Sunnuntai 22.9.2019
"
Nähdessään spitaaliset miehet Jeesus sanoi heille: "Menkää näyttämään itsenne papeille." Mennessään he puhdistuivat. Luuk. 17:14

Vaalikauden päättäjäisissä esillä rauhantekijän tehtävä – huomenna valitaan uusi eduskunta

Uutiset 18.4.2015 09:51 | Päivämies-verkkolehti


Huomenna valitaan uusi eduskunta tulevalle nelivuotiskaudelle. Vuonna 2011 valittu eduskunta päätti työnsä keskiviikkona 15. huhtikuuta. Juhlajumalanpalvelusta vietettiin Helsingin Tuomiokirkossa. Jumalanpalveluksessa puhunut Mikkelin piispa Seppo Häkkinen muistutti Jeesuksen sanoista, jotka kutsuvat jokaista ihmistä rauhantekijäksi.
Häkkinen muistutti, että rauha on Jumalan lahja, mutta myös ihmisille annettu tehtävä. 

– Maailman tapahtumat kuluneen vaalikauden aikana ovat osoittaneet, että rauha ei ole itsestäänselvyys. Neljä vuotta sitten emme aavistaneet, että Euroopassa soditaan. Maailmanpolitiikka on kiristynyt ja kylmän sodan ilmapiiri on palaamassa. Luottamuksen tilalle on hiipinyt pelko.

Häkkinen totesi, että väkivalta ja voimakeinot eivät tuo kestävää turvallisuutta. Isänmaan puolustamisen lisäksi tarvitaan työskentelyä kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseksi.

– Tehtävämme on puhua ja toimia rauhan puolesta. Myös rukous rauhan puolesta on ajankohtainen, kun ajattelemme maailman kriisialueita niin Euroopassa, Lähi-idässä kuin muuallakin maailmassa.

Vaaleissa paljon ennakkoäänestäjiä

Huomenna 19.4. on eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä. Oikeusministeriön mukaan yli 1,3 miljoonaa äänesti vaaleissa ennakkoon, joten ennakkoon äänesti noin 31,9 prosenttia äänioikeutetuista. Edellisissä eduskuntavaaleissa vuonna 2011 lopullinen ennakkoäänestysprosentti oli 31,7.

Vaalien tulos vahvistetaan 22.4. Uusi eduskunta kokoontuu vuoden 2015 valtiopäiville 28. huhtikuuta, ja valtiopäivien avajaisia vietetään Finlandia-talossa 29.4.

Kuva: Teppo Linjama
 

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi