JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

​Kesätyöläiset ja paikkakuntalaiset kohtaavat Helsingin kesäseuroissa

Aunio Leena
Uutiset
9.8.2014 7.18

Juttua muokattu:

1.1. 23:45
2020010123450820140809071800

Hel­sin­gin rau­ha­nyh­dis­tys täyt­tyy ke­säl­lä nuo­ris­ta ke­sä­työ­läi­sis­tä, jot­ka ovat tul­leet pää­kau­pun­ki­seu­dul­le ke­sä­töi­hin muu­al­ta Suo­mes­ta. Mo­net hel­sin­ki­läi­set puo­les­taan viet­tä­vät ke­sä­lo­mi­aan muu­al­la. Elo­kuun alus­sa on tai­te­koh­ta, jol­loin ke­sä­lo­ma­lai­set pa­laa­vat ja ke­sä­työ­lai­set ovat läh­dös­sä pois. Täl­löin Hel­sin­gin rau­ha­nyh­dis­tys jär­jes­tää ke­sä­seu­rat.

Elo­kuun en­sim­mäi­sen vii­kon­lo­pun ke­sä­seu­rat al­koi­vat per­jan­tai­na lau­luil­lal­la Suo­men­lin­nan kir­kos­sa. Sin­ne mat­kus­tet­tiin lau­tal­la Kaup­pa­to­ril­ta – hel­tei­ses­sä, mut­ta tuu­li­ses­sa sääs­sä.

Ke­sä­seu­rat jat­kui­vat eh­tool­lis­ju­ma­lan­pal­ve­luk­sel­la tuo­mi­o­kir­kos­sa hel­tei­se­nä lau­an­tai-il­ta­na. Kirk­ko oli täyn­nä vä­keä. Kaik­ki ovet oli­vat au­ki, ja tu­ris­te­ja kul­ki si­sään ja ulos, osa py­säh­tyi pi­dem­mäk­si ai­kaa. Pek­ka Kin­nu­nen saar­na­si suo­mek­si ja tulk­ki kään­si eng­lan­nik­si. Tuo­mi­o­kir­kos­sa on mah­ta­va akus­tiik­ka, oli ilo lau­laa.

Sun­nun­tain seu­rois­sa rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä pu­hut­tiin muun mu­as­sa Jaa­ko­bin pai­nis­ta. Pu­hu­ja kävi läpi Jaa­ko­bin elä­mää. Jos­sa­kin vai­hees­sa oli Jaa­ko­bin elä­mään tul­lut it­se­riit­toi­suut­ta Ju­ma­lan edes­sä. Ju­ma­la py­säyt­ti Jaa­ko­bin: Jaa­kob pai­ni en­ke­lin kans­sa ja jou­tui täs­sä pai­nis­sa nöyr­ty­mään. Ku­vaan­nol­li­ses­ti Jaa­kob tuli rii­su­tuk­si omis­ta an­si­ois­taan Ju­ma­lan edes­sä.

Kun Jaa­kob ky­syi en­ke­lin ni­meä, tämä ei ker­to­nut, sil­lä ei ol­lut mer­ki­tys­tä. Jaa­kob kui­ten­kin pyy­si: ”En pääs­tä si­nua en­nen kuin siu­naat mi­nua!” Kun Jaa­kob sai siu­nauk­sen, hän koki, et­tä sai näh­dä Ju­ma­lan kas­vois­ta kas­voi­hin. Tämä sama siu­naus on tar­jol­la yhä edel­leen, evan­ke­liu­min ilo­sa­no­mas­sa, jos­sa ker­ro­taan syn­tien so­vi­tuk­ses­ta Jee­suk­ses­sa.

17.4.2024

Kristus kärsi teidän puolestanne ja jätti teille esikuvan, jotta seuraisitte hänen jälkiään. 1. Piet. 2:21

Viikon kysymys