JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Joulukalenterit auttavat odottamaan joulua

Uutiset
14.12.2020 7.00

Juttua muokattu:

11.12. 16:54
2020121116541120201214070000

Anu Tofferi

Anu Tofferi

Jou­luun voi vi­rit­tyä avaa­mal­la jou­lu­ka­len­te­rien luuk­ku­ja. Ko­toa löy­ty­vien ka­len­te­rei­den li­säk­si luuk­ku­ja voi ava­ta myös ne­tis­sä ja so­mes­sa.

Las­ten po­lun net­ti­si­vuil­ta löy­tyy lap­sil­le suun­nat­tu jou­lu­ka­len­te­ri osoit­tees­ta las­ten­pol­ku.fi. Luu­kuis­ta pal­jas­tuu esi­mer­kik­si lau­lu­ja ja jou­lu­puu­haa.

Si­vus­tol­ta löy­tyy myös mo­nen­lai­sia ker­to­muk­sia ja vi­de­oi­ta sekä py­hä­kou­lu­tuo­ki­oi­ta. Puu­hia-osi­os­sa on run­saas­ti te­ke­mis­tä jou­lun ajal­le: as­kar­te­lu­ja, pa­la­pe­le­jä, vä­ri­tys­ku­via, re­sep­te­jä, tie­to­kil­pai­lu­ja, pii­lo­sa­no­ja, muis­ti­pe­le­jä.

Kap­sä­kin jou­lu­ka­len­te­ria voi seu­ra­ta Ins­tag­ra­mis­sa ti­lil­tä @kap­sak­ki­ju­tut. Luu­kuis­sa on muun mu­as­sa nuor­ten te­ke­miä vi­de­oi­ta ja jou­lui­sia kil­pai­lu­ja ku­ten "Ar­vaa puk­ki".

Ark­ki­piis­pa lu­kee sa­tu­ja

Jou­lu.fi-si­vus­tol­la on kir­kon jou­lu­ka­len­te­ri, joka tar­jo­aa päi­vit­täin vaih­tu­via yl­lä­tyk­siä. Si­vuil­la voi myös kat­soa jou­lu­e­van­ke­liu­mi­vi­de­on ja tu­los­taa jou­lui­sia vä­ri­tys­ku­via.

Ark­ki­piis­pa Ta­pio Luo­man jou­lu­ka­len­te­ri vie Nal­le-Kal­len kans­sa jou­lu­tun­nel­maan. Luo­ma lu­kee ark­ki­piis­pan ta­los­sa Tu­rus­sa yh­den sa­dun joka päi­vä. Ka­len­te­ris­sa on muun mu­as­sa Roo­pe Li­pas­tin ja Timo Par­ve­lan kir­joit­ta­mat sa­dut. Ark­ki­piis­pan jou­lu­ka­len­te­ri löy­tyy Fa­ce­boo­kis­ta Kirk­ko Tu­rus­sa ja Kaa­ri­nas­sa -ti­lil­tä.

Kir­kon tut­ki­mus­kes­kuk­sen jou­lu­ka­len­teri hyö­dyn­tää kir­kon ne­li­vuo­tis­ker­to­muk­ses­sa koot­tu­ja uu­sia tie­to­ja suo­ma­lais­ten jou­lun­vie­tos­ta. 

Las­ten­kir­kon jou­lu­ka­len­te­ri Yo­u­Tu­bes­sa tar­jo­aa lap­sil­le Päkä-lam­paan vi­de­o­ka­len­te­rin.

Bon­gaa en­ke­li ik­ku­nas­ta

Por­voon hiip­pa­kun­nan seu­ra­kun­nat kan­nus­ta­vat ih­mi­siä ri­pus­ta­maan en­ke­lei­tä ik­ku­naan. Idea on sama kuin vii­me ke­vää­nä to­teu­te­tus­sa nal­le­net­sin­näs­sä.

Tem­paus ha­lu­aa nos­taa peh­mei­tä ar­vo­ja esil­le yh­teis­kun­nas­sa ja muis­tut­taa sii­tä, et­tä ih­mi­set voi­vat ol­la toi­sil­leen kuin en­ke­lei­tä.

En­ke­li-ik­ku­na­tem­paus ajoit­tuu 30.11.–24.12. Ik­ku­nas­sa ole­vas­ta en­ke­lis­tä voi ja­kaa ku­van so­si­aa­li­ses­sa me­di­as­sa: #en­ke­liik­ku­na #äng­la­föns­ter #suo­je­lu­sen­ke­li #skyd­d­sän­gel

25.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää.” Joh. 16:22

Viikon kysymys