Sunnuntai 15.12.2019
"
"Totisesti: yksikään naisesta syntynyt ei ole ollut Johannes Kastajaa suurempi, mutta kaikkein vähäisin, joka on taivasten valtakunnassa, on suurempi kuin hän." Matt. 11:11

Vaalikauden päättäjäisissä esillä rauhantekijän tehtävä – huomenna valitaan uusi eduskunta

Uutiset 18.4.2015 09:51 | Päivämies-verkkolehti


Huomenna valitaan uusi eduskunta tulevalle nelivuotiskaudelle. Vuonna 2011 valittu eduskunta päätti työnsä keskiviikkona 15. huhtikuuta. Juhlajumalanpalvelusta vietettiin Helsingin Tuomiokirkossa. Jumalanpalveluksessa puhunut Mikkelin piispa Seppo Häkkinen muistutti Jeesuksen sanoista, jotka kutsuvat jokaista ihmistä rauhantekijäksi.
Häkkinen muistutti, että rauha on Jumalan lahja, mutta myös ihmisille annettu tehtävä. 

– Maailman tapahtumat kuluneen vaalikauden aikana ovat osoittaneet, että rauha ei ole itsestäänselvyys. Neljä vuotta sitten emme aavistaneet, että Euroopassa soditaan. Maailmanpolitiikka on kiristynyt ja kylmän sodan ilmapiiri on palaamassa. Luottamuksen tilalle on hiipinyt pelko.

Häkkinen totesi, että väkivalta ja voimakeinot eivät tuo kestävää turvallisuutta. Isänmaan puolustamisen lisäksi tarvitaan työskentelyä kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseksi.

– Tehtävämme on puhua ja toimia rauhan puolesta. Myös rukous rauhan puolesta on ajankohtainen, kun ajattelemme maailman kriisialueita niin Euroopassa, Lähi-idässä kuin muuallakin maailmassa.

Vaaleissa paljon ennakkoäänestäjiä

Huomenna 19.4. on eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä. Oikeusministeriön mukaan yli 1,3 miljoonaa äänesti vaaleissa ennakkoon, joten ennakkoon äänesti noin 31,9 prosenttia äänioikeutetuista. Edellisissä eduskuntavaaleissa vuonna 2011 lopullinen ennakkoäänestysprosentti oli 31,7.

Vaalien tulos vahvistetaan 22.4. Uusi eduskunta kokoontuu vuoden 2015 valtiopäiville 28. huhtikuuta, ja valtiopäivien avajaisia vietetään Finlandia-talossa 29.4.

Kuva: Teppo Linjama
 

Ari-Pekka Palola

Myrskyjen keskellä

SRK:n historian kolmas osa kuvaa vaiherikasta ajanjaksoa 1962–1980.

48 €

Toim.: Jouni Hintikka ja Kirsti Nurkkala

Erityisen läheisinä

Kirja erilaisuudesta, elämän ainutlaatuisuudesta ja rikkaudesta: teoksessa puheenvuoron saavat erityislapset, heidän läheisensä sekä aiheen parissa työskentelevät ammattilaiset.

25 €

Armostas kaikesta kiitoksen kannan

Jaakko Linjaman säveltämää musiikkia – puhuttelevaa ja harvoin kuultua.
Äänite sisältää hengellistä laulumusiikkia ja kuoromusiikkia sekä soitinsävellyksiä uruille, viululle ja pianolle.

25 €

Toim. Kaisa Ikonen

Herra siunatkoon sinua, SRK:n Suviseurat Muhoksella

Muhoksen Suviseurat 2019 yksissä kansissa: monipuolinen neliväriteos palaa suviseurajärjestelyihin sekä erilaisiin suviseuratunnelmiin.

24 €

Salla Sivula
Kansi: Silja-Maria Wihersaari

Ketunpojat ja kätköviesti

Kuka on päässyt Ketunpoikien jäljille, ja mitä hän heistä tahtoo? Entä kuka on salaperäinen Anna, joka laittaa viestejä Iidalle? Ketunpojat saavat arvoituksen toisensa jälkeen ratkaistavaksi, kunnes kätköseikkailu saa ratkaisunsa.

15 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi