JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Julkaisut myyvät nyt ennennäkemättömällä vauhdilla

Uutiset
4.4.2020 6.30

Juttua muokattu:

7.4. 10:08
2020040710080320200404063000

Päi­vä­mies

Uu­sien tuot­tei­den kaup­pa on käy­nyt kuu­ma­na jul­kai­su­myy­mä­län verk­ko­kau­pas­sa.

Suo­men Rau­ha­nyh­dis­tys­ten Kes­ku­syh­dis­tys (SRK) jul­kis­ti viik­ko sit­ten sun­nun­tai­na tu­kun uu­sia tuot­tei­ta. Se lä­het­ti jul­kis­ta­mis­ti­lai­suu­den Yo­u­Tu­be-li­ve­lä­he­tyk­se­nä Ou­lun toi­mis­tol­taan.

Jul­kis­te­tut tuot­teet ovat osoit­tau­tu­neet myyn­ti­me­nes­tyk­sek­si.

– Verk­ko­kaup­paan on tul­lut en­nen­nä­ke­mä­tön mää­rä ti­lauk­sia, pal­jon enem­män kuin kos­kaan edes jou­lun al­la, jol­loin meil­lä on ta­van­nut ol­la verk­ko­kaup­pa vilk­kaim­mil­laan, ker­too SRK:n jul­kai­su­myy­mä­län vas­taa­va Min­na Töl­li.

Töl­li ker­too verk­ko­kau­pan suo­ras­taan rä­jäh­tä­neen jul­kis­ta­mi­sen jäl­keen. Yh­den ti­lauk­sen kä­sit­te­lyn ai­ka­na eh­ti jo­noon tul­la kol­me uut­ta. Jul­kis­ta­mis­sun­nun­tai­na tul­leet ti­lauk­set on kui­ten­kin saa­tu vii­me vii­kon ai­ka­na lä­he­tet­tyä asi­ak­kail­le.

Ki­ta­ra­ää­ni­te kiin­nos­taa

Ou­lun ki­vi­jal­ka­myy­mä­lä on ol­lut hil­jai­nen, mut­ta verk­ko­kau­pas­sa on käy­nyt ku­hi­na.

– Yli­voi­mai­ses­ti os­te­tuin on ol­lut ki­ta­ra­ää­ni­te Mat­kal­la, ja hy­vä­nä kak­ko­se­na nuor­ten­kir­ja Sy­dän va­loa vas­ten, Töl­li mai­nit­see.

Jul­kis­ta­mis­päi­vän ai­ka­na myyn­ti oli ku­ta­kuin­kin sama kuin opis­to­seu­rois­sa par­haim­mil­laan koko vii­kon­lop­pu­na.

– Jul­kis­ta­mi­sen li­ve­lä­he­tys ja mo­ni­puo­li­nen tie­dot­ta­mi­nen ja mai­non­ta so­mes­sa toi­vat uu­tuu­det ih­mis­ten tie­toi­suu­teen. Tie­tys­ti tämä poik­keuk­sel­li­nen ai­ka vai­kut­ti var­mas­ti pal­jon ti­lauk­sien mää­rään, Töl­li ar­ve­lee.

What­sApp toi­mii mark­ki­noin­ti­ka­na­va­na

Myös rau­ha­nyh­dis­tys­ten jul­kai­su­myy­jät ovat saa­neet uu­sia jul­kai­su­ja kau­pak­si sii­tä huo­li­mat­ta, et­tei yh­dis­tyk­sil­lä ole täl­lä het­kel­lä myyn­ti­toi­min­taa ti­lai­suuk­sien yh­tey­des­sä. Niin Ou­lun­sa­lon rau­ha­nyh­dis­tyk­sen jul­kai­su­vas­taa­va Vuok­ko Kan­gas kuin Tyr­nä­vän Ee­va­mai­ja Kuk­ka­la ovat to­den­neet What­sApp-ryh­mät toi­mi­vak­si jul­kai­su­mark­ki­noin­ti­ka­na­vak­si. He vä­lit­tä­vät ryh­miin SRK:lta tu­le­vat mark­ki­noin­ti­vies­tit mak­su­tie­toi­neen.

– Mei­dän rau­ha­nyh­dis­tyk­ses­säm­me What­sApp-ryh­mät toi­mi­vat hy­vin. Meil­lä oli kuu­si­kym­men­tä Pää­si­äis­sa­naa jäl­jel­lä en­nen ko­ro­naa, ja kaik­ki me­ni­vät, Kan­gas ker­too.

Myös Tyr­nä­väl­lä pää­si­äis­leh­det me­ni­vät kau­pak­si en­nä­ty­sa­jas­sa, ei­kä nii­tä edel­lis­vuo­sien ta­paan jää­nyt yh­tään yli.

Pi­ha­myyn­nis­sä kävi kaup­pa

Uu­det jul­kai­sut ei­vät Kuk­ka­lan mu­kaan teh­neet kaup­paan­sa vies­tien vä­li­tyk­sel­lä, jo­ten tyr­nä­vä­läi­set jär­jes­ti­vät pi­ha­myyn­ti­pis­teen jul­kis­ta­mis­päi­väl­le tun­nin ajak­si.

Pi­ha­myyn­nin ai­ka­na lop­pui­vat niin ki­ta­ra­ää­ni­te kuin Sy­dän va­loa vas­ten -kir­ja. Jul­kai­su­jen li­säk­si myyn­nis­sä oli lei­von­nai­sia, jot­ka tyr­nä­vä­läi­set oli­vat eh­ti­neet lei­poa sit­tem­min pe­ruun­tu­nei­siin myy­jäi­siin­sä.

Vuok­ko Kan­gas ker­too yh­teis­työn su­ju­van ke­hut­ta­vas­ti niin Ou­lun­sa­lon rau­ha­nyh­dis­tyk­sen vah­ti­mes­ta­rin kuin SRK:n jul­kai­su­myy­mä­län kans­sa.

– Jos joku ti­laa jo­tain, mitä mi­nul­la ei ole ko­to­na, So­fia [Kor­te­so­ja, vah­ti­mes­ta­ri] lait­taa so­vit­tu­na ai­ka­na tuot­teet so­vit­tuun paik­kaan oven ul­ko­puo­lel­le ja ha­em­me ne sii­tä. Tämä yh­teis­työ on toi­mi­nut ai­van us­ko­mat­to­man hie­nos­ti.

It­se Kan­gas ot­taa jul­kai­su­jen toi­mit­ta­mi­sen os­ta­jal­le hyö­ty­lii­kun­nan kan­nal­ta. Vain kau­em­mas me­ne­vät kul­je­tuk­set hän hoi­taa au­tol­la. Enim­mäk­seen sekä Kan­gas et­tä Kuk­ka­la ker­to­vat ke­hot­ta­van­sa ih­mi­siä ti­laa­maan tuot­tei­ta SRK:n verk­ko­kau­pas­ta, min­ne myös isom­mat rau­ha­nyh­dis­tyk­set asi­ak­kaan­sa oh­jaa­vat.

Me­ni­kö jul­kis­ta­mis­ti­lai­suus ohit­se? Kat­so uu­det tuot­teet osoit­tees­ta jul­kai­su­myy­ma­la.fi.

23.4.2024

Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi. Jes. 54:10

Viikon kysymys