JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Kerhot tuovat iloa ja yhteenkuuluvuutta

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
17.10.2019 6.52

Juttua muokattu:

23.12. 02:44
2019122302445820191017065200

Syk­syn tul­len uu­si toi­min­ta­kau­si on käyn­nis­ty­nyt myös Tor­ni­on rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä, jos­sa saa­daan naut­tia re­mon­toi­duis­ta ti­lois­ta. Nii­den myö­tä on saa­tu uu­sia tuu­lia myös ker­ho­toi­min­taan. Ku­vas­sa on per­he­ker­ho­lai­sia ret­kei­le­mäs­sä Al­kun­ka­rin laa­vul­la.

Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen pu­heen­joh­ta­ja Is­mo Kan­gas­tie ker­too, et­tä kau­an odo­te­tut toi­mi­vat ti­lat ovat tul­leet tar­pee­seen. Ne pal­ve­le­vat hy­vin myös lap­sia ja nuo­ria, joi­ta on rau­ha­nyh­dis­tyk­sen toi­min­nas­sa mu­ka­na run­saas­ti.

Per­he­ker­hos­sa viih­ty­vät lap­set ja ai­kui­set

Tors­tai-aa­mu­päi­vi­sin on per­he­ker­ho, joka on tar­koi­tet­tu ko­to­na ole­vil­le al­le kou­lui­käi­sil­le lap­sil­le ja van­hem­mil­le.

– Tämä uu­si ker­ho­muo­to on saa­nut hy­vän vas­taa­no­ton ja ker­hos­ta on ty­kät­ty, iloit­see Kati Pigg, yk­si per­he­ker­hon kol­mes­ta vas­tuu­ve­tä­jäs­tä.

Kel­lo 10 hil­jen­ny­tään har­taus­het­keen. Sen to­teu­tu­mi­ses­ta huo­leh­ti­vat ai­kui­set vuo­rol­laan. SRK:n jul­kai­su­jen Las­ten­vii­kol­la kuun­nel­tiin Las­ten­pol­ku.fi-si­vus­tol­ta har­taus ja tu­tus­tut­tiin las­ten jul­kai­sui­hin.

Oh­jel­ma ker­hos­sa on ai­ka va­paa­muo­tois­ta. Voi­daan leik­kiä, lei­poa tai as­kar­rel­la. Joku van­hem­mis­ta voi ot­taa kir­jan ja pi­tää lu­ku­het­ken muu­ta­mal­le lap­sel­le.

Ker­ho­ti­lois­sa syö­dään myös eväät ja kei­te­tään kah­vit. Yk­si per­he­ker­hon tar­koi­tus on se­kin, et­tä ai­kui­set voi­vat vaih­taa kuu­lu­mi­sia ja ko­kea ver­tais­tu­kea.

Al­ku­syk­sys­tä ker­hoa pi­det­tiin ul­ko­na. Ret­ki Al­kun­ka­rin laa­vul­le ja het­ket ker­ho­lais­ten ko­ti­pi­hoil­la mak­ka­ran­pais­tos­sa oli­vat mu­ka­via ko­ke­muk­sia kai­kil­le.

– Per­he­ker­hoon ovat kaik­ki ter­ve­tul­lei­ta, myös isät! Kati Pigg roh­kai­see.

Ka­ve­ri­ker­hos­sa ol­laan yh­des­sä!

Joka toi­nen viik­ko tors­tai-il­tai­sin pi­de­tään ka­ve­ri­ker­ho. Se on tar­koi­tet­tu 2. ja 3. luo­kal­la ole­vil­le lap­sil­le. En­sim­mäi­sel­lä ker­ho­ker­ral­la laa­dit­tiin yh­des­sä sään­nöt ja jo­kai­nen sai ker­toa toi­vei­ta toi­min­nal­le.

– Ker­hos­sa oli mu­ka­va ja in­nos­tu­nut tun­nel­ma. Lap­set tun­tui­vat viih­ty­vän ker­hos­sa, to­te­si Mari Tof­fe­ri, yk­si ker­ho-oh­jaa­jis­ta.

Pa­rin tun­nin mit­tai­ses­sa ker­hos­sa lu­et­tiin van­has­ta Sii­o­nin ke­vääs­tä jut­tu kiu­saa­mi­ses­ta, lei­kit­tiin tu­tus­tu­mis­leik­ke­jä ja as­kar­rel­tiin ni­mi­kyl­tit. Lo­puk­si lap­set sai­vat va­paas­ti pe­la­ta pe­le­jä, ra­ken­taa le­go­ja, piir­tää ja leik­kiä.

Ker­hon läh­tö­koh­ta­na on ol­lut aja­tus, et­tä kaik­ki sai­si­vat ka­ve­rei­ta ja op­pi­si­vat pa­rem­min tun­te­maan toi­si­aan mu­ka­van te­ke­mi­sen kaut­ta en­nen raa­mat­tu­luok­kai­kää. Ke­tään ei jä­te­tä yk­sin. On mu­ka­vam­pi men­nä raa­mat­tu­luok­kaan, kun ol­laan jo tu­tus­tut­tu ka­ve­ri­ker­hos­sa.

Teks­ti ja ku­vat: Ul­la Kal­ta­ka­ri

19.3.2024

Minä olen kyllä ollut lähellä, mutta he eivät ole minua etsineet, olen ollut läsnä, mutta he eivät ole minua kyselleet. Jes. 65:1

Viikon kysymys