JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Etäkurssit tulivat jäädäkseen

Uutiset
15.6.2020 6.00

Juttua muokattu:

15.6. 11:47
2020061511471720200615060000

An­ni-In­ke­ri Tör­mä­nen

Jäm­sän, Ra­nu­an ja Reis­jär­ven kris­til­li­set opis­tot ovat saa­neet ko­ro­na­ke­vään tuo­mien verk­ko­kurs­sien kaut­ta ar­vo­kas­ta ko­ke­mus­ta kurs­si­toi­min­nan tu­le­vai­suu­den suun­nit­te­luun.

Van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­sen liik­keen pii­ris­sä toi­mi­vien kris­til­lis­ten kan­sa­o­pis­to­jen etä­kurs­sit ovat saa­neet ke­vään ai­ka­na hy­vän vas­taa­no­ton. Etä­kurs­seil­le ovat osal­lis­tu­neet mo­net myös sel­lai­set ih­mi­set, jot­ka ei­vät muu­ten ole syys­tä tai toi­ses­ta pääs­seet osal­lis­tu­maan opis­ton kurs­seil­le.

Kurs­si­lai­sia on riit­tä­nyt yl­lät­tä­vän hy­vin. Esi­mer­kik­si Reis­jär­vel­tä pi­de­tyil­le etä­kurs­seil­le on osal­lis­tu­nut tä­hän men­nes­sä jo yh­teen­sä yli 1000 osal­lis­tu­jaa, ker­too kou­lu­tus­suun­nit­te­li­ja Han­nu In­ke­roi­nen Reis­jär­ven kris­til­li­sel­tä opis­tol­ta. Jäm­säs­sä ja Ra­nu­al­la­kin osal­lis­tu­jia on ol­lut sa­to­ja.

Kurs­si­jär­jes­te­lyt ovat toi­mi­neet pää­sään­töi­ses­ti hy­vin. Kurs­seil­la on ol­lut opis­ton puo­les­ta mu­ka­na isän­tä, joka on huo­leh­ti­nut käy­tän­nön jär­jes­te­lyis­tä ja tek­nii­kan toi­mi­mi­ses­ta kurs­sin ai­ka­na. Tek­nii­kan kans­sa on ol­lut toi­si­naan myös haas­tei­ta. Näis­sä ti­lan­teis­sa kurs­si­lai­sil­le on lä­he­tet­ty jäl­ki­kä­teen tal­len­ne kurs­sis­ta.

Etä­kurs­sien mer­ki­tys opis­toil­le

– Ko­ro­na-ai­ka toi etä­kurs­sit, jot­ka kor­vaa­vat sitä toi­min­nan vä­hen­ty­mis­tä, jon­ka lä­hi­kurs­sien pe­ruun­tu­mi­nen ai­heut­ti opis­to­jen kurs­si­toi­min­nal­le. Kaik­ki pie­ni­kin ta­lou­del­li­nen tulo opis­toil­le on tar­peen näi­nä eri­koi­si­na ai­koi­na, sel­vit­tää kou­lu­tus­suun­nit­te­li­ja Tuo­mas Tai­pa­le Jäm­sän kris­til­li­sel­tä kan­sa­no­pis­tol­ta.

Opis­tot ovat tar­jon­neet etä­kurs­sien avul­la kurs­si­lai­sil­le va­paan si­vis­tys­työn lain mu­kai­sen it­sen­sä ke­hit­tä­mi­sen ja jat­ku­van op­pi­mi­sen mah­dol­li­suu­den myös ko­koon­tu­mis- ja liik­ku­mis­ra­joi­tus­ten ai­ka­na.

– Opis­tot nä­ky­vät ja ovat esil­lä myös täl­lai­se­na ai­ka­na, kun it­se ”opis­to­ko­tiin” ei voi­da ko­koon­tua yh­del­le kool­le, nä­kee kou­lu­tus­suun­nit­te­li­ja Sirk­ka Il­li­kai­nen Ra­nu­an kris­til­li­sel­tä kan­sa­no­pis­tol­ta.

Il­li­kai­sen mu­kaan tämä ker­too sii­tä, et­tä opis­tot elä­vät mu­ka­na ajas­sa ja so­peu­tu­vat ym­pä­ris­tös­sä ta­pah­tu­viin muu­tok­siin. Näin toi­mien opis­tot säi­lyt­tä­vät elin­voi­mai­suu­ten­sa ja ky­kyn­sä tar­jo­ta nii­tä pal­ve­lu­ja, joi­ta taus­ta­yh­tei­sö tar­vit­see.

Lue koko uu­ti­nen kes­ki­viik­ko­na 17.6. il­mes­ty­väs­tä leh­des­tä.

29.3.2024

Jeesus huusi kovalla äänellä: ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni.” Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran. Luuk. 23:46

Viikon kysymys