JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Naa­ma­nin pal­ve­lus­ty­tön roh­keus ker­too Ju­ma­lan voi­mas­ta

Uutiset
8.3.2019 6.20

Luot­ta­mus or­ja­ty­tön sa­naan muut­ti Naa­ma­nin koko elä­män.

Naa­man oli Syy­ri­an ku­nin­kaan so­ta­pääl­lik­kö, mah­ta­va ja ar­vos­tet­tu mies. Is­ra­e­lis­ta ryös­tö­ret­kel­tä Naa­ma­nin vai­mon pal­ve­li­jak­si pää­tyi nuo­ri tyt­tö, jon­ka ni­meä ei Raa­ma­tus­sa mai­ni­ta. Vaik­ka tyt­töä pi­det­tiin hal­pa-ar­voi­se­na or­ja­na, hä­nen us­kon­sa Ju­ma­laan an­toi hä­nel­le voi­maa.

Naa­ma­nin sai­ras­tut­tua spi­taa­liin, aut­ta­mis­ha­lui­nen tyt­tö sa­noi emän­näl­leen: "Kun­pa her­ra­ni pää­si­si käy­mään sen pro­fee­tan luo­na, joka on Sa­ma­ri­as­sa! Se mies pa­ran­tai­si hä­net spi­taa­lis­ta."

Naa­man mat­kus­ti Is­ra­e­liin ta­paa­maan pro­feet­ta Eli­saa, ja pro­fee­tan neu­vo­ja nou­da­tet­tu­aan pa­ra­ni spi­taa­lis­ta. Naa­man to­te­si: "Nyt minä tie­dän, et­tei Ju­ma­laa ole mis­sään muu­al­la kuin Is­ra­e­lis­sa.

Ni­me­tön ja hal­pa-ar­voi­nen tyt­tö oli vä­lit­tä­nyt Naa­ma­nil­le puh­dis­ta­van us­kon.

Läh­de: Raa­ma­tun nai­sia Ee­vas­ta Pris­caan (SRK 2011)

Ku­vi­tus­ku­va: Pi­xa­bay

Päi­vä­mie­hen vii­kon ky­sy­mys liit­tyy nais­ten­päi­vään: "Kuka Raa­ma­tun nai­nen on jää­nyt mie­lee­si? Mik­si?"

18.1.2020

Hän on lä­het­tä­nyt mi­nut ju­lis­ta­maan Her­ran rie­mu­vuot­ta, päi­vää, jona Ju­ma­lam­me an­taa pal­kan. Hän on lä­het­tä­nyt mi­nut loh­dut­ta­maan kaik­kia mur­heel­li­sia. Jes. 61:2

Viikon kysymys