JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Huijarit häiritsivät Kauneimpien joululaulujen Facebook-tapahtumia

Uutiset
11.12.2020 10.25

Juttua muokattu:

11.12. 10:21
2020121110214120201211102500

Kuvituskuva: SRK:n arkisto

Kuvituskuva: SRK:n arkisto

Päi­vä­mies

Mo­net seu­ra­kun­nat lä­het­tä­vät Kau­neim­mat jou­lu­lau­lut -ta­pah­tu­mia suo­ra­tois­to­na ver­kos­sa. Ta­pah­tu­mat ovat jou­tu­neet hui­jau­sy­ri­tys­ten koh­teik­si.

Ko­ro­nan ta­kia verk­koon siir­re­tyt ta­pah­tu­mat ovat ke­rän­neet val­ta­vas­ti huo­mi­o­ta, osal­lis­tu­jia ja nä­ky­vyyt­tä, mut­ta sa­mal­la hou­ku­tel­leet hui­ja­rit pai­kal­le. Ri­kol­li­set ovat teh­tail­leet kym­me­niä rin­nak­kai­sia va­le­ta­pah­tu­mia, joi­den tar­koi­tuk­se­na on saa­da va­ro­ma­ton käyt­tä­jä esi­mer­kik­si an­ta­maan luot­to­kort­ti­tie­ton­sa vää­riin kä­siin.

Hui­jau­sy­ri­tyk­siä oli eri­tyi­sen pal­jon 9. jou­lu­kuu­ta Tam­pe­reen seu­ra­kun­tien jär­jes­tä­män Kau­neim­pien Jou­lu­lau­lu­jen yh­tey­des­sä.

– Hui­ja­rit ja­koi­vat ta­pah­tu­man si­vul­la ja seu­ra­kun­nan Fa­ce­book-si­vul­la kom­men­teis­sa link­ke­jä ul­ko­puo­li­sil­le si­vus­toil­le, joil­la vaa­dit­tiin luot­to­kort­ti­tie­to­ja, jot­ta suo­ra­tois­to voi al­kaa. Ai­na­kin muu­ta­ma hen­ki­lö oli pää­ty­nyt luot­to­kort­ti­tie­to­jen an­ta­mi­seen. Ta­pauk­ses­ta ker­to­nut­ta opas­tet­tiin te­ke­mään ri­ko­sil­moi­tus ja sul­ke­maan kort­ti, sa­noo Tam­pe­reen seu­ra­kun­tien vies­tin­tä­joh­ta­ja Sami Kal­li­oi­nen.

Lau­lu­ta­pah­tu­ma on ai­na il­mai­nen

Ta­pah­tu­mia jär­jes­tä­vät seu­ra­kun­nat ja Suo­men Lä­he­tys­seu­ra. Lä­he­tys­seu­ra on teh­nyt hui­jauk­sis­ta po­lii­sil­le ri­ko­sil­moi­tuk­sen, il­mi­an­ta­nut Fa­ce­boo­kil­le hui­jau­sy­ri­tyk­siä ja on ol­lut yh­tey­des­sä Fa­ce­boo­kiin.

Lä­he­tys­seu­ra ve­to­aa, jot­ta ih­mi­set te­ki­si­vät Fa­ce­boo­kil­le il­mi­an­to­ja va­le­ta­pah­tu­mis­ta. Oi­ke­at Kau­neim­mat Jou­lu­lau­lut -ta­pah­tu­mat ovat ai­na il­mai­sia ja lah­joit­ta­mi­nen on va­paa­eh­tois­ta.

– Pi­däm­me täl­lai­sia hui­jauk­sia hy­vin va­ka­vi­na. Mo­net ih­mi­set ha­lu­a­vat jou­lun al­la lau­laa yh­des­sä ja lah­joit­taa Kau­neim­pien Jou­lu­lau­lu­jen kaut­ta köy­hien mai­den lap­sil­le. Teem­me kaik­kem­me, jot­ta ih­mi­set voi­vat osal­lis­tua verk­ko­ti­lai­suuk­siin tur­val­li­ses­ti ja luo­tet­ta­vas­ti, sum­maa Lä­he­tys­seu­ran toi­min­nan­joh­ta­ja Rolf Stef­fans­son.

Val­ta­kun­nal­li­nen lau­lu­tuo­kio

Koko Suo­men Kau­neim­mat Jou­lu­lau­lut -ta­pah­tu­ma on lu­vas­sa 13. jou­lu­kuu­ta kel­lo 18 Suo­men Lä­he­tys­seu­ran Yo­u­Tu­be-ka­na­val­la ja Fa­ce­book-si­vuil­la. Ta­pah­tu­ma on kat­sot­ta­vis­sa 6. tam­mi­kuu­ta as­ti. Lau­lu­jen sa­nat tu­le­vat nä­ky­viin ruu­dul­le, jot­ta kat­so­jien on help­po lau­laa mu­ka­na ko­ti­o­lois­sa.

 Lau­lu­ta­pah­tu­mis­ta löy­tyy li­sä­tie­toa Kau­neim­pien jou­lu­lau­lu­jen verk­ko­si­vuil­ta. Kau­neim­pia Jou­lu­lau­lu­ja on lau­let­tu vuo­des­ta 1973 läh­tien.

Vink­ke­jä va­le­jou­lu­lau­lu­ta­pah­tu­man tun­nis­ta­mi­seen:

Jär­jes­tä­jä­nä on jo­kin muu taho kuin seu­ra­kun­ta, Kau­neim­mat Jou­lu­lau­lut tai Suo­men Lä­he­tys­seu­ra.

Jär­jes­tä­jän Fa­ce­book-si­vua tar­kas­te­le­mal­la voi ar­vi­oi­da, on­ko kyse oi­ke­as­ta seu­ra­kun­nan si­vus­ta.

Epäi­lyt­tä­viä ovat esi­mer­kik­si eng­lan­nin­kie­li­nen teks­ti tai link­ki, joka oh­jaa kir­jau­tu­mi­sen ta­ka­na ole­val­le si­vus­tol­le.

Kau­neim­mat Jou­lu­lau­lut -ti­lai­suu­det ovat ai­na il­mai­sia ja lah­joit­ta­mi­nen va­paa­eh­tois­ta.

24.4.2024

Vaikka ulkonainen ihmisemme murtuukin, niin sisäinen ihmisemme uudistuu päivä päivältä. 2. Kor. 4:16

Viikon kysymys