JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Jumalan valtakunnassa loistavat aina joulun valot

Uutiset
8.12.2022 12.00

Juttua muokattu:

8.12. 11:16
2022120811162320221208120000

Rai­li Pel­to­kor­pi

Sie­vi

Vart­tu­nei­den jou­lu­juh­las­sa kuul­tiin, et­tä ajan mer­keis­tä huo­li­mat­ta Ju­ma­lan val­ta­kun­nas­sa kuu­luu edel­leen us­kon saar­na.

Kal­li­on lei­ri­kes­kuk­sen alu­een vart­tu­neet ko­koon­tui­vat mar­ras­kuun lo­pul­la jou­lu­juh­laan Sie­vin rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­le. Jo vuo­des­ta 2010 pe­rin­teek­si tul­lut alu­eel­li­nen jou­lu­ruo­kai­lu ja juh­la jou­dut­tiin pan­de­mi­an vuok­si pe­ru­maan kak­si ker­taa. Nyt noin 350 osal­lis­tu­jaa eri puo­lil­ta laa­jaa alu­et­ta saa­pui yh­tei­sel­le jou­lu­a­te­ri­al­le ja hil­jen­ty­mään jou­lun sa­no­man ää­rel­le.

Jäl­leen­nä­ke­mi­sen iloa ja rie­mua

Ta­paa­mi­sen ilo ja rie­mu nä­kyi sekä kuu­lui. Jo hy­vis­sä ajoin en­nen en­sim­mäi­sen ruo­kai­lu­kat­tauk­sen al­kua Sie­vin Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen toi­mi­ta­lo täyt­tyi pu­heen­so­ri­nas­ta. Ym­pä­ri ta­lon oli huo­mat­ta­vis­sa jäl­leen­nä­ke­mi­siä, kuu­lu­mis­ten vaih­toa ja kii­tol­li­suu­den tun­net­ta sii­tä, et­tä saa­daan ko­koon­tua ja ol­la näin yh­des­sä.

Her­kul­li­sen jou­lu­a­te­ri­an jäl­keen Mark­ku Kal­li­o­kos­ki toi­vot­ti Sie­vin Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen puo­les­ta pai­kal­la ole­vat ja net­ti­lä­he­tys­tä seu­raa­vat juh­la­vie­raat ter­ve­tul­leik­si. Voi­ma­kas lau­lu täyt­ti sa­lin, kun juh­la­vä­ki yh­tyi vir­teen En­ke­li tai­vaan lau­sui näin (VK 21) ja hil­jen­tyi sen jäl­keen kuun­te­le­maan Lii­sa Kor­ho­sen lu­ke­maa jou­lu­evan­ke­liu­mia.

Jee­suk­sen rau­ha on lo­pu­ton

Seu­ra­pu­heen­sa joh­dan­nok­si Ta­pa­ni Kir­si­lä luki Je­sa­jan kir­jan 9. lu­vus­ta. Sii­nä Je­sa­ja en­nus­taa maan pääl­le syn­ty­väs­tä lap­ses­ta, Ih­meel­li­ses­tä Neu­vo­nan­ta­jas­ta, Vä­ke­väs­tä Ju­ma­las­ta ja Ian­kaik­ki­ses­ta Isäs­tä (Jes. 9:6). Näin Je­sa­ja kir­joit­ti noin 700 vuot­ta en­nen jou­lu­yön ta­pah­tu­mia, jois­sa täyt­tyi kau­an odo­tet­tu lu­pauk­sen sana.

– Je­sa­ja käyt­tää Jee­suk­ses­ta vah­vo­ja sa­no­ja, ku­ten Rau­han pää­mies. Hän en­nus­taa, et­tä tä­män rau­hal­la ei ole lop­pua. Rau­hat­to­man ajan kes­kel­lä ko­em­me Ju­ma­lan val­ta­kun­nas­sa tätä lu­vat­tua, ih­meel­lis­tä rau­haa ja iloa, to­te­si Kir­si­lä.

