JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Nooa, eläimet ja sateenkaari löysivät paikkansa

Päivämies
Uutiset
14.10.2017 6.06

Juttua muokattu:

1.1. 11:20
2020010111201220171014060600

Sel­ko­raa­mat­tu­luo­kas­sa opet­ta­ja ha­vain­nol­lis­taa ope­tus­taan ku­vil­la. Ai­he tu­lee lä­hem­mäk­si myös esi­mer­kik­si ope­tus­tuo­ki­o­ta seu­raa­van as­kar­te­lun kaut­ta. Hel­sin­gin Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen sel­ko­raa­mat­tu­luo­kan syys­kau­si al­koi lau­an­tai­na 16. syys­kuu­ta.

Ys­tä­vä­ker­ho tuli ky­lään toi­mi­ta­lol­la pi­det­tyyn raa­mat­tu­luok­kaan. Ti­lai­suus al­koi yh­tei­sel­lä al­ku­har­tau­del­la, jos­sa Mart­ti Var­ti­ai­nen pu­hui Jee­suk­ses­ta ja ope­tus­lap­sis­ta Ge­ne­sa­re­tin­jär­ven ran­nal­la.

– On tär­ke­ää py­syä nyt­kin sa­mas­sa ve­nees­sä. Tai­vaan Isäl­tä kuu­luu hy­viä ter­vei­siä: saam­me us­koa syn­tim­me an­teek­si.

Noo­aa ih­met­te­le­mäs­sä

Ke­hi­tys­vam­ma­lää­ke­tie­teen pro­fes­so­ri Ma­ria Ar­vio piti ti­lai­suu­des­sa van­hem­mil­le pu­heen­vuo­ron ai­hees­ta Mitä ke­hi­tys­vam­mai­suus tar­koit­taa? Tä­män ajak­si lap­set ja nuo­ret me­ni­vät toi­seen ti­laan, pie­nem­mät omaan ker­hoon ja nuo­ret sel­ko­raa­mat­tu­luok­kaan.

Raa­mat­tu­luo­kas­sa kä­si­tel­tiin Raa­ma­tun al­ku­ker­to­muk­sis­ta ve­den­pai­su­mus­ta. Raa­mat­tu­luok­ka­lai­set ih­met­te­li­vät Noo­aa, joka luot­ti Ju­ma­laan ja ra­ken­si suu­ren lai­van kui­val­le maal­le. Nuor­ten töis­sä eri­lai­set eläi­met, Nooa, sa­teen­kaa­ri ja kyyh­ky­nen löy­si­vät omat paik­kan­sa.

Opet­ta­ja­kin op­pii

Hel­sin­gis­sä on jär­jes­tet­ty sel­ko­kie­lis­tä raa­mat­tuo­pe­tus­ta muu­ta­man vuo­den ajan. Toi­min­nan jär­jes­tä­mi­ses­sä ovat ol­leet mu­ka­na myös Hel­sin­gin naa­pu­ri­rau­ha­nyh­dis­tyk­set Es­poo ja Nur­mi­jär­vi. Toi­min­ta on va­kiin­tu­nut ja löy­tä­nyt oman kä­vi­jä­ryh­män­sä. Sel­ko­raa­mat­tu­luo­kan jär­jes­tä­jät roh­kai­se­vat uu­sia rip­pi­kou­lun käy­nei­tä nuo­ria mu­kaan toi­min­taan, sa­moin opet­ta­jia lä­hi­rau­ha­nyh­dis­tyk­sis­tä.

MIKä SEL­KO­RAA­MAT­TU­LUOK­KA?

- Ope­tuk­ses­sa käy­te­tään sel­ko­kie­lis­tä raa­ma­tun­kään­nös­tä

- Ope­tus­tuo­ki­ois­sa hyö­dyn­ne­tään run­saas­ti ku­via

- Ai­het­ta konk­re­ti­soi­daan as­kar­te­le­mal­la

MIKä SEL­KO­KIE­LI?

- Hel­pom­paa kuin yleis­kie­li

- Hyö­dyt­tää esi­mer­kik­si maa­han­muut­ta­jaa tai hen­ki­löä, jol­la on vai­keuk­sia lu­ke­mi­ses­sa tai teks­tin ym­mär­tä­mi­ses­sä

- Vai­ke­at il­mauk­set muu­te­taan hel­pom­mik­si

- Vai­kei­ta sa­no­ja ja ra­ken­tei­ta sekä pit­kiä virk­kei­tä väl­te­tään

MIKä YS­Tä­Vä­KER­HO?

- Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen toi­min­taan si­säl­ty­vä ver­tais­tu­ki­ryh­mä ke­hi­tys­vam­mai­sil­le lap­sil­le ja nuo­ril­le sekä hei­dän per­heil­leen

- Toi­mii Ete­lä-Suo­mes­sa, ko­koon­tuu noin nel­jä ker­taa vuo­des­sa eri rau­ha­nyh­dis­tys­ten ti­lois­sa

Teks­ti ja ku­vat: Eli­na Heik­ki­lä-Kop­pe­roi­nen

Jul­kais­tu Päi­vä­mie­hes­sä 11.10.2017

28.3.2024

Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: ”Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni.” Luuk. 22:19

Viikon kysymys