JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Koulurauha on julistettu

Päivämies
Uutiset
20.8.2019 18.10

Juttua muokattu:

23.12. 02:44
2019122302445120190820181000

Kou­lu­rau­ha on ju­lis­tet­tu tä­nään jo 29. ker­ran. Ju­lis­tuk­sen teks­ti oli ka­jaa­ni­lais­ten ja uu­si­kaar­le­pyy­läis­ten nuor­ten kä­si­a­laa.

Ta­pah­tu­ma oli nyt en­sim­mäis­tä ker­taa Ka­jaa­nis­sa. Paik­ka vaih­te­lee vuo­sit­tain.

Kou­lu­rau­haa on Ka­jaa­nin li­säk­si työs­tet­ty kol­men­sa­dan ki­lo­met­rin pääs­sä Uu­des­sa­kaar­le­pyys­sä. Vä­li­mat­ka ei ol­lut es­te yh­teis­työl­le, ja ta­pah­tu­mas­sa näh­tiin Poh­jan­maal­la teh­ty vi­de­o­ter­veh­dys.

Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti Sau­li Nii­nis­tö lä­het­ti Kou­lu­rau­han ju­lis­tuk­seen oman kir­jal­li­sen ter­veh­dyk­sen­sä.

Vas­tuun­kan­toa opet­te­le­maan

Al­ka­van lu­ku­vuo­den Kou­lu­rau­ha-oh­jel­man tee­ma on vas­tuu. Nuo­ret ovat suun­ni­tel­leet tee­man ym­pä­ril­le kuu­kau­si­haas­tei­ta, joi­den ta­voit­tee­na on vah­vis­taa kou­lun yh­tei­söl­li­syyt­tä ja tois­ten huo­mi­oon ot­ta­mis­ta.

– Vas­tuu on koko ajan ajan­koh­tai­nen ai­he, ja ha­lu­am­me sa­noa nuo­ril­le, et­tä ot­ta­kaa en­sim­mäi­se­nä vas­tuu­ta pik­ku ju­tuis­ta. Op­pi­lai­den on hyvä osa­ta kan­taa vas­tuu­ta, kos­ka sitä tai­toa tar­vit­see ai­na ja kai­kis­sa elä­män­vai­heis­sa, sa­no­vat 9.-luok­ka­lai­nen Soh­vi Sir­viö ja 8.-luok­ka­lai­nen Sini Toi­vo­nen Ka­jaa­nin ly­se­os­ta.

– Vas­tuu te­ke­mi­sis­tä, te­ke­mät­tö­mis­tä asi­ois­ta ja sa­no­mi­sis­ta oli­vat asi­oi­ta, joi­ta ha­lu­sim­me tuo­da esil­le tee­mas­sa ja ta­pah­tu­mas­sa. Jo­kai­sel­la on va­paus teh­dä ja sa­noa mitä ha­lu­aa, mut­ta vas­tuu on kan­net­ta­va, 8.-luok­ka­lai­nen Vil­ja Va­ta­nen täy­den­tää.

Rau­haa jo en­nen kou­lui­kää

Osa­na Kou­lu­rau­ha-oh­jel­maa on ke­hi­tet­ty myös Päi­vä­ko­ti­rau­haa. Sen ta­voit­tee­na on al­le kou­lui­käis­ten kiu­saa­mi­sen ja yk­si­näi­syy­den eh­käi­se­mi­nen.

Päi­vä­ko­ti­rau­hal­la ha­lu­taan muis­tut­taa lap­sia, var­hais­kas­va­tuk­sen am­mat­ti­lai­sia ja huol­ta­jia las­ten oi­keu­des­ta tur­val­li­seen ja viih­tyi­sään päi­vä­ko­tiin.

Sekä Päi­vä­ko­ti­rau­haan et­tä Kou­lu­rau­haan liit­ty­vät ma­te­ri­aa­lit löy­ty­vät suo­mek­si ja ruot­sik­si oh­jel­man net­ti­si­vuil­ta.

Ku­vi­tus­ku­va: Pi­xa­bay

20.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi vapaasti tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen.” Joh. 10:9

Viikon kysymys