Keskiviikko 26.6.2019
"
Jumala on rakkaus. Se, joka pysyy rakkaudessa, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. 1 Joh. 4:16

Vaalikauden päättäjäisissä esillä rauhantekijän tehtävä – huomenna valitaan uusi eduskunta

Uutiset 18.4.2015 09:51 | Päivämies-verkkolehti


Huomenna valitaan uusi eduskunta tulevalle nelivuotiskaudelle. Vuonna 2011 valittu eduskunta päätti työnsä keskiviikkona 15. huhtikuuta. Juhlajumalanpalvelusta vietettiin Helsingin Tuomiokirkossa. Jumalanpalveluksessa puhunut Mikkelin piispa Seppo Häkkinen muistutti Jeesuksen sanoista, jotka kutsuvat jokaista ihmistä rauhantekijäksi.
Häkkinen muistutti, että rauha on Jumalan lahja, mutta myös ihmisille annettu tehtävä. 

– Maailman tapahtumat kuluneen vaalikauden aikana ovat osoittaneet, että rauha ei ole itsestäänselvyys. Neljä vuotta sitten emme aavistaneet, että Euroopassa soditaan. Maailmanpolitiikka on kiristynyt ja kylmän sodan ilmapiiri on palaamassa. Luottamuksen tilalle on hiipinyt pelko.

Häkkinen totesi, että väkivalta ja voimakeinot eivät tuo kestävää turvallisuutta. Isänmaan puolustamisen lisäksi tarvitaan työskentelyä kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseksi.

– Tehtävämme on puhua ja toimia rauhan puolesta. Myös rukous rauhan puolesta on ajankohtainen, kun ajattelemme maailman kriisialueita niin Euroopassa, Lähi-idässä kuin muuallakin maailmassa.

Vaaleissa paljon ennakkoäänestäjiä

Huomenna 19.4. on eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä. Oikeusministeriön mukaan yli 1,3 miljoonaa äänesti vaaleissa ennakkoon, joten ennakkoon äänesti noin 31,9 prosenttia äänioikeutetuista. Edellisissä eduskuntavaaleissa vuonna 2011 lopullinen ennakkoäänestysprosentti oli 31,7.

Vaalien tulos vahvistetaan 22.4. Uusi eduskunta kokoontuu vuoden 2015 valtiopäiville 28. huhtikuuta, ja valtiopäivien avajaisia vietetään Finlandia-talossa 29.4.

Kuva: Teppo Linjama
 

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi