JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Kirkkohallitus kokoontui poikkeusoloissa – toukokuun kirkolliskokous siirtyy

Uutiset
25.3.2020 6.00

Juttua muokattu:

26.3. 08:50
2020032608505620200325060000

Kirk­ko­hal­li­tuk­sen täy­sis­tun­to ko­koon­tui poik­keu­so­lois­sa 24. maa­lis­kuu­ta. Se to­te­si, et­tä ko­ro­na­vi­rus­pan­de­mi­an ja poik­keu­so­lo­jen vuok­si kir­kol­lis­ko­kouk­sen ko­koon­tu­mis­ta ei val­mis­tel­la tou­ko­kuul­le, ja näin ol­len ko­kouk­sen ajan­koh­ta siir­tyy.

Asi­aan pa­la­taan myö­hem­min. Nor­maa­li­ti­lan­tees­sa kir­kol­lis­ko­kous oli­si ko­koon­tu­nut Tur­kuun tou­ko­kuun en­sim­mäi­sel­lä vii­kol­la hel­mi­kuus­sa 2020 va­li­tul­la uu­del­la ko­koon­pa­nol­la.

Mää­räys hal­lin­nos­ta poik­keu­so­lois­sa

Kirk­ko­hal­li­tus an­toi vä­li­ai­kai­sen mää­räyk­sen, jon­ka mu­kaan kirk­ko­val­tuus­to­jen pää­tös­val­taa voi­daan siir­tää kirk­ko­neu­vos­toil­le, jos pää­tös­val­tais­ta kirk­ko­val­tuus­ton ko­kous­ta ei saa­da kool­le. Sama kos­kee seu­ra­kun­ta­yh­ty­män hal­lin­to­e­li­miä.

Li­säk­si mah­dol­lis­te­taan seu­ra­kun­nan ja seu­ra­kun­ta­yh­ty­män toi­mie­lin­ten sekä kirk­ko­hal­li­tuk­sen toi­mie­lin­ten säh­köi­set ko­kouk­set. Tämä kos­kee seu­ra­kun­tien kirk­ko­val­tuus­toa, kirk­ko­neu­vos­toa ja joh­to­kun­taa sekä seu­ra­kun­ta­yh­ty­män vas­taa­via toi­mie­li­miä.

Pää­tös kos­kee myös kirk­ko­hal­li­tuk­sen täy­sis­tun­toa, vi­ras­to­kol­le­gi­o­ta ja kirk­ko­hal­li­tuk­sen aset­ta­mia joh­to­kun­tia.

Vä­li­ai­kai­nen mää­räys tu­lee voi­maan 25.3.2020 ja on voi­mas­sa yh­tä kau­an kuin val­mius­lain käyt­töö­not­to­a­se­tuk­set ovat voi­mas­sa, mut­ta enin­tään 31.8.2020 saak­ka.

Kir­kon­kir­jan­pi­to kes­kus­re­kis­te­reil­le

Kirk­ko­hal­li­tus esit­tää kir­kol­lis­ko­kouk­sel­le kirk­ko­lain ja kirk­ko­jär­jes­tyk­sen muu­to­seh­do­tuk­sen, jos­sa eh­do­te­taan kir­kon­kir­jo­jen­pi­don or­ga­ni­saa­ti­o­ta muu­tet­ta­vak­si si­ten, et­tä jat­kos­sa kir­kon­kir­jo­jen re­kis­te­rin­pi­tä­ji­nä toi­mi­si­vat seu­ra­kun­tien yh­tei­set kes­kus­re­kis­te­rit. Yk­sit­täi­nen seu­ra­kun­ta ei voi­si enää toi­mia kir­kon­kir­jo­jen re­kis­te­rin­pi­tä­jä­nä ei­kä kir­kon­kir­joi­hin liit­ty­viä re­kis­te­rin­pi­tä­jän vas­tui­ta voi­si jää­dä myös­kään osit­tain seu­ra­kun­nil­le.

Ta­voit­tee­na on, et­tä eh­do­te­tut kirk­ko­lain ja kirk­ko­jär­jes­tyk­sen muu­tok­set tu­li­si­vat voi­maan vuo­den 2022 alus­ta, jol­loin kir­kon­kir­jo­jen­pi­dos­sa pääs­tään me­neil­lään ole­van siir­ty­mä­kau­den jäl­keen val­ta­kun­nal­li­seen vir­ka­to­dis­tus- ja su­ku­sel­vi­tys­pal­ve­luun.

25.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää.” Joh. 16:22

Viikon kysymys