JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Helsingin torstaikerhossa tutustuttiin uusiin ystäviin

Pajula Lauri
Uutiset
5.4.2014 10.04

Juttua muokattu:

1.1. 23:20
2020010123203920140405100400

Kuu­lin ys­tä­väl­tä­ni Hel­sin­gin Rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä pi­det­tä­väs­tä tors­tai­ker­hos­ta. Läh­din sel­vit­tä­mään, mil­lai­ses­ta ker­hos­ta on kyse.

Joka kuu­kau­den vii­mei­se­nä tors­tai­na pi­det­tä­vään ker­hoon ko­koon­tuu kes­ki­mää­rin vii­ti­sen­kym­men­tä osal­lis­tu­jaa. Ker­hoon ovat ter­ve­tul­lei­ta kaik­ki kyn­nel­le ky­ke­ne­vät, esi­mer­kik­si elä­ke­läi­set, opis­ke­li­jat, ko­ti­äi­dit ja -isät tai vaik­ka­pa osa-ai­ka­työ­tä te­ke­vät. Jo­kai­sel­la ker­ral­la kä­si­tel­lään jo­ta­kin ai­het­ta har­tau­den ja yh­des­sä lau­la­mi­sen li­säk­si.

Kah­vi­oon saa­pu­es­sa­ni har­mo­ni­nen tun­nel­ma py­säyt­tää omat ar­jen kii­reet. Al­ku­har­tau­des­sa Ah­ti Rii­hi­mä­ki ker­too vii­den lei­vän ja kah­den ka­lan ruok­ki­mi­sih­mees­tä. Har­tau­den jäl­keen pää­sem­me naut­ti­maan kah­via ja lei­von­nai­sia, jot­ka ovat her­kul­li­sia ja var­mas­ti ko­ti­te­koi­sia.

Täl­lä ker­taa tee­ma­na on ys­tä­vyys. Kirs­ti Rii­hi­mä­ki pi­tää ai­hees­ta na­pa­kan alus­tuk­sen, jon­ka jäl­keen saam­me hä­nen opas­tuk­sel­laan pie­nis­sä ryh­mis­sä tu­tus­tua uu­siin ys­tä­viin. Ai­he pu­hut­taa ker­ho­lai­sia suu­res­ti. Saam­me haus­kan teh­tä­vän: tu­le­van vuo­den ai­ka­na et­siy­dym­me seu­rois­sa uu­sien ys­tä­vien vie­reen is­tu­maan.

Ryh­mä­työn lo­puk­si lu­em­me raa­ma­tus­ta Jo­han­nek­sen evan­ke­liu­min kuu­den­nen lu­vun ja­keen 26, joka on paas­to­na­jan nel­jän­nen sun­nun­tain teks­ti. Teks­tis­sä Jee­sus vas­ta­si kan­sal­le: ”To­ti­ses­ti, to­ti­ses­ti minä sa­non teil­le: et­te te mi­nua sen­täh­den et­si, et­tä olet­te näh­neet tun­nus­te­ko­ja, vaan sen­täh­den, et­tä sait­te syö­dä nii­tä lei­piä ja tu­lit­te ra­vi­tuik­si.” Lop­pu­ru­kouk­sen jäl­keen lau­lam­me vir­siä ja Sii­o­nin lau­lu­ja.

Mui­den jo läh­det­tyä ko­ti­mat­kal­le jääm­me jut­te­le­maan Syl­vin ja Va­pun kans­sa ys­tä­vyy­des­tä. Ka­ve­ruk­set ker­toi­vat ta­van­neen­sa noin 30 vuot­ta sit­ten äi­dit ja lap­set -lei­ril­lä. Syl­vil­le ja Va­pul­le ys­tä­vyys mer­kit­see tu­kea ja tur­vaa us­ko­ne­lä­mäs­sä ja ar­jen asi­ois­sa. Luo­tet­ta­vuus ja oma­na it­se­nä ole­mi­nen ovat tär­kei­tä ar­vo­ja ys­tä­vyys­suh­teis­sa, he tuu­mai­le­vat.

– Voim­me lenk­keil­lä, ky­läil­lä, shop­pail­la ja kul­kea yh­des­sä seu­ra­mat­koil­la.

– Hy­väl­le ys­tä­väl­le voi soit­taa ja pyy­tää käy­mään mil­loin vain.

Tors­tai-ker­ho tun­tuu ole­van kei­das ar­jen kes­kel­lä. Tän­ne ha­lu­an tul­la uu­des­taan.

Ku­vat: Lau­ri Pa­ju­la ja Jar­mo Määt­tä

24.4.2024

Vaikka ulkonainen ihmisemme murtuukin, niin sisäinen ihmisemme uudistuu päivä päivältä. 2. Kor. 4:16

Viikon kysymys