– On iloi­nen asia näh­dä tei­tä, rak­kaat si­sa­ret ja vel­jet. On har­vi­nais­ta herk­kua, kun saam­me näin ko­koon­tua ja ko­kea, et­tem­me ole yk­sin. Meil­lä on si­sa­ret ja vel­jet ja Ju­ma­lan val­ta­kun­ta, to­te­si Kir­si­lä seu­ra­pu­hees­saan tul­ki­ten hy­vin juh­la­vä­en tun­to­ja.

Rak­kaus yh­dis­tää

Kir­si­lä pu­hui myös sii­tä, et­tä saat­to­mies­ten nä­ke­mi­nen vah­vis­taa us­koa.

– Mei­tä yh­dis­tää rak­kaus. Täs­sä ajas­sa tar­vit­sem­me toi­nen toi­sem­me roh­kai­sua ja tu­kea. Kun­pa meil­lä säi­lyi­si lap­sen­mie­li­nen us­ko ja tär­ke­ä­nä oma­koh­tai­nen ky­sy­mys, saan­ko minä vie­lä us­koa.

Pu­hu­ja roh­kai­si kat­so­maan tä­män ajan myl­ler­ryk­sis­tä, oman ar­jen huo­lis­ta ja kiu­sauk­sis­ta huo­li­mat­ta koh­ti tai­vas­ta ja iloit­se­maan sii­tä, et­tä omis­taa Ju­ma­lan lap­sen ni­men. Ajan mer­kit näyt­tä­vät, et­tä mat­ka ei ole pit­kä, mut­ta Ju­ma­lan val­ta­kun­nas­sa saar­na­taan vie­lä us­kon saar­naa.

– Tääl­lä pa­la­vat ai­na jou­lun va­lot. Val­vo­taan us­kos­sa ja us­ko­taan syn­nit an­teek­si, niin me nä­em­me ker­ran Lu­nas­ta­jam­me kas­vot.

Vart­tu­nei­den tuki lei­ri­toi­min­nal­le tär­ke­ää

Seu­ra­pu­heen jäl­keen Sie­vin ai­kuis­ten­ker­ho­lai­set esit­ti­vät jou­lu­ai­hei­sia ru­no­ja ja mu­siik­kia. Oh­jel­ma­o­suu­den päät­teek­si lu­kio­lai­nen Mat­ti Syr­jä­nie­mi ilah­dut­ti juh­la­vä­keä tai­ta­val­la viu­lun- ja sa­han­soi­tol­laan. Tut­tu­jen jou­lu­lau­lu­jen sä­ve­let joh­dat­te­li­vat kuu­li­joi­den aja­tuk­sia jou­lun tun­nel­maan ja muis­toi­hin.

Sa­mu­li Göös kiit­te­li Kal­li­on alu­een vart­tu­nei­den lei­ri­työ­ryh­män puo­les­ta juh­lan jär­jes­te­lyis­tä vas­tan­nei­ta.

– Lei­ri­työ on osa rau­ha­nyh­dis­tyk­sen toi­min­taa. Vart­tu­nei­den toi­min­nal­la on mer­kit­tä­vä osuus myös lei­ri­toi­min­nan ta­lou­del­li­ses­sa tu­ke­mi­ses­sa.

Göös pyy­si­kin vie­mään rau­ha­nyh­dis­tyk­siin vies­tiä, et­tä vart­tu­neet roh­kais­tui­si­vat osal­lis­tu­maan pai­kal­li­sis­sa yh­dis­tyk­sis­sä vart­tu­nei­den ker­ho­toi­min­taan.

En­nen lop­pu­virt­tä Päi­viö Kart­tu­nen toi­vot­ti vie­lä vart­tu­neen väen ter­ve­tul­leek­si en­si vuon­na Haa­pa­jär­vel­le. Vir­ren Maa on niin kau­nis (VK 30) jäl­keen juh­la­vä­ki siir­tyi jou­lu­kah­vil­le.

20.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi vapaasti tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen.” Joh. 10:9

Viikon kysymys