JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Perhon juhannusseuroissa kuultiin Jumalan luomistyöstä

Uutiset
29.6.2022 7.00

Juttua muokattu:

28.6. 10:30
2022062810302920220629070000

Tai­na Lin­na

Per­ho

Ju­ma­la on luo­nut ih­mi­sen omak­si ku­vak­seen. Jo­kai­nen ih­mi­nen on Ju­ma­lan luo­mis­työn tu­lok­se­na yh­tä ar­vo­kas.

Per­hon ju­han­nus­seu­rois­sa lau­an­tai­na 25.6. saa­tiin kuul­la Pasi Kan­ni­ai­sen pi­tä­mä pu­heen­vuo­ro, jos­sa hän muis­tut­ti Ju­ma­lan luo­mis­työn suu­ruu­des­ta.

– Olet­ko kos­kaan kä­vel­lyt me­ren­ran­nal­la? Sii­nä on suu­ruu­den tun­tua, kun kau­ka­na ho­ri­son­tis­sa meri yh­tyy tai­vaan kan­teen. Hiek­ka läm­mit­tää jal­ko­ja ja meri vii­len­tää. Huo­maat kau­em­pa­na jo­tain kiil­tä­vää. Me­net lä­hem­mäk­si ja löy­dät hie­non ran­ne­kel­lon. Ajat­te­let­ko, et­tä se on syn­ty­nyt sat­tu­mal­ta, et­tä meri on muo­van­nut sen ai­ne­so­sis­ta ja aset­ta­nut sen vii­sa­rit oi­ke­aan ai­kaan? Hel­pom­pi on us­koa, et­tä kel­loil­la on ra­ken­ta­jan­sa ja ih­mi­sel­lä myös.

Kan­ni­ai­nen toi pu­heen­vuo­ros­saan esiin, kuin­ka jo­kai­nen ih­mi­nen on yh­tä ar­vo­kas Ju­ma­lan luo­mis­työn tu­los.

– Jos hal­vek­sim­me ketä ta­han­sa ih­mis­tä, hal­vek­sim­me sil­loin oi­ke­as­taan Ju­ma­laa, joka on kaik­ki ih­mi­set luo­nut.

Us­ko on pa­ras lah­ja

Ju­han­nus­seu­ro­jen päi­vä­seu­rois­sa pu­heen pi­tä­nyt Rei­jo Hir­ve­lä pu­hui Luuk­kaan evan­ke­liu­min en­sim­mäi­sen lu­vun poh­jal­ta.

– Sa­ka­ri­as ja Eli­sa­bet ru­koi­li­vat pal­jon, et­tä sai­si­vat lap­sen. Kun­pa jak­sai­sim­me ru­koil­la nii­den puo­les­ta, jot­ka ei­vät ole toi­veis­taan huo­li­mat­ta saa­neet las­ta. He kan­ta­vat ras­kas­ta taak­kaa, Hir­ve­lä to­te­si.

Hän toi­voi Ju­ma­lan an­ta­van voi­mia myös heil­le, jot­ka elä­vät suu­ren per­heen kes­kel­lä.

Rai­mo Ho­si­o­na­ho ker­toi pu­hees­saan Jo­han­nes Kas­ta­jan teh­tä­väs­tä Jo­han­nek­sen evan­ke­liu­min en­sim­mäi­sen lu­vun va­lot­ta­ma­na. Ho­si­o­na­ho ku­va­si, kuin­ka Jo­han­nes to­dis­ti tu­le­vas­ta Va­pah­ta­jas­ta, joka tu­li­si hä­nen jäl­keen­sä.

Pu­hu­ja muis­tut­ti myös sii­tä, kuin­ka niin us­ko kuin ajal­li­nen hy­vyys­kin ovat Ju­ma­lan lah­jaa.

– Ju­ma­lan lah­ja­na olem­me saa­neet kai­ken ul­koi­sen hy­vän ja saam­me omis­taa pa­ras­ta lah­jaa, us­kon lah­jaa, su­las­ta ar­mos­ta. Mi­kään täs­sä asi­as­sa ei ole muut­tu­nut vuo­si­tu­han­sien ai­ka­na.

Suut ma­ke­ak­si

Elo­kuus­sa 10 vuot­ta täyt­tä­vä Jal­ma­ri Hu­ma­la­jo­ki oli tul­lut Per­hon ju­han­nus­seu­roi­hin van­hem­pien­sa ja si­sa­rus­ten­sa kans­sa. Hän oli iloi­nen pi­hal­la ol­lees­ta ki­os­kis­ta, jos­ta sai vä­li­a­jal­la os­taa muun mu­as­sa jää­te­löä.

En­ni Maan­sel­kä muis­taa Per­hon ju­han­nus­seu­rat vuo­si­kym­me­nien ta­kaa.

– Olin sil­loin 10-vuo­ti­as ja seu­rat pi­det­tiin Möt­tö­sen van­hal­la rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä. Sain en­sim­mäi­sen ker­ran elä­mäs­sä­ni li­mo­naa­tia. Se oli pu­nais­ta. Pul­lo oli pie­ni, ja sii­tä sai mais­taa kaik­ki per­heen lap­set.

23.4.2024

Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi. Jes. 54:10

Viikon kysymys