JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Keskiviikkoseuroissa Tampereella

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
18.1.2019 14.43

Juttua muokattu:

1.1. 12:22
2020010112223120190118144300

Riik­ka ja Ka­le­va Lin­nan­mä­ki oli­vat tul­leet kes­ki­viik­ko­seu­roi­hin Tam­pe­reen rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­le. He ovat muut­ta­neet Tam­pe­reel­le vii­me ke­vää­nä ja ko­tiu­tu­mi­nen on käyn­nis­ty­nyt pik­ku­hil­jaa.

Heil­lä on ta­pa­na käy­dä seu­rois­sa yleen­sä sekä kes­ki­viik­koi­sin et­tä sun­nun­tai­sin. Riik­ka ja Ka­le­va ovat ko­ke­neet myös nais­ten- ja mies­te­nil­lat tär­keik­si. Hei­dän mu­kaan seu­rois­sa ja muis­sa rau­ha­nyh­dis­tys­ten ti­lai­suuk­sis­sa voi tu­tus­tua toi­siin sa­mas­sa elä­män­ti­lan­tees­sa ole­viin ih­mi­siin.

Seu­rois­sa pu­hui Yr­jö Tala vii­den­nen Moo­sek­sen kir­jan 13. lu­vus­ta. Raa­ma­tun koh­ta si­joit­tuu ajal­li­ses­ti lä­hel­le Moo­sek­sen kuo­le­maa, ja Moo­ses an­taa sii­nä oh­jei­ta is­ra­e­li­lai­sil­le. Is­ra­e­lin kan­sa eli kor­pi­va­el­luk­sen ai­ka­na vie­rai­den kan­so­jen ja ju­ma­lien kes­kel­lä, mikä joh­ti mo­ni­ju­ma­lai­seen ai­kaan. Ju­ma­lan laki ei kui­ten­kaan su­vait­se epä­ju­ma­lia, vaan on vain yk­si Ju­ma­la.

Tala toi esil­le lain an­ka­ruut­ta, mut­ta ko­ros­ti kui­ten­kin, et­tä Raa­ma­tun kes­kei­nen sa­no­ma ker­too pe­las­tu­mi­ses­ta. Jee­suk­sen so­vi­tus­työn täh­den Ju­ma­la ar­mah­taa syn­ti­sen ih­mi­sen. Ju­ma­lan tah­to on, et­tä ih­mi­sil­lä voi­si ol­la sy­dä­mes­sään an­teek­si­an­ta­mus ja rau­ha.

Pu­hees­ta jäi Rii­kal­le ja Ka­le­val­le mie­leen, et­tä vaik­ka laki on an­ka­ra, on toi­nen­kin tie. Laki he­rät­tää ih­mi­sen, mut­ta he­rän­neel­le tun­nol­le ei tar­vit­se jää­dä, kun voi us­koa syn­nit an­teek­si.

– On tär­ke­ää käy­dä seu­rois­sa, et­tä tu­lee kään­net­tyä kom­pas­sia suo­raan, Lin­nan­mä­et miet­ti­vät.

Seu­ro­ja voi kuun­nel­la myös ne­tin kaut­ta, mut­ta Rii­kan ja Ka­le­van mie­les­tä seu­ra­kun­ta­yh­tey­den ta­kia kan­nat­taa käy­dä pai­kan pääl­lä seu­rois­sa.

Teks­ti: Suvi Suon­si­vu

Ku­vat: Las­se Lin­nan­mä­ki

26.4.2024

Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5–6

Viikon kysymys