääsee virkistäytymään. Tämä on sellaista omaa aikaa aikuisten kesken, vastapainoa lasten kanssa olemiselle.

Naiset pohdiskelivat, että alustuksista ja yhteisistä keskusteluista saa eväitä omaan arkeen ja uskonkilvoitukseen.


Huhtikuun sisarillan toteuttivat Levijoen ja Pynttärin kylien naiset. Järjestelyvastuussa olleet Elisa Isosaari (vas.), Anna-Maija Ylikoski ja Pauliina Rentola ehtivät jutella kahvikupillisen äärellä.


Alajärvellä aktiivinen sisarpiiri

Alajärven sisarpiiri toimii aktiivisesti ympäri vuoden. Sisarpiirin toimintaan osallistuu kaiken ikäisiä ja eri elämäntilanteissa olevia naisia. Sisarilta järjestetään kerran kuussa kesä- ja heinäkuuta lukuun ottamatta. 

Naiset kokoontuvat rauhanyhdistyksellä ja kodeissa erilaisten teemojen äärelle. Pari kertaa vuodessa iltoihin sisältyy myös alustus, jonka pohjalta keskustellaan. Huhtikuussa on järjestetty perinteisesti päivän virkistysretki, josta tänä vuonna luovuttiin lähestyvien suviseuratalkoiden vuoksi.  
 

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi