JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Kuule luo kohtaamisia

Uutiset
27.5.2022 9.00

Juttua muokattu:

24.5. 09:25
2022052409255420220527090000

Juho Typ­pö ja Päi­vä­mie­hen toi­mi­tus

Jäm­sä

Di­gi­kum­mi aut­taa di­gi­taa­lis­ten pal­ve­lui­den käyt­töö­no­tos­sa.

Jäm­säs­sä on to­teu­tet­tu ko­ro­na-ai­ka­na ja nyt myös jat­ku­va­na toi­min­ta­na di­gi­kum­mi­toi­min­taa, jos­sa on au­tet­tu van­hem­pia ih­mi­siä pää­se­mään di­gi­taa­lis­ten toi­min­ta­muo­to­jen ää­rel­le.

Juho Typ­pö, 40-vuo­ti­as in­si­nöö­ri, on ol­lut avus­ta­mas­sa vart­tu­neem­pia Kuu­le-so­vel­luk­sen asen­ta­mi­ses­sa sekä muis­sa di­gi­tai­to­ja vaa­ti­vis­sa teh­tä­vis­sä.

– Kun omaa sel­lai­sia tai­to­ja, mis­tä on hyö­tyä muil­le, on näi­tä mu­ka­va käyt­tää mui­den aut­ta­mi­seen. Näi­tä avu­nan­to­ja en koe mil­lään muo­toa taa­kak­si, vaan kyl­lä näis­tä usein saa enem­män kuin pys­tyy an­ta­maan, Typ­pö to­te­aa.

– Esi­mer­kik­si Kuu­le on us­ko­ne­lä­män kan­nal­ta eri­tyi­sen tär­keä, eten­kin nuo­ril­le, mut­ta toki myös meil­le ai­kui­sil­le, li­sää Typ­pö.

Vie­rai­lut ovat ol­leet mu­ka­via – sekä au­tet­ta­val­le et­tä aut­ta­jal­le .

– Kun tu­lee aut­ta­va­tai­toi­nen hen­ki­lö käy­mään, niin sii­nä vaih­de­taan myös muut kuu­lu­mi­set, vaik­ka ei muis­ta nii­tä erik­seen ky­sy­ä­kään, ker­too An­ne­li Ro­va­sa­lo, jota Typ­pö on myös aut­ta­nut.

Kuu­le on kä­te­vä ja help­po

An­ne­li Ro­va­sa­lo sa­noo, et­tä Kuu­le-so­vel­lus on kä­te­vä ja help­po. Puo­li­son­sa Jaa­kon kans­sa he kuun­te­le­vat kir­jo­ja ja jon­kun ver­ran myös ää­ni­le­vy­jä.

– Kuu­le on mi­nus­ta hyvä. Sii­nä on sel­keä ot­si­koin­ti tuot­teil­le. Pu­he­ää­ni on hyvä ja sel­keä, ja sen no­peut­ta voi sää­tää.

– Mu­sii­kin kuun­te­lu liit­tyy vuo­de­nai­ka­tee­moi­hin. Blu­e­toot­hin kaut­ta tai tie­to­ko­neen vä­li­tyk­sel­lä kuu­luu mu­siik­ki nä­tim­min, pu­he­li­nää­ni pel­käs­tään mu­sii­kis­sa on lii­an pii­pit­tä­vä ja ra­jal­li­nen, kun kor­va on tot­tu­nut hy­vään ta­soon.

Ro­va­sa­lo on oh­jan­nut myös mui­ta ti­laa­maan Kuu­len it­sel­leen.

– Näy­tin myös jol­le­kin toi­sel­le, ja sa­noin, et­tä si­nä­hän voit tä­män Kuu­len hank­kia itel­le. Sit­ten mää näy­tin, et­tä täs­tä saa täm­mö­sen ja täm­mö­sen.

Ro­va­sa­lol­la on si­säl­tö­toi­vei­ta.

– Kris­til­li­syy­den his­to­ri­a­kir­jo­ja kai­paan. Ne kiin­nos­tai­si­vat his­to­ri­a­na, elet­ty­nä ja ko­et­tu­na, 1940-lu­vul­ta as­ti. Kir­jat on ”pa­pe­ri­se­na” hyl­lys­sä, mut­ta kuu­li­sin ne mie­lel­lään.

Tee­mak­si tiis­tai­ker­hoon

Typ­pö to­te­aa, et­tä Kuu­le-so­vel­lus on koh­tuul­li­sen help­po ot­taa käyt­töön ja käyt­tö on help­poa. Jos­kus pank­ki­kor­til­la saat­taa ol­la net­ti­os­toi­hin liit­ty­viä ra­joi­tuk­sia tai joku ei ha­lua käyt­tää pank­ki­kort­te­ja net­ti­os­tos­ten te­koon.

– Erään van­huk­sen luo­na tä­hän­kin on­gel­maa löy­det­tiin rat­kai­su, kun os­tet­tiin SRK:n kir­ja­kau­pas­ta Kuu­le-lah­ja­kort­ti omal­la ni­mel­lä ja mak­set­tiin tämä verk­ko­pan­kis­sa. Vies­ti­kent­tään kun kir­joit­ti, et­tä tämä tu­lee omaan käyt­töön, niin ei tar­vin­nut odo­tel­la, vaan asen­nuk­sen pys­tyi suo­rit­ta­maan heti lop­puun.

Typ­pö ja Ro­va­sa­lot ovat ke­hit­te­le­mäs­sä rau­ha­nyh­dis­tyk­sen tiis­tai­ker­hoon tee­maa, jos­sa lä­hes­tyt­täi­siin oh­ja­tus­ti SRK:n di­gi­pal­ve­lui­ta.

– Asen­ne­taan nämä yh­des­sä ja ope­tel­laan po­ru­kal­la käyt­tä­mään, he to­te­a­vat.

26.4.2024

Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5–6

Viikon kysymys