JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Luontojumalanpalveluksessa kattona on taivas

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
13.6.2015 6.38

Juttua muokattu:

1.1. 23:14
2020010123143920150613063800

Mo­nis­sa seu­ra­kun­nis­sa eri puo­lil­la maa­ta jär­jes­te­tään ke­sän ai­ka­na niin ul­koi­lu­ret­kiä kuin ju­ma­lan­pal­ve­luk­si­a­kin luon­non hel­mas­sa. Kir­kon toi­min­nan siir­ty­mi­nen ul­koil­maan tar­jo­aa iloa kai­kil­le ais­teil­le.

Tänä ke­sä­nä muun mu­as­sa Hel­sin­gis­sä ja Hä­meen­lin­nas­sa jär­jes­te­tään luon­non­kau­niil­la pai­koil­la met­sä-, luon­to- ja ke­sä­kir­kon ni­mil­lä kul­ke­via ju­ma­lan­pal­ve­luk­sia. Ero­na to­tut­tuun si­sä­ti­lois­sa ta­pah­tu­vaan ju­ma­lan­pal­ve­luk­seen, met­säs­sä sei­ni­nä ovat puut ja kat­to­na tai­vas. Soit­ti­mia luon­to­kirk­koon ei ole ta­pa­na tuo­da, jo­ten vir­ret lau­le­taan il­man sä­es­tys­tä.

Met­sä­ju­ma­lan­pal­ve­luk­sen li­tur­gi­as­sa huo­mi­oi­daan ta­val­li­ses­ti luon­non te­ma­tiik­ka.

– Luon­to­kir­kos­sa luo­mi­sen te­o­lo­gia on vah­vas­ti läs­nä, Sa­von­lin­nan vs. kirk­ko­her­ra Toi­vo Loik­ka­nen ker­too.

– Ul­ko­na ais­ti­ha­vain­not ko­ros­tu­vat – au­rin­ko tun­tuu kas­voil­la ja tuu­li ihol­la, hän to­te­aa.

Luon­to­ju­ma­lan­pal­ve­lus voi in­nos­taa myös yh­des­sä liik­ku­mi­seen, ja ju­ma­lan­pal­ve­lus­paik­kaan kä­vel­les­sä voi syn­tyä mu­ka­via jut­tu­het­kiä hel­pom­min kuin seu­ra­kun­ta­sa­lis­sa is­tu­es­sa.

Ku­vi­tus­ku­va: Ar­vi Tyni

20.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi vapaasti tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen.” Joh. 10:9

Viikon kysymys