JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Luojan töitä ihmetellen uuteen pyhäkoulukauteen

Uutiset
15.9.2020 6.00

Juttua muokattu:

14.9. 15:58
2020091415583920200915060000
Peilit ja puhelimet heijastivat Luojan luomuksia.

Peilit ja puhelimet heijastivat Luojan luomuksia.

Eeva Summala

Peilit ja puhelimet heijastivat Luojan luomuksia.

Peilit ja puhelimet heijastivat Luojan luomuksia.

Eeva Summala

Ee­va Sum­ma­la

Ää­ne­kos­ki

Ää­ne­kos­ke­lais­ten py­hä­kou­lut al­koi­vat Ka­peen­kos­ken mai­se­mis­sa py­hä­kou­lu­pii­rien yh­tei­sel­lä ret­kel­lä.

Kuu­kau­sien tau­on jäl­keen py­hä­kou­lu­toi­min­ta käyn­nis­tyi Ää­ne­kos­kel­la elo­kuun lo­pul­la luon­non hel­mas­sa. En­sim­mäi­nen ko­koon­tu­mi­nen oli kai­kil­le yh­tei­nen toi­min­ta­py­hä­kou­lu Ka­peen­kos­ken vir­kis­ty­sa­lu­eel­la. Ret­ke­läi­siä oli yli kah­dek­san­kym­men­tä, ja jär­jes­te­ly­vas­tuus­sa oli­vat Mäm­men ja Lii­mat­ta­lan alu­een py­hä­kou­luo­pet­ta­jat.

Ju­ma­lan kä­den­jäl­ki

Py­hä­kou­lu­no­pet­ta­ja Hei­di Ter­vo luki tu­tus­tu­mis­pis­teel­lä lap­sil­le osan psal­mis­ta 139, joka ker­too elä­män ih­mees­tä.

– Sinä olet luo­nut mi­nut si­sin­tä­ni myö­ten, äi­ti­ni koh­dus­sa olet mi­nut pu­no­nut. Minä olen ih­me, suu­ri ih­me, ja kii­tän si­nua sii­tä.

Toi­sel­la pis­teel­lä kuul­tiin Mar­ko Pii­lo­sen lu­ke­ma­na osa luo­mis­ker­to­muk­ses­ta.

– Ju­ma­la sa­noi: ”Kas­va­koon maa vih­reyt­tä, sie­men­tä te­ke­viä kas­ve­ja ja he­del­mä­pui­ta, jot­ka maan pääl­lä kan­ta­vat he­del­mis­sään ku­kin la­jin­sa mu­kais­ta sie­men­tä.” Ja niin ta­pah­tui.Maa ver­soi vih­reyt­tä, sie­men­tä te­ke­viä kas­ve­ja ja he­del­mä­pui­ta, jot­ka kan­toi­vat he­del­mis­sään ku­kin oman la­jin­sa mu­kais­ta sie­men­tä. Ju­ma­la näki, et­tä niin oli hyvä. (1. Moos. 11–12)

Lap­set sai­vat teh­tä­väk­seen et­siä eri­lai­sia kas­ve­ja peit­teen pääl­le. Män­nyn­kä­py, ra­ta­mon­leh­ti, ha­pe­ro ja mus­ti­kan­var­pu ker­toi­vat kaik­ki luo­mi­sen ih­mees­tä.

20.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi vapaasti tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen.” Joh. 10:9

Viikon kysymys