JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Lempäälän Rauhanyhdistys saavutti aikuisen iän

Uutiset
23.11.2021 7.00

Juttua muokattu:

22.11. 13:40
2021112213401520211123070000

Lii­sa Lil­va­nen-Pel­ko­nen

Lem­pää­lä

Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen jä­sen­mää­rä on kas­va­nut sen ole­mas­sa­o­lon ai­ka­na 76 jä­se­nes­tä 302:een.

Lem­pää­läs­sä soi­vat kii­tos­lau­lut 14. mar­ras­kuu­ta. Oli ai­het­ta iloon ja kii­tok­seen, sil­lä Lem­pää­län Rau­ha­nyh­dis­tys täyt­ti 20 vuot­ta.

Oman rau­ha­nyh­dis­tyk­sen pe­rus­ta­mi­nen tuli ajan­koh­tai­sek­si vuon­na 2001, kun kris­til­li­syy­teem­me kuu­lu­vien ih­mis­ten mää­rä kas­voi Tam­pe­reen seu­dul­la ja Ete­lä-Pir­kan­maal­la. Vuon­na 2009 myös pu­re­tun Akaan Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen jä­se­nis­tä suu­ri osa siir­tyi Lem­pää­län Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen jä­se­nik­si.

Juh­lan kun­ni­ak­si Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen 20-vuo­tis­his­to­riik­ki on tu­los­sa myyn­tiin jou­lu­myy­jäi­siin.

– Se ei ole pe­rin­tei­nen kir­ja vaan säh­köi­nen tal­len­ne, jos­sa pää­pai­no on kuva-ai­neis­toil­la, muis­ti­ku­vil­la ta­pah­tu­mis­ta ja val­ta­kun­tam­me ilo­sa­no­mas­sa. Tal­len­tees­sa on myös kuun­nel­ta­va­na yk­si ko­ro­na-ajan puhe kul­ta­kin sa­nan­pal­ve­li­jal­tam­me, Es­ko Kor­ke­a­kos­ki ker­toi.

Ru­kouk­sis­ta ja lau­luis­ta kuu­lui kii­tos

Juh­la­vie­raat sai­vat kuul­la ti­lai­suu­des­sa kau­niin ko­ko­nai­suu­den, joka koos­tui ru­kouk­sis­ta sekä kai­ke­ni­käis­ten kuo­ro­lais­ten esi­tyk­sis­tä eri soit­ti­mien sä­es­tyk­sel­lä. Al­ku­vir­si Soi kun­ni­ak­si Luo­jan oli pu­hut­te­le­va yh­teis­lau­lu, jos­sa myös kuo­ro lau­loi voi­mal­li­ses­ti mu­ka­na.

Yh­dis­tyk­sen al­ku­tai­pa­le­kin tuli tu­tuk­si, kun Timo Ul­jas näyt­ti tuo­ki­o­ku­via yh­dis­tyk­sen ar­kis­tos­ta. Pääl­lim­mäi­se­nä oh­jel­ma­nu­me­rois­ta vä­lit­tyi ilo ja kii­tol­li­suus Tai­vaan Isän huo­len­pi­dos­ta ja siu­nauk­ses­ta.

Kuu­lu­tam­me kut­sua kai­kil­le

Es­ko Kor­ke­a­kos­ki ot­ti juh­la­pu­hees­sa esil­le asi­oi­ta kah­den­kym­me­nen vuo­den ajal­ta:

– Koko ajan olem­me iloin­neet jä­sen­mää­rän kas­vus­ta ja sii­tä, et­tä alu­eel­le on muut­ta­nut nuo­ria per­hei­tä. Jä­sen­ten kes­ki-ikä on var­mas­ti­kin mo­nia vas­taa­via yh­dis­tyk­siä al­hai­sem­pi. Vuon­na 2018 siu­nat­tiin kol­me uut­ta pu­hu­jaa, jot­ka he­kin vuo­rol­laan ju­lis­ta­vat sen, min­kä Hen­ki kul­loin­kin kir­kas­taa.

Kor­ke­a­kos­ki kiin­nit­ti huo­mi­o­ta rau­ha­nyh­dis­tyk­sen tär­ke­ään teh­tä­vään:

– Oh­jel­mam­me seu­rois­sa ja muis­sa­kin ta­pah­tu­mis­sa on usein ul­ko­nai­ses­ti ko­ru­ton­ta, mut­ta tär­ke­ää. Se on ka­to­a­ma­ton­ta ruo­kaa. Kuu­lu­tam­me kut­sua kai­kil­le Kris­tuk­ses­ta syn­tiem­me so­vit­ta­ja­na ja va­pah­ta­ja­na. Muu te­ke­mi­nen pal­ve­lee tätä teh­tä­vää.

Tu­le­vai­suus näyt­tää va­loi­sal­ta

Syn­ty­mä­päi­vä­juh­lis­sa kat­se on mo­nes­ti men­neis­sä asi­ois­sa, mut­ta Kor­ke­a­kos­ki miet­ti pu­hees­saan myös tu­le­vai­suut­ta.

– Työm­me jat­kuu Her­ran elo­vai­ni­oil­la. Tu­le­vai­suu­tem­me on hä­nen kä­des­sään. Vai­keuk­sien koh­da­tes­sa Kris­tus on puo­lus­ta­jam­me. Pa­haa vas­taan Ju­ma­lan sana ke­hot­taa ot­ta­maan suo­jak­si us­kon kil­ven ja voi­mak­si Her­ran vä­ke­vyy­den (Ef. 6:10–16).

Pu­hu­ja to­te­si, et­tä Ju­ma­lan avul­la on mah­dol­lis­ta voit­taa, vaik­ka vas­tus­ta­ja tun­tuu jos­kus yli­voi­mai­sel­ta. Hän to­te­si, et­tä nä­ky­män tu­le­vas­ta tuo­vat lä­hel­le myös Sii­o­nin lau­lun sa­nat: ”Soi siel­lä uu­si vir­si Ka­rit­san, ja pää­sen en­kel­jouk­koon lau­la­maan. Saa kan­te­lee­ni soin­nin iha­nan, kun eteen Ku­nin­kaa­ni ku­mar­ran.” (SL 250:7.)

28.3.2024

Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: ”Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni.” Luuk. 22:19

Viikon kysymys