JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Kalajoen remontoitu kirkko otetaan uudelleen käyttöön piispanmessulla

Uutiset
8.3.2021 6.00

Juttua muokattu:

8.3. 09:30
2021030809302120210308060000
Kalajoen kirkko on kokenut mittavan remontin, joka kesti kaikkine vaiheineen viisi vuotta.

Kalajoen kirkko on kokenut mittavan remontin, joka kesti kaikkine vaiheineen viisi vuotta.

Kalajoen seurakunnan kuva-arkisto

Kalajoen kirkko on kokenut mittavan remontin, joka kesti kaikkine vaiheineen viisi vuotta.

Kalajoen kirkko on kokenut mittavan remontin, joka kesti kaikkine vaiheineen viisi vuotta.

Kalajoen seurakunnan kuva-arkisto

Päi­vä­mies

Piis­pa Juk­ka Kes­ki­ta­lo toi­mit­taa Ka­la­jo­en kir­kon uu­del­leen käyt­töö­no­ton sun­nun­tai­na 14. maa­lis­kuu­ta.

Käyt­töö­not­to­juh­las­sa kirk­ko py­hi­te­tään uu­del­leen ju­ma­lan­pal­ve­lus­käyt­töön. Ko­ro­na­ra­joi­tus­ten ta­kia juh­la­ju­ma­lan­pal­ve­luk­ses­sa ovat läs­nä vain sen toi­mit­ta­jat.

Kir­kon re­mon­tis­sa näyt­tä­vin osa on ul­ko­kat­teen vaih­ta­mi­nen ku­pa­ri­pel­ti­kat­tee­seen. Kir­kon ik­ku­nat ja la­si­maa­lauk­set on kun­nos­tet­tu, sekä ul­ko­sei­nän tii­liä vaih­det­tu. Pe­rus­kor­jauk­sen yh­tey­des­sä on uu­dis­tet­tu vie­mä­ri­put­ket ja kir­kon pi­han sa­la­o­ji­tus. Kirk­koon on myös asen­net­tu uu­si sprink­le­ri­jär­jes­tel­mä. Kir­kon pe­räl­le on ra­ken­net­tu mo­ni­toi­mi­ti­la, jota voi­daan käyt­tää esi­mer­kik­si pien­ryh­mien ko­koon­tu­mi­siin.

Vii­den vuo­den pro­jek­ti

Kirk­ko­her­ra Kari Lau­ri iloit­see piis­pan­mes­sus­ta ja ker­toi pro­jek­tin kes­tä­neen ko­ko­nai­suu­des­saan vii­si vuot­ta.

– Kirk­ko on ol­lut pois­sa käy­tös­tä pi­tem­piä ai­ko­ja vuo­si­na 2019 ja 2020. Olem­me teh­neet tä­män pe­rus­kor­jauk­sen tu­le­vi­a­kin su­ku­pol­via aja­tel­len, muis­tut­taa kirk­ko­her­ra.

Kir­kon kor­jaa­mi­nen on kal­lis in­ves­toin­ti, mut­ta piis­pa Juk­ka Kes­ki­ta­lo ker­too pi­tä­vän­sä kult­tuu­ri­his­to­ri­al­li­ses­ti mer­kit­tä­vien ra­ken­nus­ten kun­nos­ta­mis­ta vält­tä­mät­tö­mä­nä.

– Kun­ni­oi­tan sitä työ­tä, mitä su­ku­pol­vet ovat teh­neet en­nen mei­tä. He ra­ken­si­vat meil­le kir­kon, ja seu­raa­vat pol­vet ovat pi­tä­neet sii­tä huol­ta. Mei­dän vel­vol­li­suu­tem­me on huo­leh­tia, et­tä myös lap­sil­lam­me on kirk­ko, jos­sa hei­dän van­hem­pien­sa ja iso­van­hem­pien­sa juu­ret ovat, poh­tii piis­pa.

Eh­tool­li­nen mes­sun jäl­keen

Mes­sun jäl­keen kir­kos­sa on mah­dol­lis­ta käy­dä yk­si­tel­len eh­tool­li­sen vie­tos­sa. Tur­va­vä­leis­tä ja hy­gie­ni­as­ta huo­leh­di­taan oh­jeis­tus­ten mu­kaan.

Ju­ma­lan­pal­ve­luk­ses­sa piis­paa avus­ta­vat kirk­ko­her­ra Kari Lau­ri, kant­to­rit ja seu­ra­kun­nan pro­jek­ti­kuo­ro.

Uu­tis­ta muo­kat­tu 8.3. klo 9:30 ai­ka­muo­to­jen osal­ta.

25.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää.” Joh. 16:22

Viikon kysymys