JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Jumalan lähettiläinä seitsemän päivää viikossa

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
1.7.2018 14.33

Juttua muokattu:

31.12. 09:28
2019123109280020180701143300

Sun­nun­tai­aa­mu­na su­vi­seu­ra­vie­ras ha­vah­tui uu­den­lai­seen ää­ni­mai­se­maan: kir­kon­kel­lo­jen ää­ni kut­sui seu­ra­kan­saa ju­ma­lan­pal­ve­luk­seen. Uut­ta oli se­kin, et­tä teks­tin­lu­ki­joi­na oli nuor­ta vä­keä: 10-vuo­ti­as Tyy­ne Sum­ma­la (vas.) ja 16-vuo­ti­as Lii­sa Ul­jas.

Apos­to­lien päi­vän sa­na­ju­ma­lan­pal­ve­lus al­koi li­tur­gi Pert­ti Lah­ti­sen joh­dan­to­sa­noil­la.

– Apos­to­lien päi­vän teks­tit ker­to­vat Ju­ma­lan lap­sen us­kos­ta, kut­su­mi­ses­ta ja teh­tä­väs­tä. Evan­ke­liu­min kuu­le­mi­nen ja us­ko­mi­nen an­taa syn­nit an­teek­si ja sa­mal­la se kut­suu Ju­ma­lan lap­sen seu­raa­maan Va­pah­ta­jaa ja ju­lis­ta­maan evan­ke­liu­mia kai­kil­le luo­duil­le, hän pu­hui.

En­sim­mäi­sen lu­ku­kap­pa­leen (Jes. 66:18–19) luki Lii­sa Ul­jas ja toi­sen lu­ku­kap­pa­leen (2. Tim. 3:14–17) Tyy­ne Sum­ma­la.

Eri­lai­suus on rik­kaus

Päi­vän evan­ke­liu­mis­sa (Mark. 3: 13–19) ker­ro­taan 12 ope­tus­lap­ses­ta, apos­to­leis­ta. He oli­vat se­ka­lai­nen jouk­ko, joka edus­ti mo­nis­sa asi­ois­sa jopa vas­tak­kai­sia nä­kö­koh­tia. Oli esi­mer­kik­si it­se­näi­syys­mie­li­nen Si­mon Ka­na­neus ja epäi­le­vä Tuo­mas.

Saar­nan pi­tä­nyt Pau­li Nie­me­lä ver­ta­si ope­tus­lap­sia su­vi­seu­ra­vä­keen:

– Mei­tä­kin on tääl­lä eri­lai­sia, eri taus­tois­ta tu­le­via, eri­luon­tei­sia, eri kie­lis­tä ja kan­sois­ta. Tuo eri­lai­suus, joka meis­sä on, on Ju­ma­lan luo­maa rik­kaut­ta, ja niin on hyvä, mut­ta sii­tä mei­dän ei tar­vit­se teh­dä it­sei­sar­voa.

Hän to­te­si, et­tä vain Py­hän Hen­gen vai­ku­tuk­ses­ta voim­me eri­lai­si­na toi­mia Ju­ma­lan lä­het­ti­läi­nä, Ju­ma­lan an­ta­mas­sa kut­su­mus­teh­tä­väs­sä.

Kut­su­mus­teh­tä­vä

Nie­me­lä sa­noi, et­tä kaik­kien Ju­ma­lan lä­het­ti­läi­den teh­tä­vä on mo­nin ta­voin yh­tei­nen pa­pin tai apos­to­lin kut­su­muk­sen kans­sa. Ju­ma­la on kut­su­nut seu­raa­maan Va­pah­ta­jaam­me, pal­ve­le­maan lä­him­mäis­tä ja ker­to­maan evan­ke­liu­min voi­mas­ta.

– Olem­me avoi­mia kir­jei­tä ja lä­het­ti­läi­tä, hän sa­noi.

Nie­me­lä roh­kai­si elä­mään Ju­ma­lan lä­het­ti­lää­nä.

– Tätä saam­me teh­dä seit­se­män päi­vää vii­kos­sa. Tu­lok­set ovat yk­sin Ju­ma­lan va­ras­sa. Hän an­taa kas­vun. Lä­het­ti­läi­nä em­me esit­te­le it­se­äm­me vaan Ju­ma­lan suu­ria pe­las­tus­te­ko­ja, Nie­me­lä pu­hui.

Ju­ma­lan­pal­ve­lus päät­tyi kii­tos­vir­teen 212, jon­ka jäl­keen Kon­gin­kan­kaan kir­kos­sa ää­ni­tet­ty kir­kon­kel­lo­jen soit­to saat­te­li seu­ra­tel­tas­ta pois­tu­via kirk­ko­vie­rai­ta.

Ku­vat: Su­vi­seu­ro­jen ku­va­pal­ve­lu 2018

25.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää.” Joh. 16:22

Viikon kysymys