JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Matti Taskila herätysliiketapaamisessa: ”Myös kristillisen vakaumuksen tulee saada näkyä”

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
5.12.2019 6.13

Juttua muokattu:

2.1. 11:02
2020010211025120191205061300

SRK:n joh­to­kun­nan pu­heen­joh­ta­ja Mat­ti Tas­ki­la ja va­ra­pu­heen­joh­ta­ja Val­de Pa­lo­la osal­lis­tui­vat ark­ki­piis­pa Ta­pio Luo­man kool­le kut­su­maan he­rä­tys­lii­ke­ta­paa­mi­seen 27. mar­ras­kuu­ta Hel­sin­gis­sä.

Ti­lai­suu­des­sa oli edus­ta­jia kaik­ki­aan 16 eri liik­kees­tä. Jo­kai­nen mu­ka­na ol­lut he­rä­tys­lii­ke sai esit­tää ti­lai­suu­des­sa ly­hy­en pu­heen­vuo­ron ai­hees­ta ”Mil­lai­se­na nä­em­me he­rä­tys­liik­keem­me ase­man suh­tees­sa suo­ma­lai­seen yh­teis­kun­taan ja Suo­men evan­ke­lis-lu­te­ri­lai­seen kirk­koon?”.

Ti­lai­suu­des­sa pu­heen­vuo­ron käyt­ti­vät ai­hee­seen liit­ty­en myös ark­ki­piis­pa Luo­ma, Es­poon hiip­pa­kun­nan piis­pa Kai­sa­ma­ri Hin­tik­ka ja La­pu­an hiip­pa­kun­nan piis­pa Simo Peu­ra.

Kir­kon täy­si­val­tai­sia jä­se­niä

Mat­ti Tas­ki­la ker­toi pu­heen­vuo­ros­saan en­sin ly­hy­es­ti SRK:sta ja rau­ha­nyh­dis­tyk­sis­tä ja ava­si van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­suu­den suh­det­ta kirk­koon.

– Meil­lä ei ole eril­lis­tä suh­det­ta kirk­koon, kos­ka olem­me yk­si­tyi­si­nä hen­ki­löi­nä 
sen täy­si­val­tai­sia jä­se­niä. Meil­le on tär­ke­ää, et­tä kirk­kom­me py­syy us­kon­tun­nus­tuk­ses­saan ja pi­tää näin kiin­ni Ju­ma­lan muut­tu­mat­to­mas­ta sa­nas­ta. 


Tas­ki­la toi esil­le, et­tä kir­kos­sa on pal­jon van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­sia työn­te­ki­jöi­tä.

– Pap­pe­ja liik­keem­me kes­kuu­des­sa on jon­kin ver­ran yli sata. Kir­kos­sam­me on myös pal­jon van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­sia kant­to­rei­ta ja mui­ta työn­te­ki­jöi­tä.

Us­kos­ta tu­lee saa­da pu­hua

Pu­heen­vuo­ros­saan Tas­ki­la ko­ros­ti osal­li­suu­den ko­ke­mi­sen tär­keyt­tä ja po­si­tii­vi­sen us­kon­non­va­pau­den ar­voa.

– Kan­nam­me huol­ta po­si­tii­vi­sen us­kon­non­va­pau­den ti­las­ta Suo­mes­sa. Pe­rus­tus­lail­li­seen oi­keu­teem­me kuu­luu, et­tä jo­kai­nen saa pu­hua ja opet­taa niin kuin us­koo. Täs­sä ajas­sa ja yh­teis­kun­nas­sa on edel­leen ih­mi­siä, jot­ka us­ko­vat it­se­ään suu­rem­paan auk­to­ri­teet­tiin. Ih­mi­siä, jot­ka ajat­te­le­vat, et­tä jo­kin asia on oi­kein ja jo­kin vää­rin riip­pu­mat­ta sii­tä, mil­tä ih­mi­ses­tä tun­tuu, hän to­te­si.

– Mo­ni­ar­voi­ses­sa ja sal­li­vas­sa yh­teis­kun­nas­sa myös kris­til­li­sen va­kau­muk­sen ja sen mu­kai­sen elä­män tu­lee saa­da nä­kyä ja kuu­lua, Tas­ki­la sa­noi. 


Pal­ve­li­jan teh­tä­väs­sä

Hän to­te­si myös, et­tä luot­ta­mus­teh­tä­vis­sä van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­set edus­ta­jat ha­lu­a­vat oh­ja­ta seu­ra­kun­tien toi­min­to­ja kes­tä­vil­le, Ju­ma­lan sa­nan oh­jaa­mil­le ar­voil­le.

– Ha­lu­am­me ra­ken­taa kirk­koa sen jä­se­ni­nä il­man pa­han­suo­pai­suut­ta, Kris­tuk­sen mie­len mu­kai­ses­ti ar­mos­sa ja to­tuu­des­sa. Vas­tuun­kan­ta­mi­nen on sy­vim­mil­tään mui­den pal­ve­le­mis­ta. 


Tas­ki­la kiit­ti kirk­koa sen te­ke­mäs­tä työs­tä.

– Kir­kon an­ta­mal­la kris­til­li­sel­lä ope­tuk­sel­la on ol­lut, ja on, syvä vai­ku­tus kan­sam­me hen­gen elä­mään, mo­raa­liin ja hy­vin­voin­tiin. Ar­vos­tam­me tätä työ­tä. 


Kuva: Ju­ha­ni Oja­leh­to

17.4.2024

Kristus kärsi teidän puolestanne ja jätti teille esikuvan, jotta seuraisitte hänen jälkiään. 1. Piet. 2:21

Viikon kysymys