JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Opiston musiikkikahvila toi joulun koteihin

Uutiset
1.12.2020 16.00

Juttua muokattu:

1.12. 15:18
2020120115181920201201160000

Han­na Töl­li

Reis­jär­vi

Vuo­des­ta 2009 läh­tien Reis­jär­ven opis­tol­la on jär­jes­tet­ty en­sim­mäi­se­nä ad­vent­ti­sun­nun­tai­na mu­siik­ki­kah­vi­la. Tänä vuon­na tuo ta­pah­tu­ma pää­tet­tiin vä­lit­tää Yo­u­tu­ben vä­li­tyk­sel­lä kai­kil­le ha­luk­kail­le. Opis­tol­la pai­kal­la oli­vat vain op­pi­laat ja hen­ki­lö­kun­ta.

Mu­siik­ki­kah­vi­la on alus­ta lop­puun tal­vi­kurs­sin op­pi­lai­den suun­nit­te­le­ma ja to­teut­ta­ma. Jo­kai­sel­la opis­to­lai­sel­la on joku roo­li kah­vi­lan jär­jes­tä­mi­ses­sä. Se voi liit­tyä mu­siik­kie­si­tyk­siin, tek­niik­kaan, jär­jes­te­ly­teh­tä­viin tai lei­von­nais­ten val­mis­ta­mi­seen.

Tä­nä­kin vuon­na herk­ku­ja oli tar­jol­la. Nii­tä myy­tiin etu­kä­teen verk­ko­kau­pas­sa ja toi­mi­tet­tiin ta­pah­tu­man aat­to­na lä­hi­a­lu­ei­den rau­ha­nyh­dis­tyk­sil­le nou­det­ta­vak­si. Mu­siik­ki­kah­vi­lan tuot­to käy­te­tään opis­ton mu­sii­kil­li­siin han­kin­toi­hin. Va­roil­la on men­nei­nä vuo­si­na saa­tu han­kit­tua muun mu­as­sa flyy­ge­li ja kä­si­kel­lot op­pi­lai­den käyt­töön.

Opis­ton lii­kun­ta­sa­liin oli ra­ken­net­tu jou­lun tun­nel­maan so­pi­vat ko­ris­te­lut ja op­pi­laat oli­vat pu­keu­tu­neet juh­la­vas­ti. Tu­tut ja uu­dem­mat­kin jou­lu­sä­ve­let toi­vat jou­lun iloa ko­tiin, ku­ten eräs lä­he­tyk­sen seu­raa­ja kir­joit­ti kom­men­tis­saan. Oh­jel­mas­sa kuul­tiin pie­nem­piä ko­koon­pa­no­ja kuin myös opis­ton ison kuo­ron eli 130 hen­gen kuo­ron esiin­ty­mi­siä.

Jou­lun sa­no­ma on vies­tiä Ju­ma­lan rak­kau­des­ta

Oh­jel­man lop­pu­puo­lel­la reh­to­ri Valt­te­ri Lai­ti­la piti har­tau­den. Hän luki joh­dan­nok­si ja­keen Paa­va­lin 1. kir­jees­tä Ti­mo­teuk­sel­le: ”Tämä sana on var­ma ja vas­taa­not­ta­mi­sen ar­voi­nen: Kris­tus Jee­sus on tul­lut maa­il­maan pe­las­ta­maan syn­ti­siä, jois­ta minä olen suu­rin.” (1.Tim. 1:15).

Lai­ti­la ker­toi, kuin­ka uu­si kirk­ko­vuo­si ja mat­ka koh­ti jou­lua on al­ka­nut. Lai­ti­la muis­tut­ti, et­tä vaik­ka näin poik­keuk­sel­li­se­na ai­ka­na mie­les­sä on mo­nia ky­sy­myk­siä tu­le­van jou­lun vie­tos­ta, jou­lun pää­a­sia on kui­ten­kin sama kuin se oli en­sim­mäi­se­nä jou­lu­yö­nä.

– Mei­tä kut­su­taan sa­man yk­sin­ker­tai­sen ja oi­ke­as­taan ko­rut­to­man­kin sa­no­man ää­reen. Sen sa­no­man ää­rel­le, jon­ka en­ke­li jou­lu­yö­nä il­moit­ti: “Minä il­moi­tan teil­le suu­ren ilon. Teil­le on tänä yö­nä syn­ty­nyt va­pah­ta­ja, joka on Kris­tus Her­ra”.

Joh­dan­to­teks­ti­ään Lai­ti­la se­lit­ti, et­tä sii­nä tii­vis­tyy jou­lun odo­tuk­sem­me ja viet­tom­me pe­rus­syy.

– Jou­luun liit­tyy pal­jon kau­nis­ta ja tär­ke­ää, joka ei suo­raan lii­ty tä­hän asi­aan. Mut­ta ei­kö niin, et­tä ei jou­lu oli­si jou­lu el­lei­vät nämä sa­nat oli­si tot­ta. El­lei oli­si tot­ta se, et­tä Kris­tus Jee­sus on tul­lut maa­il­maan, Lai­ti­la poh­ti.

Jee­suk­sen teh­tä­vää Lai­ti­la ker­ta­si: Jee­sus ei tul­lut maa­il­maan it­sen­sä täh­den vaan hän tuli rak­kau­des­ta syn­tis­tä ih­mis­tä koh­taan. Rak­kau­des­ta juu­ri si­nua koh­taan.

– Elä­vä evan­ke­liu­mi tuo sy­dä­meen oi­ke­an jou­lun. Oli­pa ul­koi­set puit­teet tai ym­pä­roi­vä maa­il­ma mil­lai­nen ta­han­sa. Sii­tä avau­tuu ai­to jou­lu­rau­ha ja jou­lui­lo, päät­ti Lai­ti­la pu­heen­sa.

Kat­so­jien kom­ment­te­ja:

– ”On­pa mu­ka­va pääs­tä opis­ton mu­siik­ki­kah­vi­laan. En­sim­mäis­tä ker­taa.”

– “Kau­nis­ta mu­siik­kia. Ai­na ih­met­te­lee mi­ten muu­ta­mas­sa kuu­kau­des­sa opis­tos­sa koo­taan mo­nen­lai­set kuo­rot. Ter­vei­sin opis­to­lai­nen vuo­del­ta 1976–77”

– “Olet­te­pa saa­neet tun­nel­mal­li­sen ym­pä­ris­tön ra­ken­net­tua ai­na va­lais­tus­ta myö­ten. Huo­mio kiin­nit­tyy myös hy­vään ku­vauk­seen, upei­ta yk­si­tyis­koh­tia osaat­te nos­taa esiin vi­de­oin­nis­sa.”

– “Ai­van ih­meel­lis­tä, kun saa ko­ti­soh­val­ta seu­ra­ta nuor­ten kau­nii­ta esi­tyk­siä. Ju­ma­lan an­ta­mien lah­jo­jen oi­ke­aa käyt­töä.”

– “Thank you for pos­ting for all the world to see and hear.”

– “Thank you, we have en­jo­yed lis­te­ning here in Min­ne­a­po­lis Min­ne­so­ta.”

– “​Kii­tos, kun toit­te jou­lun sa­no­man kes­kel­le ko­ro­na-ai­kaa.”

28.3.2024

Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: ”Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni.” Luuk. 22:19

Viikon kysymys