JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Ovet ovat aina kaikille avoinna

Uutiset
24.1.2020 17.20

Juttua muokattu:

24.1. 17:46
2020012417465320200124172000

An­ni Käl­kä­jä

”Siis kii­tos, Her­ra tai­vaan, kun lah­jas meil­le toit”, lau­loi juh­la­vä­ki sei­saal­taan Kem­pe­leen Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen 80-vuo­tis­juh­las­sa ja toi­mi­ta­lon laa­jen­nuk­sen ava­jai­sis­sa.

Juh­lan pu­heis­sa ko­ros­tui kii­tol­li­suus siu­nauk­ses­ta ja lah­jois­ta, joi­ta Rau­ha­yh­dis­tyk­sen kah­dek­san­kym­men­vuo­ti­sel­le tai­pa­leel­le on run­saas­ti suo­tu. Pu­heis­sa iloit­tiin myös toi­mi­ta­lon tal­koil­la teh­dys­tä laa­jen­nuk­ses­ta ja pe­rus­kor­jauk­ses­ta.

Hyvä yh­teis­hen­ki

Jaak­ko Tah­ko­la muis­te­li al­ku­har­tau­des­saan laa­jen­nuk­sen suun­nit­te­lu­vai­hees­sa huo­le­na ol­leen, et­tei­vät ih­mi­set ny­ky­ai­ka­na enää eh­di tal­koi­siin. Hank­keen ai­ka­na saa­tiin kui­ten­kin huo­ma­ta, kuin­ka ra­ken­ta­mi­nen otet­tiin yh­tei­sek­si ta­voit­teek­si ja lo­pul­ta lä­hes koko urak­ka teh­tiin tal­koo­työ­nä. Tah­ko­la to­te­si tal­kois­sa ol­leen in­nos­tu­nut ja hyvä yh­teis­hen­ki ja ih­mis­ten tul­leen nii­den avul­la lä­hei­sem­mik­si toi­sil­leen. Uu­den ja hie­non toi­mi­ta­lon ovet ovat ai­na kai­kil­le avoin­na

– Tar­vit­sem­me yhä enem­män toi­nen toi­si­am­me tu­ek­si tai­vaan tiel­lä. Ru­kouk­se­na ja toi­vee­na on, et­tä mah­dol­li­sim­man moni löy­täi­si rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­le tien­sä.

Myös rau­ha­nyh­dis­tyk­sen pu­heen­joh­ta­ja Heik­ki-Pek­ka Ala­kärp­pä to­te­si toi­min­ta­kat­sauk­ses­saan ra­ken­nus­hank­keen ol­leen ih­meel­li­nen ja siu­nauk­sel­li­nen mat­ka. Lä­hes vii­si vuot­ta sit­ten aloi­te­tun suun­nit­te­lun pää­ta­voit­tee­na oli, et­tä han­ke ei rik­koi­si kes­ki­näis­tä rak­kaut­ta. Tämä aja­tus oli koko ajan kirk­kaa­na mie­les­sä ja sii­tä muis­tu­tel­tiin puo­lin ja toi­sin.

Toi­se­na ta­voit­tee­na oli teh­dä urak­ka tal­koil­la ja ker­ral­la kun­toon. Suun­ni­tel­mia ja vaih­to­eh­to­ja pyö­ri­tel­tiin niin kau­an, et­tä lo­pul­ta löy­tyi ta­voi­te, jo­hon kaik­ki voi­vat yh­tyä.

Tä­män jäl­keen pe­rus­tet­tiin ra­ken­nus­toi­mi­kun­ta, jon­ka esi­tys hy­väk­syt­tiin yk­si­mie­li­ses­ti yh­dis­tyk­sen yli­mää­räi­ses­sä ko­kouk­ses­sa syk­syl­lä 2018. Vuo­si sit­ten ke­vääl­lä is­ket­tiin in­nol­la kuok­ka maa­han.

Tu­han­sia tal­koo­tun­te­ja

Val­mii­seen lop­pu­tu­lok­seen tar­vit­tiin seit­se­män ja puo­li kuu­kaut­ta työ­tä ja noin kym­me­nen­tu­hat­ta tal­koo­työ­tun­tia. Urak­kaan pal­kat­tiin kak­si työn­te­ki­jää, jois­ta työn­joh­ta­ja­na toi­mi­nut Rai­mo Pa­ja­la huo­leh­ti tal­koo­vuo­roi­hin so­pi­vat teh­tä­vät. Tal­koo­lai­sis­ta löy­tyi mo­nen alan am­mat­ti­lai­sia, jo­ten myös kaik­ki eri­kois­työt teh­tiin pää­o­sin tal­koil­la. Ah­ke­ran tal­koo­työn joh­dos­ta al­ku­pe­räi­nen bud­jet­ti ali­tet­tiin rei­lul­la kym­me­nel­lä pro­sen­til­la.

– Tämä on ol­lut kaik­kien yh­tei­nen pro­jek­ti. Kun Tai­vaan Isä an­taa yh­tei­sen ha­lun, syn­tyy hy­vää jäl­keä, to­te­si Ala­kärp­pä kii­tol­li­se­na.

Ala­kärp­pä muis­ti myös hei­tä, jot­ka ei­vät ole mo­nis­ta syis­tä joh­tu­en voi­neet ot­taa konk­reet­ti­ses­ti osaa tal­koo­työ­hön. Hän ke­hot­ti kaik­kia iloit­se­maan yh­tei­ses­tä rau­ha­yh­dis­tyk­ses­tä ja tu­le­maan sin­ne ai­na va­paal­la mie­lel­lä.

Pert­ti Kok­ko­nen ker­ta­si vie­lä juh­la­pu­hees­saan Kem­pe­leen van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­suu­den ja rau­ha­nyh­dis­tyk­sen vai­hei­ta. Hän to­te­si Ju­ma­lan siu­nan­neen kah­dek­san­kym­me­nen vuo­den ai­ka­na run­saas­ti Sii­o­nia, an­ta­nut evan­ke­liu­min me­nes­tyä ja sa­nan­kuu­loon tu­le­vien jou­kon kas­vaa. Tä­hän tar­pee­seen laa­jen­nus teh­tiin.