JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Helatorstaina seurakunnissa juhlistetaan uskonpuhdistusta ja muistetaan presidentti Koivistoa

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
24.5.2017 21.13

Juttua muokattu:

1.1. 11:15
2020010111151620170524211300

Huo­men­na vie­tet­tä­vä he­la­tors­tai on Kris­tuk­sen tai­vaa­see­nas­tu­mi­sen juh­la, jota vie­te­tään 40 päi­vää pää­si­äi­sen jäl­keen. He­la­tors­tai on tänä vuon­na yk­si us­kon­puh­dis­tuk­sen merk­ki­vuo­den pää­ta­pah­tu­mis­ta. Huo­men­na jär­jes­te­tään myös pre­si­dent­ti Mau­no Koi­vis­ton val­ti­ol­li­set hau­ta­jai­set.

He­la­tors­tai­na muis­te­taan, kuin­ka Kris­tuk­sen maan­pääl­li­nen teh­tä­vä sai pää­tök­sen, kun hän nou­si ope­tus­las­ten­sa läs­nä­ol­les­sa tai­vaa­seen odot­ta­maan lo­pul­lis­ta tu­le­mis­taan. Ope­tus­lap­set jäi­vät maa­il­maan. He ei­vät enää löy­tä­neet opet­ta­jaan­sa, mut­ta heil­lä oli toi­vo: Jee­sus oli­si edel­leen läs­nä Py­hän Hen­gen kaut­ta. Ope­tus­lap­set sai­vat teh­tä­vän: sa­no­maa Jee­suk­ses­ta on vie­tä­vä eteen­päin.

He­la­tors­tain suo­men­kie­li­sen ni­men ”hela” on lai­naus ruot­sin kie­len sa­nas­ta helg, joka tar­koit­taa py­hää. He­la­tors­tai­ta on vie­tet­ty 300-lu­vul­ta läh­tien.

Pre­si­dent­tiä muis­te­taan

Seu­ra­kun­tien jär­jes­tä­miä he­la­tors­tain ta­pah­tu­mia löy­tyy merk­ki­vuo­den ja seu­ra­kun­tien si­vuil­ta. Seu­ra­kun­nat muis­ta­vat mes­suis­saan ja ta­pah­tu­mis­saan Koi­vis­toa eri ta­voin.

Lä­he­tys pre­si­dent­ti Mau­no Koi­vis­ton hau­ta­jai­sis­ta Hel­sin­gin tuo­mi­o­kir­kos­ta al­kaa Yle TV1:llä klo 12.55.

20.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi vapaasti tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen.” Joh. 10:9

Viikon kysymys