JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Naiset lahjojensa äärellä

Uutiset
29.2.2020 6.50

Juttua muokattu:

28.2. 17:10
2020022817103120200229065000

Nii­na Sa­ra­jär­vi

Vaa­sa

Nais­te­nil­lan alus­tus ja kes­kus­te­lu vei osal­lis­tu­jat hei­dän vah­vuuk­sien­sa pa­riin.

Vaa­san nai­set ko­koon­tui­vat nais­te­nil­taan 13. hel­mi­kuu­ta. He py­säh­tyi­vät psy­ko­te­ra­peut­ti Tar­ja Kon­ti­o­ka­rin alus­tuk­sen joh­dol­la poh­dis­ke­le­maan ih­mi­sen ai­nut­ker­tai­suut­ta ja nii­tä lah­jo­ja, joi­ta it­se ku­kin on saa­nut.

– Me kaik­ki olem­me ai­nut­ker­tai­sia, ja se on ih­me, Kon­ti­o­ka­ri to­te­si.

Hän oh­ja­si osal­lis­tu­jia kir­joit­ta­maan omia aja­tuk­si­aan pa­pe­ril­le sii­tä, mil­lai­nen it­se on ja mitä it­ses­sään ar­vos­taa. He ar­vi­oi­vat myös omaa tem­pe­ra­ment­ti­aan. Joi­ta­kin tai­to­ja voi har­joi­tel­la, mut­ta toi­sil­le jot­kut asi­at ovat help­po­ja, jot­kut vai­kei­ta.

– Lah­jak­kuus on syn­nyn­näis­tä, Kon­ti­o­ka­ri muis­tut­ti.

It­seen­sä saa ol­la tyy­ty­väi­nen

Il­las­sa oli puhe sii­tä, kuin­ka kaik­ki ovat jos­sa­kin lah­jak­kai­ta, ja omis­ta lah­jois­taan saa ol­la kii­tol­li­nen. Lah­jo­ja on mo­nen­lai­sia, ei­kä kaik­ki lah­jak­kuus ole esi­mer­kik­si vain ma­te­maat­tis­ta tai kie­lel­lis­tä. On suur­ta lah­jaa ol­la vie­rel­lä kul­ki­ja­na eri­lai­sis­sa elä­män­ti­lan­teis­sa.

Nai­set miet­ti­vät pa­reit­tain, mis­tä asi­ois­ta ovat kii­tol­li­sia it­ses­sään. Lo­puk­si oli vie­lä yh­tei­nen kes­kus­te­lu. Il­taan osal­lis­tu­neet to­te­si­vat, et­tä kaik­ki saa­vat ol­la tyy­ty­väi­siä ja kii­tol­li­sia omis­ta hy­vis­tä puo­lis­taan, ei­kä se ole it­se­ke­hua.

Kes­kus­te­lus­sa nou­si esiin myös se, et­tä tun­tuu hy­väl­tä kuul­la po­si­tii­vi­sia asi­oi­ta it­ses­tään. Suu­rin kii­tol­li­suu­den ai­he on kui­ten­kin se, et­tä saa ol­la us­ko­mas­sa.

26.4.2024

Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5–6

Viikon kysymys